«قزوین» استانی پیشرو در ثبت جهانی میراث فرهنگی تاریخی کشور
- شناسه خبر: 13257
- تاریخ و زمان ارسال: 1 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش روابط عمومی، علی دارابی در حاشیهی برگزاری این مراسم بیان داشت: ۲۶ اثر تاریخی و فرهنگی و ۲۱ عنصر ناملموس فرهنگی کشور به ثبت جهانی رسیده است. ما در حال حاضر جزء ۱۰ کشور برتر دنیا از نظر ثبت آثار میراث فرهنگی و تاریخی هستیم. البته در سال گذشته با ثبت جهانی ۴ اثر ناملموس از جمله یلدا، در ثبت آثار جهانی یک رتبه صعود کردیم و از مقام هفتم به مقام ششم رسیدیم.
وی افزود: در سال جاری سه پرونده را برای ثبت اثر جهانی در حوزه میراث ملموس داریم که شامل ۵۶ کاروانسرا از جمله کاروانسرای سعدالسلطنه میشود.
سایر پروندههای فرهنگی استان قزوین برای ثبت جهانی در دستور کار قرار گرفته است.
دارابی در ادامه با اشاره به این مطلب که افزایش تعداد آثار ثبت شدهی جهانی منجر به جذب بیشتر گردشگران در کشور میشود بیان کرد: در حال حاضر چند پروندهی فرهنگی دیگر استان قزوین برای ثبت جهانی در دستور کار قرار گرفته است. البته این پروندهها نیاز به بررسی داشته و پس از نهایی شدن در استان باید در وزارتخانه و شورای متشکل از بزرگان هنری مطرح شده و از نظر دارا بودن استانداردهای یونسکو تایید شود.
دارابی با تاکید بر قدمت تاریخی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین گفت: امیدوار هستیم که قزوین از نظر موقعیت ثبت میراث ملی و جهانی به جایگاه ممتازی دست یابد.
دارابی ضمن بیان تلاشهای انجام شده برای رونق گردشگری اظهار داشت: در این زمینه تلاشهای بسیاری از جانب دولت سیزدهم به عمل آمده است و برای اولین بار ماده ۱۷ سند بالا دستی که به تصویب مقام معظم رهبری رسیده مسائل گردشگری و صنایع دستی ذکر شده است.
وی افزود: در حال حاضر صنعت گردشگری جزو ۵ صنعت پیشرو ایران برای سرمایه گذاری است.
دارابی قلعهی الموت قزوین را جزو یکی از گزینههای درخواستی استان، جهت ثبت آثار جهانی مطرح کرده و گفت: علاوه بر قلعهی الموت این ناحیه از نظر فرهنگی و طبیعی و بناهای موجود دارای موقعیت فوقالعاده استثنایی است که امیدوار هستیم این پرونده هرچه زودتر برای ثبت جهانی مورد بررسی مسئولین قرار بگیرد.
در ادامه، این مقام با اشاره به مصوبات و تخصیص اعتبارات ریاست جمهوری برای میراث تاریخی، فرهنگی استان قزوین و زمان ۲ الی ۳ پیشبینی شده بیان کرد: تمام تلاش ما بر این است که این مدت را به حداقل کاهش دهیم.
البته بخش عمدهی اعتبارات را در حوزهی مربوط به بودجهی نقدی درخواست کرده بودیم که با توجه به شرایط تورم و گرانی احتیاج به متمم حس میشود.
وی افزود: متاسفانه بودجهی وزارت میراث فرهنگی برای رسیدگی به تمام آثار تاریخی کشور پاسخگو نیست. در حال حاضر ۵ هزار میلیارد برای مرمتهای فوری نیاز داریم که حدود دو برابر بودجه وزارتخانه است. همچنین ۱۵ هزار میلیارد برای تملک بناها نیاز است که در سال گذشته در خوشبینانهترین حالت رقم بسیار ناچیزی تخصیص شده است. البته ناگفته نماند که اعتبار و بودجه وزارتخانه در ۲ سال اخیر نسبت به گذشته حدود ۳ برابر افزایش یافته است.
دارابی با اشاره به تشکیل انجمن خیرین میراث فرهنگی حضور و مشارکت گستردهی مردم و مقامات میراث فرهنگی را برای حفظ و صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی را درخواست کرد.