قزوینیها برای دریافت مکمل ویتامین A مراجعه کنند
- شناسه خبر: 4551
- تاریخ و زمان ارسال: 24 آبان 1401 ساعت 08:04
- بازدید :
دکتر علیرضا مهرعلیان رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین در گفتوگو با ولایت با اشاره به ضرورت اجرای طرح مکملیاری، تصریح کرد: طرح مکمل یاری با ویتامین A یکی از طرحهایی است که به تازگی مورد توجه قرار گرفته است، در این طرح که به صورت رایگان اجرا میشود، اولویت با کودکان 2 تا 5 سال است.
وی افزود: طرح رایگان مکمل یاری با مگادوز ویتامین A در کودکان 2 تا 5 سال در استان قزوین همزمان با سراسر کشور از مرداد ماه سال جاری با هدف تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان، آغاز شده است و در حال حاضر مکمل مگادوز ویتامین A در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت استان موجود است و طی 2 مرحله به فاصله 6 ماه به صورت کپسول ژلهای به کودک داده میشود.
مهرعلیان خاطرنشان کرد: ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی است که نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، رشد کودکان دارد و باعث افزایش مقاومت بدن در مقابل ابتلا به بیماریهای کرونا، عفونتهای شایع دوران کودکی، اسهال، سرخک و همچنین افزایش سلامت چشم و پوست میشود.
وی بیان کرد: کاهش رشد قد و وزن کودک، عوارض متعدد چشمی مانند شب کوری، افزایش ابتلا به بیماری عفونی، افزایش خطر ابتلا به بیماری تنفسی، کم خونی ناشی از فقر آهن نیز ازجمله عوارضی است که در صورت کمبود ویتامین A رخ میدهد.
رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین خاطرنشان کرد: این طرح به صورت رایگان انجام میگیرد و مکمل 200 هزار واحدی به کودک داده میشود، مکملهای موجود در داروخانهها دارای دوز بسیار کمتری هستند و قیمتهای بالایی دارند، بنابراین این برنامه ارزشمندی است که انتظار میرود خانوادهها از آن استقبال کنند.
وی تاکید کرد: والدین کودکان 2 تا 5 سال به گوش باشند که این طرح برای سلامتی کودکانشان ضروری است و برای دریافت مکمل مراجعه کنند.
مهرعلیان تصریح کرد: مکمل یاری با ویتامین دی ویژه دختران و پسران متوسطه اول و دوم نیز طرح رایگان دیگری است که در مدارس اجرا میشود؛ مصرف قرص ویتامین D اهمیت بالایی دارد، نه تنها دانشآموزان بلکه از نوزادی تا سالمندی همه افراد میتوانند یک عدد قرص در ماه استفاده کنند.
وی یادآور شد: این طرحها برای مراکز بهداشت هزینه بالایی دارد اما به صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار میگیرد اما متاسفانه شاهد بیاعتنایی به طرح هستیم به طوری که برخی دانشآموزان قرصها را در مدرسه رها کرده یا به سطل آشغال میاندازند و این امر نیاز به آگاهسازی دارد.
رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین بیان کرد: این طرحها در مراکز روستایی نیز انجام میشود، استقبال از ویتامین A در مراکز روستایی به 100 درصد رسیده است اما در شهر استقبال بسیار کم است به ویژه در مناطقی مانند پونک و فردوسی، والدین میگویند ما خودمان مکمل خارجی استفاده میکنیم اما این مکمل تداخلی با مکمل خارجی ندارد و هر 6 ماه یک بار باید استفاده شود.
وی تاکید کرد: مکمل ویتامین A نباید بلعیده شود بلکه باید سرش باز شود و روغن آن داخل دهان کودک چکانده شود، همچنین لازم است در مرکز بهداشت نام کودک ثبت شود چرا که استفاده زیاد آن مسمومیت ایجاد میکند؛ همچنین این مکمل با هیچ بیماری به جز سرطان منافاتی ندارد.