طبق قانون باید تا آذرماه 1401 کلیه نواقص مناسبسازی اماکن رفع میشد
- شناسه خبر: 39598
- تاریخ و زمان ارسال: 3 مرداد 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
پری میرزایی، در گفتوگو با ولایت با اشاره به وظیفه بهزیستی در امور مناسبسازی شهری، تصریح کرد: سازمان بهزیستی بر اساس آئیننامه اجرایی ماده 3 قانون حمایت از حقوق معلولان به عنوان دبیرخانه ستاد مناسبسازی استان فعالیت دارد و پیگیری اجرای تصمیمات ستاد مناسبسازی کشور و استان و شهرستانها بر عهده این سازمان است.
میرزایی افزود: ایجاد بانک اطلاعاتی مورد نیاز مرتبط با مناسبسازی و دسترسپذیری و همچنین پیگیری تشکیل جلسات ستادهای استانی و شهرستانی و دریافت گزارشات نیز از دیگر وظایف بهزیستی است که طی سال گذشته کلیه دستگاههای اجرائی استان در 4 شاخص دسترسپذیری ورودیها و پارکینگ، سرویس بهداشتی، رمپ و بالابر و همچنین آسانسور مورد بررسی قرار گرفتند.
این مسئول یادآور شد: قدیمی بودن برخی ساختمانهای اداری، عدم اشراف بر استانداردهای مناسب سازی و عدم تامین اعتبار لازم جهت اصلاح موانع نظیر سرویس بهداشتی و آسانسور از جمله مهمترین مشکلات در سطح استان است که شناسایی شده است.
وی افزود: ارزیابی بانکهای استان در خصوص افزایش دسترسپذیری، با چهار شاخص مناسبسازی ورودیها، دستگاههای خودپرداز و پیشخوانها، رمپ و بالابر و آسانسور سنجیده میشوند. اغلب بانکهای استان در خصوص دسترسپذیری ورودیها و همچنین مناسبسازی دستگاههای خودپرداز نیاز به توجه و پیگیری دارند.
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان قزوین یادآور شد: با توجه به ضرورت افزایش دسترسپذیری اماکن گردشگری و هتلها و مسافرخانهها، تفاهمنامه همکاری فیمابین سازمان بهزیستی و سازمان میراثفرهنگی گردشگری و صنایع دستی منعقد و طی بازدیدهای مشترک نسبت به رفع موانع دسترسپذیری اماکن مذکور اقدام شده است.
وی تاکید کرد: در سال گذشته کلیه شهرداریها موظف شدند نسبت به مناسبسازی حداقل یک پارک در شهر اقدام کنند که تعدادی انجام و تعدادی انجام نشده است و مواردی از طریق ستاد مناسبسازی استان در دست پیگیری است.
میرزایی اظهار کرد: طبق قانون در واقع باید تا آذرماه 1401 کلیه نواقص مناسبسازی اماکن رفع میشد اما بنا به دلایل مختلف تاکنون این مهم اتفاق نیفتاده است که از جمله دلایل آن عدم توجه به لزوم مناسبسازی و دسترسیها، عدم توجه به ضوابط مرتبط با مشاغل خدمات عمومی هم در بخش دولتی و هم در بخشی غیردولتی نیز از جمله مسائلی است که دسترسیپذیری را با مشکل مواجهه کرده است.
وی بیان کرد: عدم اهتمام جدی دستگاهها به امر مناسبسازی، عدم تامین اعتبار لازم جهت مناسبسازی ساختمانها، وجود ساختمانهای قدیمی و گاها تاریخی که هنوز کاربری خود را به عنوان فضای اداری حفظ نمودهاند ولی امکان مناسبسازی ندارند. عدم اطلاع از مصادیق مناسبسازی و به صورت کلی عدم اطلاع از قانون حمایت از معلولین نیز در تشدید این موضوع موثر بوده است.
معاون اجتماعی بهزیستی یادآور شد: عدم توجه دقیق بانکها به مبحث مناسبسازی و عدم اهتمام جدی در مبحث طراحی، اجرا و نظارت در پروژهها در بحث مناسبسازی محیط جهت حضور معلولین نیز از جمله دلایل موثر بوده است. یکی دیگر از دلایل عدم مناسبسازی موثر در سطح شهر، عدم توجه کافی به ساختمانهای ادارات شهرستانها است.
وی افزود: مناسبسازی سیستم حمل و نقل شهری نیز یکی دیگر از مطالبات عموم توانخواهان میباشد، که طبق مصوبات ستاد مناسبسازی کشور، شهرداریها موظف به مناسبسازی حداقل 10 درصد از سیستم حمل و نقل شهری در سال هستند و عدم الزام عملی به الزامات طراحی و مناسبسازی فضاهای باز و ساختمانهای عمومی برخی از این موارد است.
میرزایی در ادامه با اشاره به وظیفه شهرداریها در خصوص مناسبسازی، اظهار کرد: سطحسازی، مناسبسازی و نصب خط هدایت نابینایان و پیادهروها و تامین محل ویژه توقف خودروی افراد دچار معلولیت در محل توقف حاشیه خیابانها و توقفگاههای عمومی، نصب چراغ راهنمای مجهز به علائم صوتی ویژه افراد نابینا و کم بینا در تقاطعها از جمله این موارد است.
وی افزود: مشروط کردن صدور پروانه، احداث، بازسازی و پایان کار در تمامی ساختمانها و اماکن با کاربری عمومی مجتمعهای مسکونی، تجاری، اداری، درمانی و آموزشی را به رعایت ضوابط و استانداردهای مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و اصلاحات پس از آن در مورد دسترسپذیری افراد دارای معلولیت توسط مجری، تامین امکان بهرهمندی این افراد از ناوگان حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی و آموزش کارکنان خود جهت همیاری عملی و صحیح با مسافران دارای معلولیت از دیگر وظایف شهرداری است که باید اجرایی شود.