عفاف و حجاب باید به شکلی کارآمد در کتب درسی گنجانده شود
- شناسه خبر: 6952
- تاریخ و زمان ارسال: 10 دی 1401 ساعت 08:00
- بازدید : 99
به گزارش ولایت، فاطمه محمدبیگی در مورد جزییات فلسفه عفاف و حجاب و زیست عفیفانه در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت گفت: 4 دهه در اجرای قوانین عفاف و حجاب بیتوجهی صورت گرفته است.
طی 4 دهه گذشته در اجرای قوانین عفاف و حجاب شاهد برخی خطاهای عملیاتی و یا کمکاری دستگاهها بودیم. بهگونهای که نظام سازی در این راستا دقیقاً منطبق با مسائل و راهکارهای قرآنی نبوده است،
اشتباه استراتژیک ما در 43 سال پس از انقلاب، این بود که میوه حجاب را به تنهایی عرضه کردیم، اما گاهی این مراحل تربیتی را برای رسیدن میوه درخت ایمان بهدرستی ترویج نکردیم، این ریشهها در خانواده، مدرسه، دانشگاه و حوزه علمیه است که باید زمینه را آماده کنند. آیا ما برای دانشآموزان پسر و دختری که به سن تکلیف میرسند برنامه منسجم و کارآمدی در حوزه معرفی آثار و برکات عفاف و حجاب طراحی کردهایم؟ آیا مراحل یوسفپروری در پسران و مریمپروری در دختران در برنامهریزیهای مسئولان و کارشناسان قرار دارد؟
عضو هیأت مدیره بنیاد ملی عفاف و حجاب در مورد موفقیت کلی نظام یادآور شد: براساس آمارها ایران در مقایسه با کشورهای دیگر امنیت خوبی دارد و تاکنون موفق عمل کرده است، اما باید طرح درس و کتاب در مورد عفاف و حجاب ایجاد شود، مطالبه جدی ما از وزیران آموزشوپرورش، بهداشت و علوم این است که طرح دروس عفاف و حجاب را در کتب درسی به شکلی کارآمد و تاثیرگذار بگنجانند.
نماینده مردم قزوین در مجلس یازدهم تصریح کرد: درخواست ما از دولت به ویژه وزیر ارشاد، وزیر آموزشوپرورش، وزیر بهداشت و وزیر علوم این است که کلیه قوانین اجتماعی و فرهنگی متناسب با وزارتخانهها را بهصورت دقیق اجرا نمایند. باید سبک زندگی ایران اسلامی که در بیانیه گام دوم انقلاب یکی از 7 محوری است که مقام معظم رهبری به آن تأکید ویژهای داشتند، مورد توجه جدی قرار بگیرد. متأسفانه هنوز نتوانستهایم برخی از نوجوانان و جوانان این سرزمین را با منطق قرآنی و اخلاقی آشنا و آنگونه که باید این قشر را به مسیر اصول و ارزشهای دینی و قرآنی هدایت کنیم، این خلأ باید مورد توجه جدی باشد. همچنین طی سالیان گذشته مسئولان و متولیان امر در زمینه امر به معروف و نهی از منکر درست عملنکردهاند.
وی با تأکید اینکه زنان در ایران اسلامی عمود محکم خانواده محسوب میشوند، گفت: استحکام خانواده بر مبنای وجود زنان و مادران پایهگذاری میشود؛ در آیات قرآنی صراحتاً دو دلیل برای حجاب مطرح میشود «أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ» نخست اینکه زنان بهدرستی شناخته شوند و در ثانی زنان مورد آزار و اذیت قرار نگیرند؛ همچنین در بخشی از آیات قرآن حجاب را به دو گروه زن و مرد سفارش میکند.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به سفارش لقمان به پسر خود مبنی بر سخن گفتن عفیفانه با زنان؛ یادآور شد: عفت تنها در حجاب خلاصه نمیشود؛ زیست عفیفانه یعنی از کلام تا رفتار در سایه احترام مورد توجه قرار بگیرد؛ کلمات عفاف و حجاب چون پیوسته با هم به کار گرفته میشود در بین عامه مردم محدود به پوشش برای بانوان شده است! در حالی که وقتی سخن از زیست عفیفانه میشود باید فراتر از مفاهیم کنونی به ماجرا نگاه کنیم یعنی زندگی بر پایه درستی، حیا، غیرت و حجاب در جامعه گسترش یابد./ب