قزوین میتواند محور ترویج خوشنویسی در کشور باشد
- شناسه خبر: 7988
- تاریخ و زمان ارسال: 2 بهمن 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
استاد علیاکبر پگاه، خوشنویس قزوینی در این مورد گفت: به مناسبت روز مادر و تولد حضرت فاطمه زهرا(س) این رویداد هنری به کمک وزارت ارشاد و حوزه هنری و انجمن خوشنویسان برگزار شد که مورد توجه و استقبال بانوان قرار گرفت.
خوشنویس قزوینی افزود: تاکنون چنین گردهمایی باشکوهی با حضور بانوان خوشنویس نداشتهایم و باید اذعان کرد قبل از انقلاب حتی یک نفر خوشنویس زن هم نداشتیم و امروز با افتخار بیش از 20 هزار خوشنویس زن در این عرصه در سراسر کشور فعالیت میکنند که افتخارآفرین است.
وی عنوان کرد: این جشنواره به صورت همزمان در همه مراکز استانهای کشور به صورت حضوری برگزار شد و اوراق کتابت شده به قزوین ارسال میشود و داوران در روزهای آینده آن را قضاوت و بررسی خواهند کرد.
استاد پگاه در خصوص ویژگیهای انتخاب آثار نیز تصریح کرد: توجه به صافی دست، انتخاب کلام مناسب، تمیز بودن صفحه خطاطی شده، مورد توجه داوران قرار میگیرد و 15 خوشنویس برتر معرفی خواهند شد.
پیشکسوت هنر خوشنویسی ایران در خصوص مهمترین اهداف برگزاری این رویداد اظهارداشت: در هنر خوشنویسی تعداد افراد هنرمند زیاد مهم نیست و هر شهر اگر چند خوشنویس شاخص داشته باشد کافی است اما داشتن نابغه و کشف افرادی که بتوانند استاد امیرخانی و عمادالکتاب و میرعماد شوند مهم است و آن را دنبال میکنیم.
وی یادآور شد: در این رویداد هنرمندان بسیار خوبی شرکت داشتند که بسیاری دنبال اصلاح خط خود بودند و این رویکرد بیانگر صداقت، سادگی، تواضع و اشتیاق آموختن در هنرجویان است که میتواند آینده درخشانی را برای خوشنویسان جوان ترسیم کند.
استاد پگاه اذعان کرد: کسانی که میخواهند وارد این عرصه شوند ابتدا با خودکار و قلم معمولی کار کنند و خط تحریری را یاد بگیرند سپس وارد عرصه خوشنویسی با قلم شوند تا بهتر نتیجه بگیرند.
پگاه گفت: قزوین میتواند محور ترویج خوشنویسی کشور باشد به شرطی که مسئولان کشوری و استانی همراه انجمن باشند و از هنرمندان به صورت مالی و معنوی حمایت کنند.
این استاد خوشنویسی تاکید کرد: خوشنویسی از همه هنرها سخت ترس است و این هندسه روحانی نیاز به حامی دارد و مسئولان فرهنگی باید به هنرمندان پیشکسوت توجه کنند و ضمن سرکشی به زندگی آنها مراقب باشند این هنرمندان فراموش و دلسرد نشوند.
وی در خصوص راههای حمایت مالی از هنرمندان نیز گفت: پیشنهاد میکنیم وقتی میهمان خارجی و یا شخصیت کشوری به ایران و یا استان قزوین سفر میکند هدایای این افراد را از تابلوهای ارزشمند خوشنویسی انتخاب کنند و اگر به کشوری میروند از این سوغات هنری ببرند و انتظار داریم در دفاتر ریاست جمهوری، وزرا و استانداران و نمایندگان حداقل یک تابلوی خوشنویسی فاخر و اصیل ایرانی وجود داشته باشد تا ترویج این هنر شود.
پگاه بیان کرد: این رویداد نشان داد جامعه هنری ما به ویژه بانوان در حال رشد و تعالی هستند اما اگر حمایت لازم صورت نگیرد و این همه خوشنویس که تربیت میکنیم محلی برای عرضه آثار خود نداشته باشند، دلسرد و بیانگیزه میشوند؛ لذا انتظار داریم دولت بستر عرضه محصولات و فروش آنها را مهیا کند.
وی در خصوص راههای شناسایی استعدادهای جوان در این رشته اظهار کرد: به نظرم آموزش این رشته هنری از مقطع دبستان منطقی نیست و پیشنهاد میکنم ابتدا معلمان، آموزش دیده و خوشنویس شوند زیرا اگر این گروه دست به قلم شوند دیگر غلط و نازیبا نمینویسند و میتوانند معلم خوب خط باشند و به دانشآموزان هم خوشنویسی را آموزش دهند.
استاد پگاه خاطرنشان کرد: این رویداد با همکاری خوب دستگاههای فرهنگی، حوزه هنری، ارشاد اسلامی و انجمن خوشنویسان و رسانهها به خوبی برگزار شد که جای تقدیر دارد.