عدم توجه به مقوله استعدادیابی از ضعفهای آموزش و پرورش است
- شناسه خبر: 7629
- تاریخ و زمان ارسال: 24 دی 1401 ساعت 08:00
- بازدید :

بر اساس اعلام مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در حال حاضر حدود ۲۷ هزار نفر از جمعیت دانش آموزی استان که معادل ۱۱ درصد از کل جمعیت دانشآموزان استان را در برمیگیرد، در این مدارس تحصیل میکنند.
نقی سیاهکالیمرادی در جلسه اخیر شورای آموزش و پرورش استان که با حضور استاندار و رئیس سازمان مدارس، مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد؛ بر ضرورت گرفتن تصمیماتی برای کاهش مشکلات متعدد این مدارس تاکید کرد.
ـ تحصیل دو میلیون و 200 هزار دانشآموز در مدارس غیردولتی
رئیس سازمان مدارس، مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش در ادامه این جلسه، اظهار داشت: بزرگترین و مهمترین سرمایه کشور، نیروی انسانی است که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز به آن تاکید شده است.
احمد محمودزاده با اشاره به نقش نیروی انسانی در تداوم و استمرار انقلاب اسلامی؛ یادآور شد: بر این اساس میتوان گفت، آینده کشور در داخل کلاسهای درس، طراحی و مهندسی میشود که این نشان از اهمیت آموزش و پرورش و جایگاه ویژه آن در تداوم مسیر انقلاب اسلامی است.
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه با تاکید بر ضرورت همراهی دستگاهها و نهادهای دولتی و حتی غیردولتی برای اینکه آموزش و پرورش در مسیر تعالی قرار گیرد؛ افزود: شوراهای آموزش و پرورش که با حضور دستگاههای اثرگذار برگزار میشود، بایستی بسترساز آن باشد تا از ظرفیت همه دستگاهها و نهادها استفاده شود.
محمودزاده با بیان اینکه از زمان ایجاد شوراهای آموزش و پرورش تاکنون اقدامات خوبی در حوزه سخت افزاری در مدارس ایجاد شده است، بر ضرورت ورود جدیتر و منسجمتر در حوزه نرمافزاری نیز تاکید کرده و اذعان داشت: باید در حوزه تربیتی و آموزشهای کاربردی ورود بهتری صورت گیرد.
وی سند تحول بنیادین را نقشه راه آموزش و پرورش عنوان کرده و تصریح کرد: در دولت سیزدهم قرار است استقرار این سند انجام شود، برای تحقق این امر نیازمند اهتمام بیشتر استانها هستیم.
ـ ضرورت ارائه تسهیلات کمبهره به مدارس غیردولتی
محمودزاده گریزی به مشکلات مطرح شده در حوزه اداره و فعالیت مدارس غیردولتی داشته و گفت: با توجه به لزوم حمایت از این مدارس، نیاز است تسهیلات کم بهره از محل تبصره 16 و 18 در سطح کشور و استان در اختیار این مدارس قرار گیرد.
وی قرار دادن زمینهایی با کاربری آموزشی در سطح استان در اختیار متولیان مدارس استیجاری را به عنوان یک پیشنهاد دیگر مطرح کرده و خطاب به مسئولان استانی خواستار توجه به این مساله و حمایت از مدارس غیردولتی به منظور کاهش بخشی از مشکلات این مدارس شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنانش از رویکرد دولت در توسعه مدارس هیات امنایی گفته و در این خصوص یادآور شد: باید طی دو سال آینده، 25 درصد از مدارس دولتی را به سمت مدارس هیات امنایی ببریم.
ـ همکاری دستگاههای امنیتی و انتظامی با آموزش و پرورش در برگزاری آزمونهای نهایی
همکاری دستگاههای اجرایی، انتظامی و امنیتی به منظور بسیج منابع و امکانات در برگزاری آزمونهای نهایی دانشآموزان و اجرای ماده 17 قانون شوراهای آموزش و پرورش از دیگر دستورات جلسه هفتمین شورای آموزش و پرورش استان بود.
استاندار قزوین در خصوص دستور جلسه مربوط به همکاری دستگاههای مختلف در برگزاری آزمونهای نهایی دانشآموزان گفت: در این زمینه شرح وظایف دستگاهها مکتوب نوشته و به استانداری اعلام شود تا استانداری نیز آن را به دستگاهها و نهادهای مربوطه ابلاغ کند.
ـ عدم توجه به مقوله استعدادیابی دانشآموزان از خلاءهای جدی آموزش و پرورش است
وی یکی از خلاءهای آموزش و پرورش را عدم توجه به استعدادیابی دانشآموزان عنوان کرده و افزود: برای تحقق این امر باید ابتدا به آموزش معلمان در حوزه خلاقیت، کارآفرینی و ارزشآفرینی توجه کرد.
اعلایی با اشاره به ظرفیت بالای اردوگاهها در حوزه تربیتی و رشد خلاقیت در دانشآموزان گفت: موضوع دیگر، اردوگاه یانسآباد است. این اردوگاه باید یکی از محورهای پیشران تربیت و آموزش خلاقیت در استان باشد.
استاندار در ادامه بر ضرورت ایجاد نظام تربیتی و خلاقیتی با تکیه بر ظرفیت اردوگاه یانسآباد در استان تاکید کرده و افزود: میتوان با ایجاد این بستر ضمن ارتباط با نخبگان و الگوهای موفق، زمینههای رشد خلاقیت دانشآموزان توام با توجه به مقوله تربیت را پیش برد.
وی با اشاره به مکلف شدن سازمان برنامه و بودجه استان برای برنامهریزی و اختصاص اعتبار برای این اردوگاه، یادآور شد: پس از تحقق اهداف در این اردوگاه، در گام بعدی اردوگاه شهید رجایی ضیاءآباد مورد توجه قرار میگیرد.