قانون مولدسازی میتواند مشکلات استانها را به سرعت حل کند
- شناسه خبر: 13107
- تاریخ و زمان ارسال: 31 اردیبهشت 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، قانون مولدسازی اهمیت زیادی دارد و میتواند مشکلگشای بسیاری از چالشهای استانها در سریعترین زمان ممکن باشد و انتظار داریم از آن استفاده شود.
به گزارش برنا، محمدباقر قالیباف در جلسه شورای اداری شهرستان بوئینزهرا اظهار کرد: متأسفانه برخیها در مورد قانون مولدسازی جوسازی کردند و شاید در مجلس هم برخی با اهمیت آن آشنا نبودند در حالی که از سال ۸۲ تا سال گذشته ۱۲ مورد قانون مولدسازی داشتیم؛ اما به بهانههای مختلف اجرا نشد.
وی با بیان اینکه برای تسریع در کار، اذن رهبری را هم گرفتیم و به استانها اختیار دادیم تا از این منبع مالی برای حل مشکلات خود و توسعه و عمران استفاده کنند؛ تصریح کرد: با این ظرفیت ایجاد شده دیگر از استاندار و فرماندار و بخشدار نمیپذیریم که نتوانند یک سد و جاده روستایی را تکمیل کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: برای اینکه اختیار شهرداران بیشتر شود و منبع درآمدی مناسبی برای اجرای طرحها داشته باشند و حقوق کارکنان را پرداخت کنند و ساماندهی پسماند را انجام دهند؛ دو قانون را اجرا کردیم که میتوانند همه زمینهایی که در محدوده شهری هستند و امروز به سکونتگاههای غیر مجاز تبدیل شدهاند را به سه شرط واگذار کنند.
قالیباف مطرح کرد: امسال در کمیسیون ماده ۱۰۰ که مردم مشکلات جدی دارند مقرر کردیم به شرط لحاظ کردن بهداشت، شهرسازی و رعایت سازه زلزله بتوانند موضوع را از ماده ۱۰۰ خارج کرده و مشکل را حل کنند.
وی گفت: با این تدبیر همه شهرداران میتوانند هم گرهگشای مشکلات مردم باشند و هم درآمد پایداری برای شهرداری ایجاد کنند و خدمترسانی تسریع شود.
قالیباف افزود: در خصوص محرومیتزدایی و تامین آب روستایی و احداث جاده روستایی و تامین بهداشت و درمان از سوی مجلس اقدامات خوبی شده است و در سال گذشته برای سه دهک پایین جامعه که حدود شش میلیون نفر میشوند؛ مقرر شد بدون دریافت هزینه نسبت به پوشش بیمه آنها اقدام شود.
وی یادآورشد: تاکنون پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به صورت رایگان بیمه شدهاند و برای بیماران صعبالعلاج هم حمایتهایی تدبیر شده که کارساز بوده است.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه باید در مجلس قانونی بنویسیم که اجرایی باشد تا هم خودمان و هم دیگران به آن پایبند باشند و دولت نیز آن را اجرا کند؛ مطرح کرد: در دولت باید قانون محترم شمرده شود و آرای آن در اولویت قرار گیرد و به استانداران و فرمانداران و بخشداران هم باید اختیار دهیم تا با تسلطی که دارند بتوانند بهسرعت مشکلات را حل کرده و رضایت مردم را موجب شوند.
قالیباف عنوان کرد: تلاش مجلس این است که کارهای جاری در تصدیگری دولت را به مدیران استانها و شهرستانها منتقل کند زیرا باور داریم بسیاری از کارها در تهران امکان پیگیری ندارد و یا طولانی میشوند.
وی گفت: امسال در تبصره ۱۸ در خصوص اشتغال قرار شد حسابی در خزانه باز شود و در اختیار شورای برنامهریزی استان و شهرستانها باشد و هر تخصیصی از سال ۹۸ در این حوزه است، عملیاتی شود.
رئیس مجلس تاکید کرد: فرهنگ انقلابی با شعار دادن و جنجال پیاده نمیشود و همه باید با صداقت و خدمت واقعی برای اعتلای ایران عزیز و خدمت به مردم گام برداریم.
توزیع امکانات در استان عادلانه نیست
استاندار قزوین نیز در این نشست با بیان اینکه اختصاص اعتبارات سفر رئیس جمهور و پیگیری نمایندگان تلاش میکنیم عقبماندگیهای گذشته استان جبران شود؛ اظهارکرد: در استان مزیتهای ویژهای داریم و روی صنعت و کشاورزی میتوان اتکا کرد و در کنار همه توانمندیها روزانه یک میلیون خودرو از راههای استان تردد میکنند و مسیر مبدأ و مقصد هستیم که در تعطیلات به دو میلیون خودرو میرسد که نیازمند تامین زیرساختهای بیشتری هستیم تا از این ظرفیت بهخوبی استفاده کنیم؛ در عرصه بهداشت و درمان نیز عقبماندگی زیادی داریم و تلاش میکنیم با اعتبارات سفر ریاست جمهوری این مشکلات کمتر شود.
محمد مهدی اعلایی تصریح کرد: به نظر میرسد یک ظلم تاریخی در تقسیمات سیاسی به قزوین وارد شده است و در مقایسه متوجه میشویم که توزیع امکانات عادلانه نیست؛ شاید میبایست زودتر استان میشدیم و اعتبارات گسیل میشد تا محرومیت برطرف شود که این اتفاق نیفتاده و دچار چالش هستیم.
وی با بیان اینکه در مرحله اول شاید اولویت فقط استان شدن بود و به بودجه آن توجه نشد و امروز با تلاش نمایندگان و مدیران این وضعیت بهبود یافته تا عقبماندگی جبران شود؛ افزود: با اقدامات انجام شده در رشد تخصیص بودجه عمرانی رتبه یک کشور شدیم و آهنگ رشد استان با اعتبارات خوب سفر ریاست جمهوری شتاب گرفته است و امیدواریم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
این مسئول عنوان کرد: در سفر ریاست جمهوری مصوبات خوبی برای استان پیشبینی شده است تا در یک دوره سه ساله بتوان چالشها را در عرصه راه روستایی و بهداشت و درمان حل کرد.
اعلایی همچنین از رئیس مجلس خواست برای تسریع در حل مشکلات استانی جلسهای با حضور نمایندگان در دفتر ریاست مجلس در تهران برگزار شود.
از مشورت نمایندگان برای پیشبرد امور استفاده شود
رجب رحمانی، نماینده تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهارکرد: نباید سخنان رهبری را تفسیر به رای کنیم، مجلس جایگاه رفیعی دارد و برای توسعه و پیشبرد کارها لازم است از مشورت نمایندگان استفاده شود.
وی با بیان اینکه در بازنگری قانون اساسی برخی انتخابات زودرس را مطرح کردند که رهبری مردانه ایستادند و امروز این مجلس باید اقتدار و جایگاهش حفظ شود؛ تصریح کرد: رهبری فرمودند نمایندگان در عزل و نصبها دخالت نکنند و ما هم آن را کاملا رعایت میکنیم؛ اما نظارت را جدی گرفتهایم و هرجا یک مدیر نتوانست کاری کند کمک میکنیم کارها متوقف نشود.
نماینده تاکستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: انتظار داریم به همه ابعاد سخنان رهبری توجه شود و قرار نیست یک بخش را برجسته کرده و نکات مهمتر را نادیده بگیرید؛ توصیه میکنیم سخنان رهبری را تفسیر به رأی نکنید و بدانید رهبری فرمودند باید مدیران سازگار باشند و قرار نیست هر کس ساز خود را بزند.
رحمانی افزود: ما نماینده مردم هستیم و قرار شد از مشورت نمایندگان استان در انتصابها استفاده شود؛ ولی اینگونه نشده و برخی میخواهند به جایگاه مجلس آسیب بزنند.
وی باین کرد: در برخی موارد میگویند در عزل و نصبها دخالت نشود تا دنبال رأی نباشند؛ اما باید اذعان کرد کسی که با کمک یک فرماندار و بخشدار بخواهد نماینده شود هیچ ارزشی ندارد و دارای شأن نمایندگی نیست.
نماینده تاکستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قرار نیست جایگاه نمایندگان زیر سوال برود؛ ما نماینده مردم هستیم و اگر قدرتی داریم و وزیر را استیضاح میکنیم با قدرت همین مردم است.
اعتبارات استان جوابگو نیست
رحمانی با تاکید براینکه سهم استان از اعتبارات توازن منطقهای و مناطق محروم اندک است و باید در آن تجدید نظر شود؛ افزود: در استان قزوین ۸۰ درصد راههای روستایی خراب است و باید کمک کنید این مشکل برطرف شود و شهرستان تاکستان نیز بسیار محروم است و با مشکلات جدی بهداشتی و درمانی و کمبود آب مواجه است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه اعتبارات استان قزوین باید اصلاح شود و برای آب تدبیر شود؛ از انتقال حقابه استان از سد طالقان به تهران نیز انتقاد کرد و گفت: ۱۵۰ میلیون مترمکعب سهمیه آب استان را به تهران بردند و کشاورزان و مردم ناراضی هستند و از رئیس مجلس درخواست پیگیری داریم.
رحمانی همچنین با اشاره به اینکه بیش از سه سال است وضعیت منطقه اقتصادی مشخص نشده است که امیدواریم این موضوع پیگیری شود؛ گفت: سال گذشته با پیگیری نمایندگان حدود ۸۰۰ میلیارد تومان به اعتبارات استان اضافه شد و این ظرفیت میتواند مشکلات استان را حل کند علاوه بر این اعلام میکنیم تضعیف نمایندگان تضعیف نظام است و اجازه نخواهیم داد این جایگاه آسیب ببیند.
تسریع در اجرای پروژه شتابگر ملی نیازمند اعتبارات ویژه است
فاطمه محمدبیگی، نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تاکید براینکه تسریع در اجرای پروژه مهم شتابگر ملی نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه و به موقع است و با تزریق اعتبارات قطرهچکانی راه بهجایی نمیبرد؛ اظهارکرد: خوشبختانه با مدیریت هوشمندانه در مجلس، شاهد تصویب قوانین خاصی هستیم که نقش دکتر قالیباف در آن برجسته است؛ قوانین جوانی جمعیت، لغو تحریمها، جهش تولید از موارد برجسته آن است هر چند از اختصاص نیافتن اعتبار برای اجرای قانون جوانی جمعیت گلایه داریم.
وی تصریح کرد: سد بورمانک در شمال غرب استان از بیآبی در رنج است و باید برای آن تدبیر کرد؛ سد بهگانه رود برای تامین آب شرب طارمسفلی نیز باید در اولویت کاری مسئولان قرار گیرد.
هیچ کسی حق ندارد شأن مجلس را زیر سوال ببرد
لطفا.. سیاهکلی نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تاکید براینکه مجلس به دلیل اتکا به مردم در رأس امور است و هیچ کسی حق ندارد این جایگاه و شأن ارزشمند آن را زیر سوال ببرد؛ اظهارکرد: مجالس قبلی را هم دیدیم و هر گاه لازم بود ریلگذاری مجلس تغییر کند از رهبری هزینه میشد؛ اما آقای قالیباف مرد عمل هستند و اندیشه رهبری را در عمل پیاده کردند و هرگز از رهبری هزینه نکردهاند.
وی با بیان اینکه جایگاه مردم در نظام الهی تعریف دارد و در نظام اسلامی مجلس در رأس امور است چون مردم صاحب حق هستند و مسئولان باید پاسخگو باشند؛ تصریح کرد: از نظر سلسله مراتب نمایندگان در حد وزرا هستند و دولتها با رأی مجلس شکل میگیرد از همینرو باید در گفتار توجه شود؛ همچنین امروز باید از حق مردم دفاع کنیم.
وی با بیان اینکه دشت قزوین باید حفظ و احیا شود در حالی که بزرگترین مشکل ما آب است و امروز تمام سهم آب سد طالقان به تهران میرود و این ایراد دارد که هنوز آب شرب نداریم؛ عنوان کرد: این سد طالقان متعلق به استان قزوین است و قرار نیست در موضوع آب بعد از تهران و دوم باشیم و نتوانیم سهم خود را از آب این سد دریافت کنیم.
مجلس در کنار دولت پیگیر مطالبات مردم است
روحا… عباسپور نماینده بوئینزهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید براینکه مجلس با جدیت و همه توان در کنار دولت با پیگیری مطالبات مردم تلاش میکند؛ اظهارکرد: اولویت مجلس توجه به امور اقتصادی و ایجاد امید در جامعه و خدمترسانی صادقانه است و این هدف مهم فقط با اتحاد و همدلی و کمک همدیگر محقق میشود.
وی تصریح کرد: یکپارچهسازی دادهها و شکستن انحصار در برخی عرصهها مانند کانون وکلا و سردفتران و رشتههای پزشکی با قانون تسهیل فضای کسب و کار، اصلاح قوانین بانکی و رتبهبندی معلمان و ترمیم حقوق و پرداخت حجم زیادی از مطالبات سازمان تامین اجتماعی در این مجلس عملیاتی و اجرایی شد که نشان میدهد مجلس در ریل اصلی خود قرار گرفته است.
این نماینده مجلس با اشاره به برخی مشکلات شهرستان بوئینزهرا عنوان کرد: سد بالاخانه آب شرب جنوب استان را تامین میکند؛ اما اعتبارات آن تعریف نشده و تنها دانشگاه دولتی این شهرستان ردیف اعتباری ندارد که انتظار مساعدت داریم.
عباسپور بیان کرد: سد نهب با ۹۰ میلیون مترمکعب باید بهسرعت تکمیل شود و برای اتصال ریلی کریدور شمال به جنوب نیازمند تخصیص اعتبارات مناسب هستیم تا این طرحها تکمیل شود.