فعالیت 58 کتابخانه نهادی و مشارکتی در استان
- شناسه خبر: 4963
- تاریخ و زمان ارسال: 2 آذر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
امروزه کتابخانههای عمومی، دنیایی جدید پیش روی مخاطبان خود گشودهاند
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار گفت: امروزه کتابخانههای عمومی دنیایی جدید پیش روی مخاطبان خود گشودهاند و جزئی از نظام آموزشی بهشمار میروند.
به گزارش ولایت، فاطمه محمدبیگی افزود: امروزه کتابخانهها در کشورها به نماد تحول در امر اطلاعرسانی تبدیل شده و کشورهای مختلف برای اینکه بگویند معاصر با دنیای امروز حرکت میکنند، بازدید از کتابخانههای خود را پیشنهاد میدهند و به این شکل نشان میدهند که چگونه به نیاز جامعه پاسخ میدهند.
وی با اشاره به این مطلب که امروزه معنا و مفهوم کتابخانه تغییر کرده است، اظهار کرد: با تحول ایجاد شده در حوزه فناوری اطلاعات، معنا و مفهوم کتابخانه نیز تغییر کرده است و دیگر کتابخانه فقط جایی برای نگهداری و امانت کتاب به معنای سنتی نیست.
محمدبیگی اذعان کرد: وی با اشاره به خدمات نهاد کتابخانههای عمومی کشور، تصریح کرد: نهاد کتابخانههای عمومی تنها شبکه مویرگی فرهنگی در تمام کشور است که به تمام اقشار خدمات ارائه میدهد و به واقع کتابخانهها در مناطق روستایی و محروم، یکی از موثرترین پایگاههای اجتماعی و فرهنگی است که مورد مراجعه قرار میگیرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین ضمن اشاره به فعالیتهای انجام شده در کتابخانههای عمومی استان افزود: در حال حاضر 38 باب کتابخانه عمومی نهادی و 20 باب کتابخانه مشارکتی در استان فعالیت دارند که با توجه به اینکه سرانه فعلی فضای کتابخانه در استان، 2/4 مترمربع میباشد، پس از اجرای شش پروژه کتابخانهای در شهرهای بوئینزهرا، نرجه، سگزآباد، شریفیه، بیدستان و قشلاق که در حال ساخت هستند، این سرانه به 3/5 مترمربع خواهد رسید.
محمدبیگی اضافه کرد: کتابخانه مرکزی قزوین نیز از دیگر مواردی است که امیدواریم با اهتمام و حمایت مسئولان، مشکلات موجود برای این پروژه مرتفع گردد و با توجه به اینکه بیش از 40 خدمت شاخص در کتابخانههای مرکزی ارائه خواهد شد، به طور قطع، تراز فرهنگی استان با ایجاد این کتابخانه تغییر خواهد کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی نیز در ادامه این مراسم گفت: ما پیشینیان و فرهنگ گذشته را از طریق کتاب میشناسیم، علم و دانش به وسیله کتاب بین نسلها و عصرها در گردش است و کتاب ذخیره ارزشمندی برای انتقال فرهنگها و آداب و رسوم است.
محمد مهدی مدرسی گفت: کتابداری، همواره دانش بسیار مهم و قابل توجهی بوده و کتابداران با حمایت مسئولان باید در جهت ارتقای کتابخانههای عمومی تلاش کنند.
مدرسی خاطرنشان کرد: با وجود تمام پیشرفتهای صورت گرفته، کتاب دیجیتال جایگزین کتاب کاغذی نخواهد شد و ابزار الکترونیک تنها برای تسهیل دسترسی است. کتابخانههای عمومی یکی از شاخصهای مهم رشد فرهنگی در کشور است و نشاط اجتماعی و شادمانی نسل جوان، در توجه به کتاب و کتابخوانی است.
گفتنیاست در این آیین از 26 نفر برگزیده در بخشهای کتابخوانان برتر، کتابداران برتر، مسئولان کتابخانههای برتر، خدمات برتر، خیرین برتر استانی، انجمنهای شهرستانی برتر و فرمانداران و شهرداران همراه کتابخانههای عمومی و برگزیدگان جشنواره قصه گویی استان تقدیر به عمل آمد.