قزوین در حصار تشنگی؛ چه کسی پاسخگوست!
- شناسه خبر: 41571
- تاریخ و زمان ارسال: 31 مرداد 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
نگار موحد ـ کمبود آب یکی از چالشهای اصلی زیستمحیطی در ایران است که تاثیرات عمیقی بر زندگی مردم و زیرساختهای شهری دارد. این مشکل بهویژه در شهر قزوین و بهطور خاص در محلاتی مانند پونک، مینودر، ایران گاز و کوثر به وضوح مشاهده میشود. با افزایش جمعیت و توسعه شهری بدون توجه به زیرساختهای آبی مناطق، منابع آب شیرین به سرعت کاهش یافته و فشار زیادی بر شبکههای تامین آب وارد شده است.
طی ماه گذشته مردم شهر قزوین با مشکلاتی نظیر افت فشار و قطعی آب رو به رو بودند. افت فشار بدون اطلاع که زندگی روزمره مردم را مختل کرده و موجب شده بود تا آنها با دشواریهای بسیاری روبرو شوند. در مناطق مختلف شهر، مردم با مشکلات حادی مانند قطع آب در ساعات اوج مصرف و کاهش فشار آب روبرو شدند و حتی در پونک آب از طریق تانکر به مردم رسانده شد! آبرسانی به شیوهای که شاید بیش از 30 سال از آن میگذرد.
این در حالی است که علیرضا جزء قاسمی معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور زمستان سال گذشته در حاشیه بازدید از طرحهای آبرسانی استان نسبت به این موضوع هشدار داده بود و تاکید داشت که دغدغه و تمرکز اصلی شرکت آبفا باید تامین آب شرب شهرها و روستاها در تابستان ۱۴۰۳ باشد اما گویا مورد توجه قرار نگرفته است.
آبرسانی با تانکر رسم گذشتگان است!
فرید یکی از ساکنین محله پونک در این خصوص به ولایت میگوید: من 2 فرزند کوچک دارم که رسیدگی به آنها و رعایت بهداشت مستلزم دسترسی به آب است، اما در این مدت نه تنها افت فشار آب داشتیم بلکه مجبور شدیم مانند گذشتگان از تانکر آب مورد نیازمان را تامین کنیم.
وی ادامه میدهد: به نظر میرسد مسئولین برنامهریزی صحیحی ندارند و حتی خودشان نمیدانند چه زمانی با کمبود منابع آبی روبرو میشوند؛ ما هر روز نگرانیم که آب چه زمانی قطع میشود. برای انجام کارهای ساده روزانه مثل شستن ظروف یا لباس، باید ساعتها منتظر بمانیم تا شاید آب بیاید.
فرید تاکید میکند: پونک یکی از مناطق شمال شهر محسوب میشود که اگر بخواهی در این منطقه خانه بخری باید هزینهای بالایی پرداخت کنی اما ظاهرا شهرداری و آب منطقهای از آبرسانی به مناطق بالا شهر قزوین درماندهاند!
ما نیازمند راه حل فوری هستیم
خانم زمانی یکی از ساکنین محله کوثر نیز با وضعیت مشابهی روبرو است و میگوید: در سال 1403 با این همه پیشرفت چطور میتوانیم بدون آب زندگی کنیم؟ حالا که همه کارهایمان ماشینی شده است و ماشینها آب زیادی برای کار کردن نیاز دارند ما حتی برای آشامیدن و پختوپز نیز دچار مشکل هستیم.
وی ادامه میدهد: البته اینکه ما مقصر هستیم و اسراف میکنیم. درست است اما چه میزان از آب مخصوص خانهها است؟ شرکتها و کشاورزی آب مصرف نمیکند؟ چرا ما باید در شهر زندگی کنیم و به آب کافی دسترسی نداشته باشیم و حتی ندانیم چه زمانی آب وصل میشود؛ این شرایط روز به روز سختتر میشود.
زمانی همچنین از مسئولان درخواست میکند که به این وضعیت رسیدگی کنند و راهحلهای فوری برای بهبود وضعیت ارائه دهند.
از قزوین برویم!
سانیا یکی از دانشجویان ساکن محله پونک که به نظر خسته و ناامید میرسد، میگوید: وقتی میخواستم در قزوین خانه اجاره کنم گفتند این محله خوب است اما حالا مجبوریم در ساعتهای مشخصی از شبانهروز آب را ذخیره کنیم. هر شب، ساعتها در انتظار آمدن آب مینشینیم، ولی در نهایت فقط چند لیتر آب با فشار کم نصیبمان میشود.
وی اشاره میکند که برای تامین آب شرب خود، گاهی مجبور به خرید آب معدنی از فروشگاهها هستیم که هزینههای زندگی را بالا برده است. قبلا میتوانستیم لباسهایمان را هر زمان که نیاز بود بشوییم، اما اکنون حتی برای شستن ظرفها هم آب کافی نداریم. اگر وضعیت به این شکل ادامه پیدا کند، مجبوریم به فکر مهاجرت به شهرهای دیگر باشیم. هیچ راهحل بلندمدتی برای این مشکل ارائه نشده و فقط به ما میگویند که صرفهجویی کنیم.
به گزارش ولایت، نارضایتی مردم از دسترسی به حیاتیترین حق شهروندی خود روز به روز در حال افزایش است و با گرم شدن هوا این نارضایتی افزایش پیدا میکند و مردم به دنبال پیدا کردن راه حل فوری هستند این در حالی است که مسئولان شرکت آب و فاضلاب قزوین تاکید دارند که اقدامات متعددی برای بهبود وضعیت آب در دست اجرا است و طرحهای مهمی مثل حفر چاههای عمیق و انتقال آب از سد طالقان در حال انجام است. اما این پروژهها زمانبر هستند و تا آن زمان باید مصرف آب را مدیریت کنیم و این مدیریت مصرف را مصرف قطره چکانی آب توسط مردم میدانند.
با توجه به اینکه مشکل کمبود آب در مناطق پونک و کوثر قزوین به یکی از دغدغههای اصلی مردم تبدیل شده است. نیاز است که مسئولان علاوه بر طرحهای بلندمدت، راهحلهای کوتاهمدتی برای کاهش مشکلات فعلی ارائه دهند. مردم این مناطق خواستار توجه و اقدام سریعتر برای حل این بحران هستند، چرا که ادامه این وضعیت، زندگی آنان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.