غیر از کنکور، فرصتهای بیشماری برای پیشرفت و تعالی وجود دارد
- شناسه خبر: 20800
- تاریخ و زمان ارسال: 28 شهریور 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
در آزمون سراسری امسال، شاهد درخشش خوب دانشآموزان قزوینی در این رقابت تنگاتنگ و سرنوشتساز بودیم.
یکی از این افتخارآفرینان، «نیلوفر طالبی»، دانشآموز قزوینی است که توانست در آزمون سراسری امسال در رشته علوم انسانی رتبه شش منطقه و رتبه ۲۰ کشور را از آن خود کند.
وی که متولد سال ۸۴ است، از تلاش مستمر خود و امیدوار بودن به آینده میگوید.
ولایت در راستای سلسله گفتگوهای خود با جوانان موفق در عرصه کنکور با وی به گفتگو نشسته است.
با ما همراه باشید…
مرضیه قنبری
n به عنوان اولین سوال بفرمایید چه دلیلی باعث گرایش شما به رشته علوم انسانی شد؟
من قبل از ورود به دوره متوسطه دوم و انتخاب رشته، همیشه سعی میکردم خوب درس بخوانم و در آن دوران تصمیم جدی برای ورود به رشته علوم انسانی نداشتم و اولین تصمیمم ادامه تحصیل در رشته هنر بود ولی وقتی آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی قبول شدم، نظرم تغییر کرد و با خودم گفتم حالا که در این مدرسه قبول شدم باید از فرصت پیش آمده استفاده کنم و به این ترتیب وارد مدرسه نمونه دولتی شدم.
در آن دوران آشنایی چندانی با رشته علوم انسانی نداشتم ولی چون به مشاغل پزشکی و مهندسی علاقهمند نبودم و فکر میکردم در حوزههای سخنوری و … استعداد دارم، رشته علوم انسانی را انتخاب کردم و به این ترتیب وارد این رشته شدم.
کمتر از یک ماه از ورودم به این رشته، علاقهمند به آن شدم و حالا که فکر میکنم در آن بازه زمانی، بهترین تصمیم را گرفتهام.
n از کی تصمیم گرفتید برای کنکور آماده شوید؟
من از همان ابتدای سال دهم، شروع به درس خواندن کردم اما چون آن دوران تحصیل در فضای مجازی بود، همیشه تلاش میکردم خیلی خوب درس بخوانم ولی از سال یازدهم با شرکت در آزمونهای آزمایشی به صورت جدیتر خودم را برای کنکور سراسری آماده کردم.
n فکر میکنید چه عواملی در موفقیت شما تاثیر داشته است؟
به نظرم اولین مساله تلاش زیاد است ولی عوامل متعددی دیگری هم دخیل هستند در این بین میتوانم به نقش پر رنگ خانواده اشاره کنم. خانوادهام همیشه پشتیبان من بودهاند به ویژه زمانی که داشتم خودم را برای کنکور آماده میکردم و این پشتیبانی و حمایت در ابعاد مختلف بود. آنها نه تنها در حوزه مالی پشتیبان بودند بلکه از نظر روحی هم خیلی حمایتم میکردند.
خب؛ دورانی پیش میآمد که خسته میشدم و یا ممکن بود ناامید شوم ولی آنها همیشه حمایتم کردند و به من انگیزه میدادند. البته نباید از نقش اثرگذار معلمان و دبیران محترم غافل شوم چراکه آنها هم در عین حال که تدریس خوبی داشتند همواره به من روحیه میداند و تشویقم میکردند و میگفتند که اگر تلاشت را ادامه دهی موفق خواهی شد.
n فرزند چندم خانواده هستید؟
من فرزند دوم خانوادهام.
n میتوانم در مورد شغل پدر و مادرتان بپرسم؟
بله؛ مادرم فرهنگی بازنشسته و پدرم هم کارمند بازنشسته بانک هستند.
n چه رشتهای را برای دانشگاه انتخاب کردید؟
رشته روانشناسی دانشگاه تهران را انتخاب کردم، بعدش هم روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی، انشاءا… هر کدام که شد.
n در مورد کنکور بگویید؛ در چه سطحی بود؟
به نظرم سوالات امسال کنکور در رشته علوم انسانی به مراتب از سالهای گذشته سختتر بود ولی زمانی که در جلسه کنکور بودم با این استدلال که اگر سوالات سخت است برای همه مشکل است و از طرفی چون تمام تلاشم را کردم بودم سعی کردم آرامشم را حفظ کنم و مدیریت داشته باشم و سوالاتی را که جواب آنها را بلد بودم جواب بدهم و به خاطر اینکه نمره منفی نگیرم، سعی کردم سوالاتی که جواب آن را دقیق بلد نیستم، ندهم.
n فکر میکردید چنین رتبهای را به دست آورید؟
حقیقتش فکر میکردم در سطح منطقه، رتبه دو رقمی به دست آوردم ولی معلمان، دوستان و اطرافیانم میگفتند رتبه تک رقمی میآوری؛ به هر حال توانستم رتبه شش منطقه را به دست آورم.
n در میان همسن و سالان شما کسانی هستند که کنکور شرکت کردهاند ولی نتوانستند آن رتبه دلخواه را کسب کنند، چه حرف و سخنی با آنها دارید؟
من متوجه شدم که کنکور مرحلهای از زندگی است که اگر در این مرحله به آن رتبه دلخواه برسی، خوب است ولی اگر این امکان فراهم نشد، احساس میکنم چیزی خیلی بزرگی را از دست ندادهای.
به هر حال در مسیر زندگی، موقعیتهای بیشماری برای انسان پیش میآید که باید از این فرصتها استفاده کرد.
چه بسا افرادی را در جامعه میبینیم که در کنکور موفقیت آنچنانی نداشتهاند ولی توانستهاند با استفاده از فرصتهای پیش آمده به جایگاهها و موقعیتهای خوبی دست یابند.
به هر حال میتوانم بگویم کنکور یک ایستگاه است اگر این موقعیت جور نشد، میتوانند به موقعیتهای بعدی برسند.