کم توجهی به نخبگان استان
- شناسه خبر: 16422
- تاریخ و زمان ارسال: 24 تیر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
امیرحسین فروغی
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرمشناسی دانشگاه تهران، دارنده مدال برنز المپیاد حقوق کشور
«بنیاد ملی نخبگان»، دستگاهی دولتی است که با هدف سیاستگذاری و برنامهریزی در زمینه توسعه منابع انسانی برگزیده کشور با ماموریت برنامه ریزی در زمینه «نخبهشناسی»، « نخبهپروری»، « نخبهگزینی»، و «نخبهگماری» فعالیت میکند. هدف بنیاد ملی نخبگان، ایجاد مسیری برای توانمندسازی مستعدان برتر کشور و هدایت آنان به سمت تاثیرگذاری بیشتر در حوزهی تخصصی و تسهیل مسیر بکارگیری و الگوسازی از سرآمدان و نخبگان در اجتماع تخصصی است. در این مسیر، «سند راهبردی کشور در امور نخبگان کشور» مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان قانون اساسی بنیاد ملی نخبگان، سرلوحهی تمام برنامهها و اقدامات است.
طبق این سند، برخی از این فعالیتها که بنیاد ملی نخبگان باید به آنها توجه شایان داشته باشد بدین شرح است:
1ـ شناسایی و پشتیبانی از دانشآموزان مستعد و همکاری با کانون تربیت مستعدان
2ـ شناسایی و هدایت دانشجویان مستعد تحصیلی در قالب طرحهای «شهید وزوایی»، «شهید احمدی روشن» و «شهید بابایی»
3ـ شناسایی و پشتیبانی از دانشآموختگان برتر دانشگاهی در قالب طرحهای «شهید صیاد شیرازی»، «شهید احمدی روشن»، «شهید چمران»، «شهید شهریاری»، «شهید تهرانی مقدم»، «شهیدرهنمون» و «مرحوم کاظم آشتیانی» است.
4ـ شناسایی و پشتیبانی از مخترعان برگزیده (طرح شهید فخریزاده)
5ـ شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان حوزوی کشور
6ـ اجرای برنامههای تربیتی
7ـ برگزاری نشستهای اجتماعات نخبگانی
8ـ برگزاری کارگاههای آموزشی مشاورهای
9ـ بازدیدهای علمی ـ فرهنگی استعدادهای برتر.
بنده در سال 1396 در رشتهی حقوق در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) پذیرفته شدم و در مقطع کارشناسی با معدل کل 23/19 عنوان شاگرد اولی را کسب کردم. مضاف برآن، در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز فعال بودم و یک سال به عنوان دبیر انجمن علمی حقوق دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) انجام وظیفه کردم. در سال 1400 موفق به کسب مدال برنز المپیاد علمی ـ دانشجویی کشور در رشته حقوق شدم؛ مدالی که بعد از حدود 10 سال در استان قزوین به دست آمد و در مقطع کارشناسی ارشد در رشتهی حقوق جزا و جرمشناسی در دانشگاه تهران پذیرفته شدم. علیرغم اینکه، بنیاد ملی نخبگان کشور در فرآیند جذب و شناسایی نخبگان عملکرد خوبی داشته است و حدود 50 هزار نفر مشمول طرحهای بنیاد ملی نخبگان کشور هستند اما بنیاد ملی نخبگان استان قزوین، عملکرد ضعیفی در این زمینه داشته است. به نحوی که بنده بعد از 4 سال تحصیل در استان قزوین مشمول هیچ طرحی از بنیاد نخبگان قزوین نبودم و آقایان که وظیفهی شناسایی نخبگان قزوین را برعهده دارند، نتوانستهاند به خوبی به این وظیفه عمل کنند.
خوشبختانه بنیاد ملی نخبگان استان تهران، در این زمینه عملکرد بسیار خوبی داشته است و بنده به واسطهی تحصیل در دانشگاه تهران، اکنون مشمول طرح شهید وزوایی بنیاد نخبگان استان تهران هستم. استان قزوین دانشآموزان و دانشجویان نخبهای دارد که کم نیستند که اگر به آنها توجه نشود، از استان و کشور خارج میشوند و به پایتخت یا کشورهای دیگر مهاجرت میکنند. این همان چیزی است که به آن فرار مغزها میگویند. سوال بنده از رئیس بنیاد ملی نخبگان قزوین این است، کدام یک از اهداف یاد شده محقق شده است و آیا نمیخواهید در این زمینه کاری انجام دهید؟