ـ 9 سال از نیمهکاره بودن بیمارستان آبیک گذشت
- شناسه خبر: 3288
- تاریخ و زمان ارسال: 2 آبان 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
ـ لزوم جذب نیروهای متخصص در بیمارستان آبیک
فرماندار آبیک در گفتوگو با خبرنگار ولایت با بیان اینکه آبیک از کمبود امکانات بیمارستان و درمانی پیشرفته رنج میبرد، گفت: با توجه به نیاز بالای مردم شهرستان آبیک به بیمارستان دولتی در این شهر باید طرح الحاقی این بیمارستان به سرعت اجرا شده و در اسرع وقت نسبت به جذب نیروهای متخصص اقدام شود.
حامد فتوحی با ذکر اینکه مطالبات مردم برای احیای بیمارستان آبیک کاملا بهحق بوده و زیادهخواهی نیست، اضافه کرد: هر روز حدود 700 هزار خودرو از کنار شهرستان آبیک عبور میکنند و به همین خاطر کیفیت خدماترسانی بیمارستان این شهر برای کل کشور حائز اهمیت است و باید برای رفع مشکلات این بیمارستان اقدام شود تا گردشگران هم بتوانند از خدمات بهداشتی و درمانی آن استفاده کنند.
وی همچنین با اشاره به صدور مجوز تخصیص دستگاه سی.تی.اسکن به این بیمارستان توسط وزارت بهداشت و درمان ادامه داد: بنابراین فرمانداری آبیک باید برای تأمین این دستگاه از طریق امضای تفاهمنامه با بخش خصوصی اقدام کند و با توجه به اینکه اختصاص این دستگاه مصوبه دولت است، در صورت سهلانگاری دادستانی میتواند به موضوع ورود کند.
ـ مجوز حضور متخصص بیهوشی در بیمارستان شهدا اخذ میشود
فرماندار آبیک در ادامه با یادآوری اینکه در این بیمارستان متخصص بیهوشی برای بخش جراحی به ویژه برای بیماران اورژانسی وجود ندارد، بیان کرد: تلاش میکنیم از طریق صحبت با وزیر بهداشت مجوز تخصیص نیروی متخصص بیهوشی به این بیمارستان را فراهم کنیم.
وی افزود: وقتی مردم از ما توقع احیای بیمارستان این شهر را دارند، باید با تمام توان این کار را انجام دهیم؛ چون طبق قانون دولت موظف است که به مردم خدمات درمانی با کمترین نرخ را عرضه کند و از همینرو مطالبه من از مسئولان اجرایی شهرستان آبیک و مدیران متناظر استانی این است که کیفیت خدمات درمانی در بیمارستان شهدا متحول شود.
ـ فقدان جراح عمومی در بیمارستان شهدا
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین هم در گفتوگو با خبرنگار ولایت با بیان اینکه کمبود نیروی متخصص در بیمارستان شهدا فراتر از متخصص بیهوشی است، گفت: در کل برای احیای بخش جراحی این بیمارستان به چند جراح عمومی نیاز داریم و در این بیمارستان پزشک متخصص قلب نداریم که برای تامین این نیروها مشغول رایزنی با وزارتخانه هستیم.
عبدا… دیدبان اضافه کرد: در مورد دستگاه سیتیاسکن هم باید بگوییم که مجوز این دستگاه دولتی بوده، ولی چون با تعرفه خصوصی از آن استفاده میشود، مردم تمایلی به استفاده از آن نداشتند.
وی ادامه داد: با توجه به وجود صنایع و کارخانجات آلاینده متعدد در اطراف و کنار شهرستان آبیک میزان بیماریهای تنفسی در این شهرستان رو به افزایش است و باید در سالیان آینده جلوی رشد صنایع آلاینده در این شهرستان گرفته شده و همچنین یک کلینیک تخصصی بیماریهای تنفسی هم در بیمارستان شهدای آبیک راهاندازی شود.
دیدبان یادآور شد: شهرستان آبیک به دلیل همجواری با کرج و همچنین تهران یکی از نقاط پرتردد استان قزوین است که به همین خاطر میزان وقوع تصادفها و سوانح رانندگی در کنار این شهرستان زیاد است و باید اعتبارات و بودجه لازم برای تقویت بخش ترومای این بیمارستان تزریق شود.
ـ بیمارستان آبیک به یک کلینیک تنزل یافته است
از سوی دیگر، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس هم در گفتوگو با خبرنگار ولایت با انتقاد از رها شدن موضوع تکمیل بیمارستان شهدای آبیک طی 8 سال اخیر گفت: با توجه به نیاز مبرم مردم شهرستان آبیک باید کادر بهداشتی و درمانی متخصص و تازهنفس وارد بیمارستان شهدا شود تا سطح ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به مردم ارتقا پیدا کند.
لطفا… سیاهکلی همچنین از تضعیف بخش جراحی و اتاق عمل این بیمارستان انتقاد کرد و افزود: متأسفانه اتاق عمل این بیمارستان را تعطیل کرده و متخصص بیهوشی و جراح عمومی را از این بیمارستان منتقل کردهاند و با این کار این بیمارستان را تنزل درجه داده و به یک کلینیک درمان سرپایی مبدل کردند که باید به این اقدام نسنجیده پایان داده شود.
ـ 32 تخت برای 100 هزار نفر جمعیت یعنی هیچ
اما معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم به تازگی از بیمارستان شهدای آبیک بازدید کرده است. سعید کریمی در گفتوگو با خبرنگار ولایت با بیان اینکه بیمارستان 32 تختخوابی شهدای آبیک با جمعیت 100 هزار نفری شهرستان تناسبی ندارد، گفت: به همین خاطر قرار است طرح توسعه این بیمارستان اجرا شود و زمین هم برای آن در نظر گرفته شده و باید منابع هم تخصیص داده شود.
وی تصریح کرد: وجود 32 تخت (مربوط به بیمارستان خصوصی ولیعصر) برای 120 هزار نفر جمعیت عملاً یعنی هیچ و به همین جهت در حوزه معاونت درمان افزایش نیروهای انسانی و تجهیزات این بیمارستان را دنبال میکنیم.
کریمی ادامه داد: ابتدا باید خدمترسانی بیمارستان را حداکثری کنیم تا کاملاً فعال شود و در ادامه هم باید با اجرای طرح توسعه گسترش پیدا کند. چون اگر اینجا نباشد، مردم منطقه باید برای درمان به قزوین بروند و بایستی طوری باشد که حداقل نیاز نباشد بیماران دارای شرایط اضطراری به جای دیگری منتقل شوند.
وی با ذکر اینکه مشکلات این بیمارستان را به وزارتخانه بهداشت بازگو میکنم، یادآور شد: بنابراین منابعی برای اجرای طرح توسعه بیمارستان شهدای آبیک تخصیص پیدا خواهد کرد تا بتوانیم این بیمارستان را توسعه دهیم.
ـ چرا در آبیک کمبود پزشک متخصص داریم؟
معاون درمان وزیر بهداشت درباره علت کمبود پزشک متخصص در شهرستان آبیک گفت: یکی از مشکلات این است که پزشکانی که میفرستیم، ماندگاریشان در استان قزوین به جهت مشکلات رفاهی خوب نیست و این مشکل از قدیم وجود داشته است. بنابراین برای ماندگاری پزشکان در مناطقی مانند آبیک مسئولان استانی و شهری باید تلاش کنند.
کریمی اضافه کرد: وقتی پزشکی از شهر دیگری میفرستیم، باید حداقل امکانات معیشتی مانند پانسیون و جایی برای اسکان را در اختیار او قرار دهیم. بنابراین تلاش میکنیم که ماندگاری پزشکان را در مناطق کمبرخوردار افزایش دهیم.
ـ سهم 30 درصدی خیران در تامین بودجه تکمیل بیمارستان آبیک
اما عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با خبرنگار ولایت درباره روند اجرای طرح الحاقی بیمارستان شهدای آبیک گفت: 70 درصد از بودجه تکمیل بخش الحاقی بیمارستان آبیک باید توسط دولت و 30 درصد هم توسط خیران تامین شود که البته دولت تامین سهم 70 درصدی خود را مشروط و منوط به مشارکت 30 درصد خیران کرده است.
فاطمه محمدبیگی افزود: برای اجرای این طرح پیگیریهایی انجام و با مسئولان و خیران هم صحبتهایی شده و نیاز است که مسئولان شهرستان آبیک و معتمدین محلی همه کمک کنند تا با جذب خیران بتوانیم سهم 30 درصدی یادشده را محقق و با جذب اعتبارات ملی برای تکمیل بخش الحاقی بیمارستان اقدام کنیم.
ـ تجهیزات اتاق عمل بیمارستان شهدا تکمیل شد
این نماینده مجلس ادامه داد: در سفر معاون وزیر بهداشت به شهرستان آبیک و بازدید از بیمارستان شهدا هم مصوب شد 2 دستگاه دیالیز به ارزش یک میلیارد میلیون تومان به بیمارستان شهدا اضافه شود که انجام شد. همچنین تجهیزات اتاق عمل هم تکمیل شد. در ضمن یک دستگاه سونوگرافی پیشرفته و 4 دستگاه اکسیژنساز هم تحویل بیمارستان شهدا شد. تعدادی هم پرسنل به این بیمارستان اضافه شد.
محمدبیگی با اشاره به افزوده شدن تعدادی کادر درمان به فهرست کارکنان این بیمارستان یادآور شد: علاوه بر آن طرح جدیدی هم داده شده که شهرک سلامت در شهرستان آبیک ایجاد شود و انواع خدمات بیمارستانی و سلامتمحور به استان قزوین آورده شود که فاز مطالعاتی آن آغاز شده است.
ـ نیاز آبیک به 154 تخت بیمارستانی فعال
با توجه به اینکه سرانه تخت بیمارستانی به ازای 100 هزار نفر جمعیت در ایران 155 تخت است، بنابراین شهرستان 120 هزار نفری آبیک به 186 تخت فعال نیاز دارد که اگر تعداد 32 تخت بیمارستان خصوصی آبیک را از این عدد کم کنیم، بنابراین حداقل باید 154 تخت بیمارستانی در بیمارستان دولتی این شهر و بخش الحاقی آن احداث شود. طرحی که اجرای آن به حداقل 500 میلیارد تومان اعتبار و بودجه نیاز دارد و طولانی شدن روند اجرا هم هزینههای طرح را مضاعف خواهد کرد. به همین خاطر باید مسئولان دانشگاه علوم پزشکی برای جذب چنین بودجهای از محل اعتبارات ملی فعالتر عمل کنند و با جذب اعتبارات جزئی که فقط به کار خرید برخی تجهیزات میآید، قانع نشوند.