ضرورت کمک دستگاهها برای شناسایی دانشآموزان بازمانده از تحصیل
- شناسه خبر: 9166
- تاریخ و زمان ارسال: 30 بهمن 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت؛ محمدمهدی اعلایی در هشتمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد؛ گفت: با توجه به ارائه آماری در خصوص دانشآموزان بازمانده از تحصیل، میطلبد تا دستگاههای مرتبط همکاری لازم را برای شناسایی و بازگرداندن این کودکان به مدرسه در استان داشته باشند.
وی افزود: با توجه به انسجام اطلاعاتی در سامانه ثبتاحوال، نیاز است پیگیریها برای شناسایی و دسترسی به این کودکان، ابتدا از طریق سامانههای مربوط به این سازمان انجام شود.
استاندار قزوین در ادامه از دستگاههای مرتبط دیگر نیز خواست تا همکاری لازم را برای دستیابی به این کودکان بازمانده از تحصیل با آموزش و پرورش داشته باشند.
اعلایی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر استفاده از تمامی ظرفیتها در راستای بهبود و ارتقای فرایند تعلیم و تربیت، از ضرورت تکمیل و تجهیز اردوگاه یانسآباد گفته و اظهار داشت: با توجه به وسعت و جانمایی مناسب این اردوگاه، امکان استفاده بهینه نه تنها در سطح استانی بلکه در سطح ملی از این مکان وجود دارد.
وی از اختصاص اعتباراتی برای تجهیز و تکمیل این اردوگاه از طریق سازمان برنامه و بودجه خبر داده و یادآور شد: این اردوگاه قابلیت آن را دارد که به یک مرکز اردوگاهی در کشور تبدیل شده و همچنین به مکانی مبدل شود تا در آن برنامههای فرهنگی برای اوقات فراغت دانشآموزان به اجرا درآید.
ـ بازگرداندن 466 کودک بازمانده از تحصیل به مدرسه
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش در این جلسه گفت: بر اساس اطلاعاتی که وزارت آموزش و پرورش با استفاده از سامانههای ثبت احوال و … در اختیار اداره کل آموزش و پرورش استان قرار داده است؛ در حوزه ابتدایی هزار و 141 کودک در استان که باید در مدرسه تحصیل بکنند، بازمانده از تحصیل هستند.
یدا… حسینی ادامه داد: از زمانی که این آمار در اختیار ما قرار گرفت، پیگیریهای لازم برای شناسایی و جذب ابن کودکان انجام شد.
وی یادآور شد: با پیگیریهای انجام شده، تقریبا 466 نفر از ابن کودکان شناسایی و به مدرسه برگردانده شدند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین با اشاره به اینکه بخش زیادی از این دانشآموزان نیاز به حمایت داشته و اگر حمایتهای لازم از آنها انجام نشود، ممکن است مجددا از تحصیل بازمانند، به تشریح مشکلاتی پرداخت که منجر به بازماندگی از تحصیل این کودکان شده است،.
وی اذعان داشت: بر اساس اطلاعات استخراج شده، 156 نفر از این کودکان دارای معلولیت شدید هستند که به همین دلیل امکان حضور در مدارس را ندارند و اگر بخواهند تحصیل کنند باید در مدارس استثنایی تحصبل کنند.
حسینی خواستار همکاری و همراهی بهزیستی استان برای آموزش و تحصیل این کودکان شد.
وی بدسرپرست و یا بیسرپرست بودن و فقر شدید خانوادههای این کودکان را از دیگر دلایلی بازماندگی از تحصیل عنوان کرده و افزود: علاوه بر این تعدادی از دانشآموزان در آمار عنوان شده به استانهای دیگر و یا خارج از کشور مهاجرت داشتهاند.
وی از عدم شناسایی و دسترسی به آدرس 115 نفر از این کودکان گفته و افزود: بر اساس اطلاعاتی که ما از این کودکان داریم تاکنون امکان شناسایی و دسترسی به این کودکان را نداشتهایم.
وی درخواست کرد تا با هماهنگی استان، دستگاههای مرتبط همکاری لازم را برای شناسایی این کودکان را با آموزش و پرورش داشته باشند.
وی با اشاره اینکه بخش زیادی از خانوادههای این کودکان با مشکلات مالی مواجه هستند، گفت: بعضی از این کودکان ممکن است تحت پوشش کمیته امداد نباشند، که درخواست میشود با اقدامات انجام شده امکان کمک و حمایت از این کودکان توسط کمیته امداد فراهم آید تا در نهایت شاهد کودک بازمانده از تحصیل به دلیل فقر در استان نباشیم.
در ادامه علی دهباشی؛ مدیرکل بهزیستی استان قزوین با اشاره به ارائه آمار کودکان بازمانده از تحصیل با دارا بودن معلولیت، از آمادگی دستگاه خود برای حمایت از این کودکان گفته و افزود: آموزش و پرورش آمار و اطلاعات این کودکان را در اختیار ما قرار دهد تا ما کارمان را شروع کنیم.
ـ همکاری برای تسریع در اجرای طرح ملی مسکن فرهنگیان
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اجرای طرح اقدام ملی مسکن فرهنگیان در استان؛ گفت: 400 نفر از فرهنگیان از سال 99 در این طرح ثبتنام کردهاند.
نقی سیاهکالیمرادی با بیان اینکه این طرح تاکنون 12 درصد پیشرفت داشته است؛ خواستار همکاری استانداری برای تسریع در اجرای این پروژهها در استان شد./ق