«طرح داناب» برای پرورش نسلی آگاه و حساس به منابع آب
- شناسه خبر: 25588
- تاریخ و زمان ارسال: 11 آذر 1402 ساعت 07:45
- بازدید :

گزارش خبری: پروین شهسواری ـ طرح ملی دانشآموزی نجات آب (داناب)؛ طرحی نظاممند برای آموزش و مشارکت دانشآموزان؛ در راستای گسترش فرهنگ صحیح حفاظت از منابع آب به ویژه آبهای زیرزمینی است.
گسترش سواد آبی میتواند برای داشتن نسل و جامعهای آگاه، حساس و مسئولیتپذیر بسیار موثر باشد لذا طرح داناب از چهارده سال پیش به صورت ملی در کشور آغاز شد تا در این حوزه فرهنگسازی عمیقی شکل گیرد.
طرح ملی نجات آب دانشآموزان را هدف قرار داده است، تا مسائل و چالشهای اصلی حوزه آب اعم از مسائل ارزشی پیرامون آب، مسائل کمی، مسائل کیفی، بحث آب مجازی، ارزش ذاتی و اقتصادی آب در روندی نظاممند به این قشر آموزش داده شود و دانشآموزان را نسبت به موضوع آب آگاه سازد تا مصرف بهینه آب به صورت یک فرهنگ کارآمد در آینده تثبیت گردد.
در این طرح تلاش بر آن است تا با استفاده از اقلام آموزشی، مدرسین و مشاورین رابط طرح و همچنین استفاده از ظرفیتهای فرهنگی ـ هنری، دانشآموزان را با عمده چالشهای حوزه آب آشنا کرد و راهکارهای برونرفت از بحران را به آنها آموخت.
لزوم فرهنگسازی و آموزش در حوزه مصرف آب
در آیین اختتامیه طرح داناب استان قزوین پیلهچی رییس جهاد دانشگاهی استان در سخنانی ضمن اهمیت بر فرهنگسازی مصرف صحیح آب اظهار کرد: با فرهنگسازی عمیق و آموزشهای لازم در حوزه مصرف صحیح آب میتوانیم آینده بهتری را رقم بزنیم.
وی با اشاره به طرح دانشآموزی داناب خاطرنشان کرد: این برنامه با همکاری جهاد دانشگاهی، شرکت آب منطقهای و آموزش و پرورش برگزار شده است.
پیلهچی با تاکید بر اینکه باید برای حل مشکلات و بحرانها به صورت ریشهای بسترسازی نماییم افزود: باید تلاش نماییم تا اهمیت بحران آب برای همگان روشن شود و سپس با اجرای برنامههای فرهنگسازی و آموزشی اقدام نماییم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان با بیان اینکه این طرح در سالهای گذشته هم در استان به مرحله اجرا رسیده بود، افزود: خوشبختانه در سال جاری نیز شاهد استقبال بیشتری از سوی دانشآموزان برای شرکت در این طرح بودیم که این موضوع نشاندهنده حرکت صحیح در رسیدن به اهداف است.
ارسال 1300 اثر به دبیرخانه طرح نجات آب در قزوین
در ادامه این مراسم جمشیدی معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای قزوین با بیان اینکه در طرح دانشآموزی نجات آب 1300 طرح به دبیرخانه ارسال شده است اظهار کرد: در این دوره دانشآموزی نجات آب در قزوین 1300 طرح به دبیرخانه ارسال شده است که از میان این تعداد 39 دانشآموز مورد تجلیل قرار میگیرند.
وی ادامه داد: طرح دانشآموزی نجات آب «داناب» ویژه پایههای هفتم، هشتم و نهم در استان است که به همت شرکت آب منطقهای، جهاد دانشگاهی و آموزش و پرورش استان برگزار شد.
وی افزود: از جمله اهداف طرح ملی داناب میتوان به افزایش و ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی دانشآموزان در زمینه مسائل و چالشهای آب کشور، ارائه آموزشهای درسی و عمومی با محوریت موضوعات مرتبط با منابع آبی استان ویژه دبیران و دانشآموزان، اجرای برنامههای ترویجی و فرهنگسازی به منظور آموزش مدیریت مصرف و فرهنگ استفاده بهینه از منابع آبی و برگزاری مسابقات علمی و فرهنگی با موضوع آب و راهکارهای عبور از چالشهای موجود در این زمینه اشاره کرد.
جمشیدی با بیان اینکه کشور ما در بخش اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و این موضوع نقش مدیریت مصرف را پر رنگتر میکند تصریح کرد: باید کشورمان را با همین منابع آبی حفظ کنیم تا آیندگان بتوانند در همین سرزمین به زندگی خود ادامه دهند.
به گفته این مسئول در این طرح بستههای آموزشی از طریق مشاورین داناب تهیه و در اختیار معلمین علوم تجربی و جغرافیا قرار گرفت تا الگوی مصرف و روشهای نوین آبیاری به دانش آموزان آموزش داده شود.
لزوم بهرهگیری از خلاقیت در طرح های مدیریت مصرف آب
دیگر سخنران این برنامه ساسان شهری، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش قزوین بود که بر لزوم توجه به مقوله آموزش و تربیت در برنامهها تاکید نمود و افزود: همواره در برنامهها باید به مساله آموزش و پرورش همراستا با هم توجه شود تا به اهداف مد نظر دست یابیم.
وی افزود: مشارکت ۳ دستگاه آموزش پرورش، اداره آب و جهاد دانشگاهی در برگزاری این طرح نشان از یک اقدام خوب در راستای آموزش عملی مصرف بهینه آب است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش قزوین گفت: مسائل کمی و کیفی حوزه آب باید بیشتر مورد توجه دانشآموزان قرار گیرد تا بتوانیم به صورت خلاقانه طرح نجات آب را اجرایی کنیم.
در پایان این مراسم از 39 نفر از دانشآموزان که دارای طرحهای برتر در زمینه مدیریت مصرف آب در بخشهای مختلف بودند تقدیر به عمل آمد.