فسادستیزی و عدالتطلبی از رویکردهای مهم شورای ششم است
- شناسه خبر: 26363
- تاریخ و زمان ارسال: 21 آذر 1402 ساعت 07:30
- بازدید :

وارد سیاسی بازی نمیشوم
مطالبهگری، فسادستیزی و عدالتخواهی از شعارهای اصلی شورای ششم میباشد که در این خصوص مجاری فساد و بیعدالتیهایی نیز در مدیریت شهری شناسایی شدهاند.
به گزارش خبرنگار ولایت، علی فرمانی رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) با استقبال از برگزاری این نشستها اظهار کرد: این نشستها پایهگذار مطالبهگری صحیح در راستای اجرای رسالتهای بر دوش نهاده توسط آرای مردم است و امیدواریم در این راستا قدمهای مثبتی داشته باشیم .
وی در ادامه به سیاستها و رویکردهای مهم شورای ششم اشاره داشت و گفت: شورای شهر قزوین در دوره ششم وقتی در مسند خدمتگزاری و جایگاه نظارت قرار گرفت چند رویکرد و سیاست مهم را در دستور کار قرار داد که گاها گلایه مردم از اعضای پارلمانهای مختلف این بوده که در موقع انتخابات شعارها و وعده و وعید به مردم داده میشده و پس از انتخابات همه آنها به فراموشی سپرده میشده است.
به گفته فرمانی، ماندن در کنار مردم و مردممحوری یکی از سیاستهای مهم شورای ششم است که در این راستا ملاقاتهای مردمی در مناطق چهارگانه با حضور اعضای شورا، طرح «محله تا محله در مسجد» با هدف پاسخگویی به مشکلات ساکنان محلات و احصای مشکلات و پیگیری آنها از جمله مواردی است که در راستای مردممحوری داشتهایم .
این مسئول ضمن اشاره به اولین نطق خود در شورا که به موضوع اصلاح ساختار نواحی منفصل و متصل شهری اختصاص داشت گفت: اصلاح ساختار نواحی متصل و منفصل شهری از جمله مواردی بود که در این دوره مورد توجه قرار گرفته تا ضمن هدفمند شدن امور و بکارگیری صحیح نیروها، روند ارائه خدمات به شهروندان نیز شتاب بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: توجه به شورایاریها و استفاده از معتمدین و متنفذین به تفکیک مناطق و استفاده از ظرفیت نخبگانی و متخصصان در جلسات مختلف و ویژه شورا با روسای دانشگاههای استان و راهاندازی کارگروههای تخصصی در مرکز پژوهشهای شورا و شهرداری قزوین از دیگر مواردی میباشد که با نگاه مردممحوری در شورای ششم مورد توجه قرار گرفت .
رئیس شورای شهر قزوین در ادامه سخنانش به اقدامات روبنایی و زیربنایی شورا و شهرداری قزوین اشاراتی نمود و افزود: بررسی و تایید برنامه پنج ساله سوم شهرداری، تصفیه بدهیهای شهرداری به بانک شهر و استقرار مدیریت پروژه از دیگر موارد مهمی میباشد که در شورای ششم پیگیری و اجرایی شد.
فرمانی با بیان اینکه یکی از رویکردهای مهم شورای ششم فسادستیزی است، خاطرنشان کرد: در این بخش مجاری فساد و بسترهای عدم اجرای عدالت در مدیریت شهری شناسایی شد و برای برونرفت از آنها طرحهای خوبی از جمله اطلاع شورا از مزایده و مناقصههای بالای 500 میلیون تومان بود.
به گفته وی موضوع هوشمندسازی را به طور جدی از شهردار مطالبه کردهایم و در این حوزه نیز خواستار تهیه و ارایه بانک اطلاعات املاک و همچنین اتمام پروژههای نیمهتمام نیز هستیم.
به گفته فرمانی، در تعامل با مدیریت شهری و شهرداری باید دو بعد را مد نظر داشت، نخست اینکه شورای شهر اجرایی نیست، سیاستگذار و ناظر است و دوم اینکه شهردار هم مسئول اجرای این سیاستها است.
او همچنین با بیان اینکه از سوی شورا نهایت همکاری با مدیریت شهری وجود دارد ادامه داد: درخصوص کمربندی آیتا… باریکبین مسائلی بین دستگاهها وجود داشت اما ما براین باور بودیم که خدمت به مردم نباید به علت اختلاف سلیقه زمین بماند و ما باید منافع شهری را در نظر بگیریم.
فرمانی تاکید کرد: در اوج اختلافاتی که در سال گذشته داشتیم که منجر به طرح سوال از شهردار شد، لایحه بانک شهر را تصویب کردیم و در ستاره پونک یک مورد رفع معارض وجود داشت که درحالی که شهردار در تهران در حال بررسی موضوع بود ما هم اینجا آن را پیگیری کردیم تا بعدها در تصفیه بدهی به بانک شهر دچار مشکل نشویم.
رئیس شورای شهر قزوین در ادامه سخنانش در پاسخ به یک سوال پیرامون برگزاری جلسه دستگاه قضایی برای پیگیری اظهارنظر در موضوع بانک شهر و عدم افزایش سرمایه گفت: ما حرفمان این است که مدیریت شهری باید نسبت به این عملکرد پاسخگو باشد و بگوید که چرا برای افزایش سرمایه، پیگیری لازم صورت نگرفته است؟! اگر پیگیری صورت گرفته و بانک خلف وعده کرده! چرا سند زمین به اسم بانک زده شده است؟ چرا وام 1500 میلیارد تومانی که شهردار قول داده بود تا برای اجرای پروژههای عمرانی از بانک شهر خواهد گرفت بعد از نزدیک به یک سال به چه نتیجهای منجر گردید؟
وی همچنین خاطرنشان کرد: ما باید بدانیم مقصران این کوتاهی بزرگ مدیریت شهری چه کسانی هستند؟ و چه زمانی معرفی میشوند؟ آیا از بانک شهر بابت این تاخیرها و خسارات سنگینی که به سرمایههای شهروندان قزوینی وارد کرده شکایتی صورت گرفته است؟ لذا مدیریت شهری پاسخگو باشد که خسارت چند صد میلیارد تومانی که به شهروندان وارد شده را چگونه جبران خواهد کرد!؟
فرمانی با ابراز تاسف از این اقدام مدیریت شهری قزوین یادآور شد: باید به عرض شهروندان عزیر برسانم که در مجموع 206 میلیارد تومان پول به انحاء مختلف برای افزایش سرمایه به بانک شهر پرداخت شده، اگر سود 25 درصدی هم برای آن در نظر بگیریم باید بانک نزدیک به 45 میلیارد تومان به شهرداری پرداخت کند که نکرده است.
رئیس شورای شهر قزوین اذعان داشت: اصلیترین دلیلی که شورا به طرح شهرداری رای مثبت داد، در بخش اول تصفیه بدهی به بانک شهر و نپرداختن سود به این بانک بود و در بخش بعدی، باز شدن خط اعتباری و دریافت 1500 میلیارد تومان تسهیلات و سپس افزایش سرمایه در این بانک بود که متاسفانه هیچ کدام از این موارد محقق نشد.
فرمانی اظهار کرد: بعد از بیان این موارد در صحن علنی شورا، دادگستری برای بررسی موضوع، جلسه برگزار کرد که بنده، نماینده شهرداری، بازرسی، استانداری و مدیرعامل بانک شهر در آن حضور داشتیم؛ در آنجا پرسیده شد که آیا افزایش سرمایه اتفاق افتاده یا خیر، که همه به اتفاق گفتند، خیر. البته در این بین بانک شهر مطرح کرد که این امر، غیر ارادی بوده؛ ارادی یا غیرارادی 206 میلیارد را برای افزایش سرمایه به بانک شهر دادیم و باید افزایش سرمایه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه بنده به هیچ جناح وگرایشی وامدار نیستم و وارد سیاسی بازی نمیشوم گفت: شورای شهر حرفش را محکم زده و محکم ایستاده و به مردم قول داده که محکم بایستد و برای حل مشکلات از متخصصان کمک میگیریم.
این مسئول به تعامل گسترده شورای شهر با دستگاههای مختلف اشاره کرد و گفت: شورای شهر در کنار تعاملات خوب با دستگاههای استانی، در حوزه گردشگری نیز دو پروژه بزرگ از جمله بوستان 17 هکتاری قرادآباد و بوستان آفرینش را پیگیری میکند.
وی همچنین در بخش پایانی سخنانش یادآور شد: برای مقوله مهدویت نیز اعتبار ۲۰ میلیارد تومان را در سال جاری تصویب کردیم که هنوز اتفاق خاصی برای آن نیفتاده و امیدواریم شهری بسازیم که شهر امام زمان(عج) باشد.