قزوین از خشکسالی گذشت
- شناسه خبر: 21935
- تاریخ و زمان ارسال: 18 مهر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
یوسف شیخالملوکی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ولایت با اشاره به پیشبینیهای سازمان هواشناسی برای طبیعی شدن بارشهای پاییزی گفت: اثر عادی و طبیعی شدن بارشهای پاییزی از هفته سوم مهرماه احساس میشود و البته بارشهای جسته و گریخته روزهای اخیر نوید عبور از خشکسالی را داده است.
وی با بیان اینکه استان قزوین در سالهای زراعی 1399ـ1400، 1400ـ1401 و 1401ـ1402 درگیر خشکسالی و بحران آب جدی شد، اضافه کرد: سنجش میزان بارندگی در این 3 سال زراعی نشان میدهد که در مجموع این سال کل بارشهای ما حتی از یکسال نرمال هم کمتر بود که نشان میدهد میزان آسیب خشکسالی به منابع آبی استان چهقدر بوده است.
شیخالملوکی ادامه داد: علت عبور از خشکسالی در سال زراعی جدید یعنی سال زراعی 1403ـ1402 هم بروز پدیده النینو در اقیانوس آرام است، چرا که هرگاه پدیده النینو (گرم شدن آب اقیانوس) صورت بگیرد، ثمره آن افزایش شدید بارشها در خاورمیانه است. در عوض هر گاه پدیده لانینو (سرد شدن آب اقیانوس) را داشته باشیم، بارندگیها در خاورمیانه به کمترین حد خود میرسد.
وی با اشاره به بارش ابتدای پاییز 1402 در استان قزوین یادآور شد: در این بارندگیهای موسمی شاهد بارش 3 میلیمتری باران طی روزهای اخیر در شهرستان پربارش آوج بودیم و در تاکستان هم نیممیلیمتر بارش ثبت شد. با این حال بارشهای سنگین استان قزوین از هفته سوم مهرماه شروع میشود و قبل از آن نمیتوان انتظار تغییرات گسترده بارشی را داشت.
بین هواشناسی و محیط زیست گپ آماری داریم
عضو ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی پاسخ به عملیات بحران در بخش دیگری از این گفتوگو از وجود گپهای آماری در حوزه هواشناسی و محیطزیست انتقاد کرد و گفت: وقتی برای جلسات یادشده تشکیل جلسه میدهیم، چون شکافهای آماری غیرقابل توضیح بین آمارهای محیطزیست و هواشناسی داریم، تصمیمگیری برای ریاست ستاد مزبور ناممکن میشود.
شیخالملوکی افزود: چاره مقابله با این شکافهای آماری و رسیدن به شرایطی که بتوان بهراحتی تصمیمگیری کرد، راهاندازی مراکز برخط سنجش بارشهاست تا بتوانیم میزان بارندگیها در هر نقطه استان قزوین را در هر لحظه مانیتور کرده و به صورت برخط مشاهده کنیم و اگر چنین شود، تصمیمگیری درست و دقیق مسجل شده و به هر بهانهای دست به تعطیلی مدارس و مراکز عمومی نمیزنیم.