عملکرد مرکز درمان ناباروی بیمارستان ولایت قابل قبول نیست
- شناسه خبر: 40415
- تاریخ و زمان ارسال: 15 مرداد 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش ولایت؛ فاطمه محمدبیگی در ستاد جمعیت استان با اشاره به مرکز درمان ناباروری بیمارستان ولایت استان قزوین، تصریح کرد: استان قزوین جزو آخرین استانهایی است که مرکز ناباروری دولتی در آن ایجاد شده است و انتظار داشتیم بخشی از بار این مشکل را به دوش بکشد اما نارضایتی مراجعین نسبت به این مرکز زیاد است.
وی افزود: اغلب گلایهمندان از رفتار بد پرسنل، تجویز نسخه یکسان برای اکثریت، ارجاع به خارج از دانشگاه نارضایتی دارند، باید تدابیری اندیشیده شود و کمبودهای زنجیره درمان شناسایی و حل شود.
محمدبیگی یادآور شد: طبق آمار اعلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین از سال 1402 تاکنون حدود 11 هزار و 666 مراجعه کننده به این مرکز مراجعه کردند که از این میان تنها 102 مورد منجر به زایمان شده است که قابل قبول نیست و نتایج مثبت ناشی از IUI وIVF باید 25 تا 30 درصد باشد.
وی افزود: درمان ناباروری باید بر طبق اصول و با تغییر سبک زندگی صورت بگیرد، با اصلاح روند و سبک زندگی بخشی از مشکلات ناباروی حل میشود، در واقع قبل از اینکه خط تولید درمان مشکلات ناباروری ایجاد شود و از نسخههای یکسان استفاده کنیم باید از طب سنتی کمک بگیریم؛ این امر در قانون جوانی جمعیت نیز مورد توجه قرار گرفته است.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برای حل مشکلات این حوزه باید از نیروهای انسانی بیشتری استفاده کنیم تا بیماران برای درمان در صف طویل قرار نگیرند. از طرفی میتوان از ظرفیت نهادهایی مانند جهاد دانشگاهی و بخش خصوصی استفاده کرد و اصرار بر اینکه درمان ناباروری در استان صرفا دولتی باشد قانع کننده نیست.
وی یادآور شد: با استقاده از ظرفیتهای موجود و کمک گرفتن از خیرین سلامت میتوان وضعیت خدماتدهی در استان را تقویت کرد، همچنین استان میتواند به عنوان معین 14 استان مجاور به نقطهای برای گردشگری توریسم درمانی تبدیل شود.
محمدبیگی در ادامه با اشاره به ضرورت ساخت خوابگاه متاهلی، اظهار کرد: سال گذشته جزو 2 استان آخر در حوزه زمین و مسکن در بخش ساخت خوابگاه متاهلی بودیم، طی یک سال اخیر کار شده اما 5 ماه گذشته هیچ اقدامی صورت نگرفته است و گلایه زیادی در این بخش نیز وجود دارد.
وی تاکید کرد: در شهر مهرگان نیز یک فاجعه در حال رخ دادن است. شهری بالای 100 هزار جمعیت در حال ایجاد است شدن اما امکانات شهری، رفاهی، درمانی و امنیتی مناسب این جمعیت مهیا نشده است؛ مثلا این شهر تنها یک مرکز جامع سلامت دارد و هیچ درمانگاه دولتی در آن وجود ندارد.
نماینده مردم قزوین خاطرنشان کرد: زمین های مختلفی با کاربریهای فرهنگی، کتابخانه، درمانی و آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است که نباید به آن دستاندازی شود و نگاه به آینده باید مورد توجه قرار بگیرد و تا در آینده مشکلی ایجاد نشود.
وی در ادامه با اشاره به بحران جمعیت در استان، خاطرنشان کرد: سال 1392، استاندار وقت قزوین در خصوص معضل جمعیت هشدار داد و مشاور جمعیت برای خودش در نظر گرفت، 11 سال از آن زمان گذشته اما اقدامی صورت نگرفته است. با این حال استان قزوین در تدوین قانون جوانی جمعیت نقش بسزایی داشته است و هم اکنون وضعیت جمعیت در استان بهبود پیدا کرده است.
محمدبیگی تاکید کرد: ستاد جمعیت استان قزوین به خوبی عمل کرده است اما در حوزه هماهنگی بین بخشی چالشهای جدی وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد، خیلی از مشکلات موجود بین بخشی است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از خانوادههای قزوینی صاحب 4 قلو شدند و نیاز به حمایت بیشتری داشتند، به آنها وعده مسکن داده شد اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است. با توجه به سختیهای چندقلوزایی باید امکانات و حمایتهای ویژه برای آنها در نظر گرفته شود و با قید فوریت انجام گردد.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک اظهار کرد: زمینهای رشتقون و اوقافی برای واگذاری به این افراد در نظر گرفته شده است که فاقد امکانات رفاهی هستند، زمینهایی در طرح جمعیت باید در نظر گرفته شود کیفیت و امکانات خوبی داشته باشد، ما قرار نیست این افراد را تبعید کنیم که بیکیفیتترین زمین را برای خانوادهها در نظر بگیریم.
وی در ادامه درباره پرداخت تسهیلات در حوزه جمعیت، یادآور شد: بانکها نباید تضامین سختی برای تسهیلات جمعیتی در نظر بگیرند. برخی از بانکها به صورت غیرقانونی تضامین را بالا میبرند یا زمان زیادی برای آن در نظر میگیرند؛ در حالی که برخی از بانکها تضامین سخت برای تسهیلات در نظر میگیرند که 70 درصد منابع را به صورت داخلی به همکاران خود وام میدهند.