عدم اجرای قانونحمایتی معلولین، بزرگترین مشکل جامعه مددجویان است
- شناسه خبر: 25821
- تاریخ و زمان ارسال: 13 آذر 1402 ساعت 07:45
- بازدید :
به گزارش ولایت، محمدبیگی نماینده مردم شهرستانهای قزوین، آبیک و البرز ضمن تبریک روز جهانی معلولین آنها را فرشتگانی نام برد و یادآورشد: جامعه معلولان افرادی هستند که مستجابالدعوه هستند و کار و خدمت برای این عزیزان لیاقت و توفیق میخواهد.
وی در ادامه یادآور شد: پرسنل خدوم اداره بهزیستی با تمام سختیها و دشواریهای پیش روی از جمله نبود زیرساختها و اجرا نشدن بعضی از قوانین، برای ارائه خدمات به جامعهای که محدودیت و معلولیت دارند با مشکلات و سختیها دست و پنجه نرم میکنند که جای تقدیر و قدردانی دارد.
فاطمه محمدبیگی با اشاره به مشکلات جامعه معلولین افزود: با وجود اینکه از سوی اداره بهزیستی شهرستان البرز خدمات خوبی به جامعه معلولین ارائه شده است ولی همچنان این عزیزان با مشکلات فراوانی از جمله اجرایی نشدن قوانین حمایتی معلولان، مسکن، اشتغال مواجه هستند که به قانون ۳ درصدی اشتغال معلولین عمل و توجه نمیشود.
وی گفت: در مجلس یازدهم بخصوص در کمیسیون بهداشت کار مهمی برای حوزه بهداشت و سلامت انجام شد؛ مهمترین آنها افتتاح صندوق بیمههای صعبالعلاج بود که در سال ۹۹ پایهریزی و در سال ۱۴۰۰ تبدیل به قانون شد و برای آن در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بودجه اختصاص دادیم که در مجموع ۵ هزار میلیارد تومان به سازمانهای بیمهگر و ۲ هزار میلیارد تومان هم به هلالاحمر داده شد و این بودجه در سطح کشور توزیع گردید. سهم استان از آن در سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان و امسال نیز با یک و نیم برابر به استان آمد که طبق لیست معرفی شده به ۱۸۰ فقره لیست بیماران صعبالعلاج کمکهای صورت گرفت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی، به افزایش بودجه بهزیستی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: بودجه بهزیستی در سال ۱۴۰۲، ۶۵ درصد افزایش یافت تا پیامی باشد به تمام سازمانهای بهزیستی که دیگر هیچ مددجویی پشت درهای بسته بهزیستی منتظر نماند و پذیرش و عضوگیری آنها سریعتر انجام شود.
محمدبیگی تاکید کرد: مجلس یازدهم علاوه بر توجه و نگاه ویژه به جامعه مددجویان، در پی کاهش این جمعیت است. اینکه ما مرتب بودجه بهزیستی را افزایش بدهیم و پذیرش بشوند چاره کار نیست، بلکه یک چرخه معیوب است که باید بحثهای پیشگیری در نظر گرفته شود؛ لذا آمدیم برای اولین بار ۵ درصد از بودجههای سلامت کشور را در درآمدهای اختصاصی به فرایندهای «پیشگیری» اختصاص دادیم که از قبیل افزایش غربالگری بیماریهایی که منجر به معلولیتها میشود، بود.
وی طراحی آزمون بکارگیری ۴۳۰۰ مددجو از سوی وزارت کار و رفاه اجتماعی را یکی دیگر از گامهای مهم و موثر برای جامعه مددجویان برشمرد و افزود: طرح بکارگیری افراد مددجو در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم پیگیری شد و در نشستی که با آقای لطیفی رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور داشتیم مقرر شد این تعداد مددجو بحث استخدامی آنها به زودی طی برگزاری یک آزمون انجام گیرد.
فاطمه محمدبیگی کمبود، پرسنل اداره بهزیستی را یکی از مشکلات بزرگ و مهم پیش روی خانواده بهزیستی برشمرد و افزود: کمبود پرسنل در کادر بهزیستی، به خاطر پایین بودن میزان حقوق پرسنل است که در کمیسیون اجتماعی مجلس به جد دارد پیگیری میشود و خبرهای خوبی در راه است.
بیش از 7 هزار مددجو تحت پوشش بهزیستی البرز هستند
شیرین فرازمند، رئیس اداره بهزیستی شهرستان البرز نیز در این نشست ضمن تشریح اقدامات بهزیستی به مشکلات و نیازهای اساسی جامعه مددجویان این شهرستان پرداخت و گفت: در حال حاضر بیش از ۷۰۷۹ نفر مددجو تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان البرز هستند که از این تعداد ۶۲۲۹ نفر معلول میباشند و همچنین ۸۵ نفر از مددجویان اجتماعی زنان بیسرپرست و از کار افتادهاند و حدود ۱۰۰ نفر هم فرزندانی هستند که پدر و مادر خود را از دست دادهاند و از خدمات اداره بهزیستی بهره مند میباشند.
وی یادآور شد: از دیگر اقدامات اداره بهزیستی شهرستان البرز، حمایت از دانشجویان هم در حوزه اجتماعی و هم توانبخشی میباشد که علاوه بر این، ۱۰ مورد هم فرزندپذیری داشتهایم که ۵ مورد فرزندانشان را تحویل گرفتند. در حال حاضر بحث فرزندپذیری فرایندش سامانهای شده است که افراد مدارک خود را بارگذاری میکنند و به صورت اتوماتیک کارها انجام میپذیرد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان البرز با اشاره به اینکه روند و فرایند ثبتنام در بهزیستی به صورت الکترونیکی و سامانهای انجام میشود، گفت: در حال حاضر بیش از ۱۲ نفر از افراد صعبالعلاج، تسهیلات دریافت کردهاند و تاکنون در این شهرستان بیش از ۱۶ میلیارد تومان هم در قالب وام و کمکهای دیگر به مددجویان پرداخت شده است.
در پایان جلسه از سوی نماینده مجلس شورای اسلامی با اهدای لوح از زحمات پرسنل زحمتکش اداره بهزیستی شهرستان البرز تقدیر به عمل آمد.