فقدان تکمیل همایون جبرانناپذیر است
- شناسه خبر: 5156
- تاریخ و زمان ارسال: 6 آذر 1401 ساعت 08:00
- بازدید : 123

به گزارش ولایت، محمد سالار کسرایی در مراسم بزرگداشت و سوم دکتر ناصر تکمیلهمایون، استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که در تالار تمدنِ پژوهشگاه برگزار شد، افزود: وظیفه ما این است که راه او را ادامه دهیم؛ همه ما باید به ایران علاقه داشته باشیم و برای آن فداکاری کنیم.
احمد سمیعی گیلانی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود که از آشنایی خود با ناصر تکمیل همایون در پژوهشگاه علوم انسانی گفت و در ادامه عنوان کرد: در همان جلسه اول که او را دیدم، مجذوبش شدم و انگار سالها با او دوست بودم. فکر کردم چه باعث این شد؟ بعداً برایم روشن شد که چرا در همان اولین جلسه انگار سالها با من دوست بود.
این مترجم افزود: تکمیل همایون ناسیونالیست نبود بلکه ایراندوست بود. ما اکنون در دهکده جهانی هستیم و مسائل ملی با مسائل جهانی گره خوردهاند. اما او به این کمتر توجه داشت.
وی بیان کرد: ناصر تکمیل همایون به آنچه میگفت اعتقاد راسخ داشت و عقایدش را بیپروا و با مهارت بیان میکرد و آنچه میگفت، با مهارت میگفت. تکمیل همایون هم خوب سخن میگفت و هم سخنان خوبی میگفت.
سمیعی گیلانی تاکید کرد: دغدغه اصلی او در هر سخنرانی، مسئله آبادانی و آزادی ایران و ملت بود.
رئیس گروه ادبیات معاصر فرهنگستان زبان در ادامه به دغدغه تکمیل همایون برای وضعیت ایران اشاره و خاطر نشان کرد: البته الان مسأله ملی با سابق فرق دارد. ما اکنون در دهکده جهانی هستیم و مسائل ملی با مسائل جهانی گره خوردهاند. اما او به این کمتر توجه داشت.
حمید تنکابنی (عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی) با بیان سخنانی در باب ایراندوستی ناصر تکمیل همایون، به دو جنبه کنشگری و اندیشهورزی سیاسی این چهره فقید اشاره کرد و گفت: ملجأ و مراد ایشان در این زمینه دکتر مصدق بود و خاطرات بسیاری را از دکتر مصدق میگفتند. شیفتگی مرحوم تکمیل همایون به مصدق و عشقشان به ایران کمنظیر بود.
در ادامه نیز باقر ساروخانی (پدر علم جامعهشناسی ارتباطات) این جامعهشناس فقید را انسانی محترم و عادل دانست و بیان کرد: من چند صفت در ایشان دیدم که حیف است نگویم. ایشان آدمی بود که همیشه میدیدم انگیزه دانستن در او خیلی بالا است. او اشتهای دانستن زیادی داشت و هیچ جلسهای نبود که ما در کنار یکدیگر باشیم و بحث علمی مطرح نکند و این خیلی نعمت بزرگی بود.
ساروخانی سپس با بیان اینکه هیچگاه نبود که با دکتر تکمیل همایون صحبت کنیم و از ایران نگوید، از عرق او به ایران و ایرانیت گفت: هیچ وقت نشد در پاریس دچار خودباختگی شود. همیشه میگفت باید آنچه را در پاریس خوب است را به ایران ببریم.
او افزود: ناصر تکمیل همایون آزارش به کسی نرسید و جز خدمت و لطف برای دیگران نداشت. او به روح ما آرامش میبخشید و روح زمستانی را بهاری میکرد.
در ادامه مراسم، بخشی از کتاب «میهندوستی در ایران» ناصر تکمیل همایون توسط مجری برنامه قرائت شد.
در این مراسم که با حضور جمعی از استادان، فرهیختگان و خانواده زندهیاد تکمیلهمایون برگزار شد، پیام دکتر مهدی گلشنی و دکتر رضا داوری اردکانی برای حضار قرائت شد. همچنین دکتر حمید تنکابنی، دکتر احمد کتابی، دکتر باقر ساروخانی، دکتر آندرانیک سیمونیان، دکتر احمد سمیعی گیلانی، دکتر محمدسالار کسرایی و دکتر اللهیار خلعتبری سخنانی را در وصف ویژگیهای شخصی و جایگاه علمی استاد مطرح کردند.