قزوین جزو استانهای حادثهخیز در بلایای طبیعی است
- شناسه خبر: 2942
- تاریخ و زمان ارسال: 26 مهر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت و به نقل ازصبح قزوین، محمد رضا علیمی افزود: در بحث زلزله استان قزوین در گسل شمالی، گسل بوئینزهرا و آوج، همچنین گسلهای تاکستان و آبیک و اشتهارد قرار داد، در موضوع وقوع سیل با توجه به وجود الموت رود و شاهرود در شمال استان، خررود در آوج و بویینزهرا، همچنین رود حاجیعرب و رود بازار در مرکز شهر قزوین و دیگر رودخانهها، همچنین با توجه به تغییرات اقلیمی صورت گرفته که بارندگی به صورت غیرمترقبه و ناگهانی رخ میدهد؛ استان قزوین را به مناطق مستعد سیل تبدیل کرده است.
علیمی خاطرنشان کرد: مناطق زیادی از شهرها، روستاها، اراضی کشاورزی و صنعتی استان قزوین در معرض خطر سیل قرار دارند که خوشبختانه مناطق حادثهخیز استان طبق مطالعاتی احصا و شناساییشده است، این مناطق بهعنوان نقاط حادثهخیز با جزئیات شناسایی و به دستگاههای متولی منعکسشده تا اقدامات پیشگیرانه لازم صورت بگیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین خشکسالی را از دیگر بحرانهای استان قزوین دانست و افزود: سرمازدگی در پایان اسفند و اوایل فروردین که سبب آسیب زدن به باغها و مزارع کشاورزی شده، لغزش زمین در مناطق کوهستانی بخصوص در الموت، کولاک در فصل زمستان و آتشسوزی و غرق شدگی از بحرانهایی است که هرساله با آن مواجه هستیم.
علیمی بیان کرد: ماده 14 قانون مدیریت بحران کشور برای هریک از دستگاهها و نهادهای اجرایی و خدماتی تکالیفی تعیین کرده است، به عنوان مثال بحث پیشگیری از خسارات ناشی از زلزله بنیاد مسکن، مسکن و شهرسازی و شهرداریها موظف هستند با ساخت واحدهای مسکونی مقاوم نسبت به مقاومسازی در برابر زلزله گام بردارند.
وی افزود: در موضوع سیل هم آب منطقهای، شهرداری و دهیاریها به عنوان دستگاه متولی تعریف شدهاند که وظیفه تعیین حریم و مسیر رودخانه و جلوگیری از تصرفات رودخانه مستعد را دارند.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین با اشاره به برنامهریزیهای مربوط به طرح کاهش خطر استان گفت: طرح مطالعاتی برنامههای کاهش خطر و آمادگی و مقابله در استان آغاز شده و در حال اقدام است، طبعا در حوادث میتوانیم با آمادگی و اقدامات به موقع خسارات را کم کنیم، همچنین با آموزش دورههای تخصصی حوزههای فرمانداران، بخشداران، شهرداران، دهیاران و مدیران عضو ستاد مدیریت بحران استان و آموزش عمومی از طریق صدا و سیما میتوان با ارتقای دانش و مهارت خطرات ناشی از سیل و زلزله را کم کرد.
علیمی تصریح کرد: در همین راستا همچنین مانورهای مدیریت بحران به صورت استانی و شهرستانی طراحی و با هماهنگی فرمانداران به طور منظم برای آمادگی دستگاه خدمترسان چون آتشنشانی، نیروی انتظامی، هلالاحمر، فوریتهای پزشکی، شرکتهای آب و گاز و برق در حال انجام است.
این مسئول افزود: مانورها هم عملیاتی است که در آن آمادگی تیمهای واکنش سریع و خدمترسان سنجیده میشود، هم مانور دور میزی است که مدیران حضور دارند و باید به سوالات پاسخگو باشند.
وی با اشاره به برنامههای اولویتدار در حوزه مدیریت بحران در سال آینده اظهار کرد: تقویت سیستم مدیریت بحران از لحاظ تجهیزات و نیروی انسانی و تکمیل طرحهای مطالعاتی با همکاری دستگاههای مرتبط، همچنین تاکید بر آمادگی و پیشگیری از طریق آموزش برای ردههای مختلف مدیریتی و اقشار مختلف مردم و انجام مانورها از برنامههای در دست اقدام مدیریت بحران است.