فروش «کلیه» برای خرید آیفون؟!
- شناسه خبر: 1789
- تاریخ و زمان ارسال: 2 مهر 1401 ساعت 08:00
- بازدید : 251
محمد بهرامی
چند روز پیش که طبق روال هر روزه، اخبار و رویدادهای کشوری و جهانی را دنبال میکردم به خبر جالبی برخوردم؛ تعداد زیادی از جوانان تایلندی در اقدامی عجیب برای خرید گوشی آیفون 14 تصمیم به فروش کلیه خود گرفتند و تصاویری از این اقدام خود را منتشر کردند. دولت تایلند در پی انتشار این تصاویر اعلام کرد کشور نیاز به کلیه ندارد. این خبر هم خندهدار بود و هم دردناک! خندهدار از این جهت که این کار تقریبا غیرمنطقی مینمود و دردناک از این جهت که مگر داشتن یک گوشی مدل جدید چقدر میتواند اهمیت داشته باشد که کسی بخواهد بهخاطر آن خودش را ناقص کند.
با خواندن این خبر، ناخودآگاه یاد اتفاقات بعد از رونمایی آیفون 11 و 13 افتادم که در همین کشور خودمان، بسیاری از جوانان به خاطر نداشتن پول خرید مدل جدید از این گوشی، یکی از کلیههای خود را بهصورت آشکار یا مخفیانه فروختند. اینکه ضرورت داشتن چنین مدلهایی از گوشی در زندگی روزانه چیست واقعا جای سوال دارد؛ اما برای این سوال هم یک پاسخ احتمالی وجود دارد و آن چیزی نیست جز «چشم و همچشمی».
به غیر از این نمیتوان پاسخ دیگری را برای این کار جوانان متصور شد، معمولا یک گوشی مدل جدید با قیمت مناسب که به نرمافزارهای موبایلی روز دنیا مجهز باشد میتواند نیازهای فرد را برای دسترسی راحتتر به اطلاعات و انجام کارها، برطرف کند و عقلا نیاز نیست که حتما جدیدترین و یا گرانترین گوشی با یک مارک معتبر باشد. اما چشم و همچشمی و داشتن جدیدترین مدل از ماشینها یا موبایلها، در بین افراد مرفه بسیار دیده میشود. از اینرو افراد کمدرآمد هم برای اینکه از قافله مرفهین عقب نمانند، دست به چنین اقداماتی زده و به قول معروف ، دستی دستی خود را ناقص میکنند.
جالب آنکه، طبق گزارشهای منتشر شده از این مدل جدید از آیفون، مدل اصلی این گوشی بدون سیمکارت است و در ایران کارایی ندارد، مگر مدلهای مونتاژ شده که خاصیت نصب سیمکارت هم داشته باشد.
آنچه مسلم است طبق تحقیقات به عمل آمده افرادی که اقدام به فروش کلیه خود میکنند پس از گذشت یک سال به افسردگی مبتلا میشوند که این خود میتواند تبعات منفی بسیاری را برای آنها به دنبال داشته باشد. به گونهای که در رابطه با تغذیه و یا سلامت خود به وسواس نیز مبتلا میشود و همیشه نگران از دست دادن سلامت خود هستند.
از نظر پزشکی، افراد دارای یک کلیه با عملکرد نرمال را به یک وسیلهای دوچرخ که بدون چرخ زاپاس باشد میتوان تشبیه کرد. در صورت عدم وجود کلیه دوم، اگر آسیب ناگهانی و شدید برای تنها کلیه دارای عملکرد رخ دهد، نارسایی حاد کلیه قطعا اتفاق میافتد و عملکرد کلیه سریعا افت میکند.
نارسایی حاد کلیه میتواند موجب مشکلات و عوارض زیادی شود که نیاز به توجه فوری دارد. در طی مدت زمان کوتاهی شدت اختلالات به حدی افزایش مییابد که میتواند عوارض تهدیدکننده حیات را بهوجود آورد. چنین بیمارانی نیازمند دیالیز اورژانسی هستند. برای پیشگیری از آسیب کلیوی و عواقب بعدی آن، احتیاطات لازم باید در مورد افراد دارای یک کلیه رعایت گردد.
با توجه به آنچه که از نظر پزشکی برای بدن با یک کلیه اتفاق میافتد، بهنظر میرسد باید بیشتر به فکر سلامتی خودمان باشیم تا داشتن مثلا یک مدل جدید از یک گوشی با فروش کلیه. یقینا این مدلهای جدید هم بعد از شش ماه یا یک سال از مد میافتند و مدلهای جدیدی وارد بازار خواهند شد، خوب است جوانان با خود فکر کنند که بعدا برای خرید مدلهای جدیدتر میخواهند چه کار کنند؛ چون دیگر کلیهی اضافی برای فروش ندارند؟!