قیمت بالای داروها مردم را شوکه کرد
- شناسه خبر: 3347
- تاریخ و زمان ارسال: 3 آبان 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
این افزایش قیمت در حالی اتفاق افتاده که مردم هنوز در شوک افزایش قیمت اجناس دیگر هستند و نتوانستهاند دخل و خرج خود را با درآمدهایشان هماهنگ کنند. البته که این پایان کار افزایش قیمتها نیست هر روز که به مغازهها و سوپرمارکتها مراجعه میکنیم با قیمتهای جدیدی مواجه میشویم که چندین برابر افزایش یافتهاند.
حوزه دارو، از حوزههایی است که افزایش قیمت در آن، مستقیم با جان شهروندان در ارتباط است و مردم ناچارند در هر صورت داروهای خود را تهیه کنند اما افزایش قیمتها مردم را شدیدا در تنگنا قرار داده است.
¢ امسال واردات دارو بهتر از سال قبل است
اردیبهشت امسال بود که بهرام عیناللهی وزیر بهداشت در حاشیه بازدید از طرحهای درمانی شهرستان آبیک در جمع خبرنگاران رسانهها اظهار داشت: قیمت دارو در سال جدید افزایش زیادی نخواهد داشت و 200 داروی جدید مجوز پوشش بیمهای گرفتند که جوازهای لازم برای تامین مواد اولیه آنها را اخذ کردیم.
وی با اشاره به اختصاص 3 میلیارد دلار ارز به وزارت بهداشت و درمان برای تامین داروهای خاص گفت: در مجموع وضعیت ارزی برای واردات امسال بهتر از سال قبل است و با توجه به همکاری بانک ملی و بودجهای این حوزه مشکلی برای تامین داروی مردم ایجاد نخواهد شد.
عینالهی از اجرای طرح تامین داروی بیماران دارای بیماریهای مزمن خبر داد و گفت: این طرح در قالب پیکهای مختلف اجرایی میشود و برنامه ما این است که مراجعه مردم به داروخانهها کاهش یافته و دارو به صورت برخط سفارش گیری و برای مریض فرستاده شود.
¢ بیماران شوک زده از قیمت بالای داروها
برای گرفتن چند قلم دارو وارد داروخانه شدم، خیلی شلوغ بود، اکثر مشتریان هم سرم و پنیسیلین داشتند، چند نفر مقابل صندوق در حال حساب و کتاب داروهایشان بودند و چندین نفر هم در غرفه بهداشتی در حال خرید بودند. خلاصه که داروخانه حسابی شلوغ بود. عدهای ماسک داشتند و عدهای هم نداشتند. چند کودک هم که به شدت سرفه میکردند، همراه پدر و مادر خود در داروخانه قدم میزدند. منتظر ماندم، تا باجه پذیرش، کمی خلوت شود و داروهایم را بگیرم ده دقیقهای طول کشید. هر کسی که داروهای خود را میگرفت، در حالی که از قیمت بالای آن شوکه شده بود با غرولند از در بیرون میرفت و به چند جملهای هم به انتقاد شدید از دولت میپرداخت.
پیرمردی عصازنان از در وارد شد و مستقیم به باجه پذیرش رفت. جلد یک ورق قرص آموکسیسیلین را روی باجه گذاشت و گفت: دو ورق از این.
مسئول باجه از بین داروها دو ورق قرص به او داد و گفت: 42 هزار تومان.
پیرمرد از سر تعجب و با حالتی درمانده گفت: چه خبره؟ مگه ورقی چنده؟
مسئول باجه گفت: پدرجان هر ورق 21 هزار تومان
پیرمرد گفت: اینها که ورقی 10 هزار تومان بود چرا یک دفعه شد 21 هزار تومان؟
مسئول باجه پاسخ داد: پدر جان ما مقصر نیستیم، دارو خیلی گران شده است.
پیرمرد گفت: پس فقط یک ورق بده.
او پشیمان از گرفتن دو ورق قرص، یک ورق را گرفت و دوباره عصا زنان از در خارج شد.
¢ از پس قیمت دارو برنمیآییم
چند نفری که شاهد این ماجرا بودند، از شدت ناراحتی و تاسف، سر تکان دادند. خانمی که منتظر گرفتن داروهایش بود و این صحنه را میدید، گفت: مردم دیگر امیدی برای زندگی ندارند، چهار قلم دارو 200 هزار تومان میشود. درآمدها خیلی کم و هزینهها بسیار بالا رفته است؛ مردم دیگر از پس زندگی برنمیآیند. قیمتها هر روز بالا میرود و مسئولین هر روز به مردم فقط وعده میدهند.
وی ادامه داد: آن قدر شرایط برای مردم سخت شده است که اگر کسی مریض شود باید فقط بمیرد چون نمیتواند هزینههای درمانش را فراهم کند.
او ادامه داد: چند بار از طریق تلویزیون اعلام کردند قیمت دارو افزایش نمییابد ولی دقیقا برعکس شد و قیمت دارو هر چقدر که راه داشت بالا رفت.
¢ 230 هزار تومان، هزینه داروی یک سرماخوردگی!
لا به لای حرفهای آن زن، تحویلدار نام یک نفر را صدا کرد تا داروهایش را تحویل بگیرد، مرد میانسالی جلو رفت، کنجکاو شدم تا ببینم قیمت داروهایش چقدر شده است. تحویلدار گفت: 320 هزار تومان.
مرد گفت: مطمئنید که اشتباه نشده است؟
تحویلدار گفت: بله، اشتباه نیست، دوبار حساب کردهام، 320 هزار تومان.
مرد گفت: مگر دکتر چه دارویی نوشته که اینقدر گران است؟
تحویلدار گفت: داروهای سرماخوردگی است، داروی کرونا.
مرد ناچارا کارت بانکیش را داد و پس از تصفیه حساب، داروها را تحویل گرفت و با ناراحتی از در خارج شد.
¢ افزایش یارانه دارو تا 600 میلیارد تومان
چندی پیش هم سرپرست دفتر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت جزئیات مربوط به افزایش قیمت دارو در سال جاری را تشریح کرد.
دکتر مهدی سلیمانجاهی به ارائه توضیحاتی پیرامون افزایش قیمت دارو به دنبال تخصیص ارز مبادلهای به جای ارز مرجع پرداخت و عنوان کرد: دولت برای جبران این هزینه 2200 میلیارد تومان اعتبار برای وزارت بهداشت در نظر گرفته است، اما باید گفت این اعتبار، مختص دارو نیست و برای بخشهای مختلفی ازجمله بیمهها نیز در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه یارانه دارو در سال گذشته حدود 400 میلیارد تومان بود، گفت: این میزان امسال به بیش از 600 میلیارد تومان میرسد.
سرپرست دفتر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو ادامه داد: از این پس دیگر ارز مرجع به هیچ کالایی تعلق نمیگیرد، البته بنا شده به دو گروه دارو و موادغذایی که پیش از این ارز مرجع دریافت میکردند، “ارز مبادلهای ویژه” تعلق بگیرد ولی این امر به معنای ارز ارزانتر نیست، بلکه این دو گروه نسبت به سایر محصولات در برخی موارد در اولویت قرار میگیرند.
سرپرست دفترکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو درباره اینکه آیا در نهایت مردم متحمل افزایش هزینههای ناشی از تغییر ارز مرجع به مبادلهای خواهند شد، اطمینان خاطر داد که از مردم حمایت میکنیم و اجازه نمیدهیم در این خصوص دچار مشکل شوند.
وی با اشاره به گسترش پوشش بیمهای داروها در سال جاری، اظهار کرد: با حمایت سازمانهای بیمهگر و افزایش پوششهای بیمهای، مردم افزایش قیمت دارو را چندان احساس نمیکنند.
¢ گرانی مجدد داروهای گرانقیمت
سلیمان جاهی افزود: بر مبنای برآوردها، داروهای تولید داخل حدود 20 تا 30 درصد افزایش قیمت مییابند، اما داروهای وارداتی با تخصیص ارز مبادلهای صد درصد دستخوش تغییرات قیمتی میشوند و اگر ارز مبادلهای بگیرند، تقریبا تا دو برابر افزایش قیمت پیدا میکنند.
سرپرست دفترکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در این صورت سهم پرداختی مردم هم افزایش مییابد، گفت: البته هنوز تغییرات قیمتی به طور دقیق مشخص نیست، اما در تلاش هستیم با اتخاذ راهکارهای مناسبی، افزایش قیمتها را جبران کنیم.
سلیمانجاهی درباره افزایش اخیر قیمتها در بازار دارویی کشور، اظهار کرد: علیرغم اینکه تخصیص ارز مبادلهای از اول فروردین آغاز شد، در حال حاضر داروها یا مواد اولیهای که سال گذشته با ارز مرجع وارد شدند، هنوز به اتمام نرسیدهاند و در همه موارد تغییر قیمت از ابتدای فروردین اتفاق نیافتاده است، اما با ورود محمولههای جدید دارو و مواد اولیه با ارز مبادلهای، تغییرات قیمتی مشخص شدهاند.