فرهنگ نوآوری در وزارت علوم مورد پیگیری جدی است
- شناسه خبر: 10071
- تاریخ و زمان ارسال: 16 اسفند 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
دکتر کلانتری معاون فرهنگی ورارت علوم در آیین افتتاح نخستین مرکز نوآوری فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای کشور (حمپا) در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) گفت: اگر سیری اجمالی به تاریخ داشته باشیم متوجه میشویم تحول، تغییر و حرکت ذاتی بوده و هیچ جامعهای را بدون این سیر و فرهنگ نمیتوان یافت.
وی با بیان اینکه در دوره اخیر با گسترش فناوریها و افزایش ارتباطات سیر تحولات و دگرگونیها شدت بیشتری یافته است، اظهار کرد: اگر نتوانیم خود را با این تحولات همراه کنیم ناخودآگاه یا مغلوب آن خواهیم شد یا اصالت تاریخی و تمدنی خود را از دست خواهیم داد.
کلانتری تصریح کرد: دولت سیزدهم در سند تحول خود توجه ویژهای به مقوله فرهنگ داشته است و تلاش شده تا دغدغهها و رهنمودهای مقام معظم رهبری در این رابطه مورد توجه جدی قرار بگیرد.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه عملیاتی کردن شعار نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری در وزارت علوم با جدیت مورد توجه است، اظهار کرد: در عرصه فرهنگ نیاز به نوآوری فرهنگی داریم و مجموعههایی مانند حمپا در این مسیر گام برمیدارند تا خلاقیتهای دانشجویی در عرصه فرهنگی و اجتماعی به منصه ظهور برسد.
وی در پایان سخنان خود گفت: مرکز نوآوری فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای کشور فضایی را فراهم میکند که مسائل فرهنگی و اجتماعی روی میز قرار گرفته و برای تمام مراکز دانشگاهی فرصتی پیش خواهد آمد تا به منظور حل مسائل راهکارهایی ارائه دهند.
دکتر سید علی قاسمزاده رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در آیین رونمایی از اولین سند دانشگاهی زیست عفیفانه گفت: وظیفه دانشگاهها ایجاد فضای رقابتی علمی و نیز زیست عالمانه و عفیفانه در محیط دانشگاهی است.
قاسمزاده اظهار کرد: ما اعتقاد داریم جریانسازی فرهنگی در اجتماع باید توسط دانشگاه رقم بخورد و این روند ایجاد نمیشود مگر اینکه الگوهای موفقی در دانشگاهها شکل بگیرند.
وی تصریح کرد: از دانشجویان می خواهیم با توانمندیهای خود این زیست و نگاه عالمانه و عفیفانه را عملیاتی کنند و مدلی از دانشجوی در تراز انقلاب اسلامی ارائه دهند که از آن بتوان به عنوان یک الگو یاد کرد.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه این روند میتواند پمپاژ یک الگوی موفق از سوی دانشگاه به سمت جامعه باشد، اظهار کرد: سند فرهنگی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) نیز در نظر دارد به نگاه جامع در فعالیتهای فرهنگی هدفمند دست پیدا کند.
قاسمزاده در پایان سخنان خود تاکید کرد: براساس اهداف بالادستی دانشگاه بینالمللی امام(ره)، این مرکز دانشگاهی باید الگویی برای زیست تمدن ایرانی اسلامی باشد و این فرهنگ را به دانشجویان غیرایرانی انتقال دهد تا آنها سفیر فرهنگ و تمدن ما در کشورهای خود باشند.
از آنجایی که طبق اسناد بالادستی دانشگاه بینالمللی با اهداف ویژه بینالمللی تأسیس گردیده باید بتواند به الگویی برای زیست تمدن ایرانی اسلامی برسد و این فرهنگ را به دانشجویان غیرایرانی انتقال دهد و آنها از سبک زیست علمی و عفیفانه الگو بگیرند و آن را در کشورهای خود تبلیغ کنند و سفیر واقعی فرهنگ و تمدن ما باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در آیین افتتاح اولین مرکز نوآوری فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای سراسر کشور با عنوان حمپا (حرکت مبتکرانه برای پیشرفت ایران) و رونمایی از اولین سند دانشگاهی زیست عفیفانه در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) گفت: حمپا خیز جدی علیه نگاه ساختاری و منجمد نسبت به مسائل فرهنگی و اجتماعی است که میدانداری آن را انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی دانشگاه بر عهده گرفتهاند.
دکتر حسین محمدی افزود: باور ما بر این است که افتتاح اولین مرکز نوآوری فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای کشور در دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) فصل جدیدی از فعالیتهای موثر فرهنگی توسط نسل جوان دانشگاهی خواهد بود.
وی با بیان اینکه در این فصل شاهد اتفاقات منحصر به فرد و مبتکرانهای خواهیم بود، اظهار کرد: از ویژگیهای این فصل جدید میتوان به پردازش ایدهها و دغدغههای همگرایانه اشاره کرد که با کار تیمی به شکوفایی کار فرهنگی منجر خواهد شد.
محمدی با بیان اینکه حمپا پوستاندازی فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه است، افزود: نزدیک به نه هزار دانشجوی این دانشگاه همگی صاحب ایده و خلاقیت هستند و تلاش داریم در قالب این برنامه از ظرفیتهای فکری آنها برای پیشبرد مسائل فرهنگی و اجتماعی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه نگاه حمپا مبتنی بر مسئولیت اجتماعی است، اظهار کرد: دانشگاه در این میان نقش نظارتی در حل مسائل اجتماعی و فرهنگی تعریف کرده و در تلاش است تا در راستای رسالت خود به مبدا تحولات جامعه تبدیل شود.
این مسئول در پایان سخنان خود گفت: حمپا در ابتدای راه، پیوند دانشجو با مسائل و در ادامه پیوند دانشگاه با جامعه را دنبال میکند که تعامل مدبرانه استادان دانشگاهی با حمپا سرعت نیل به این اهداف را دو چندان خواهد کرد.