ضرورت راهاندازی موزه خانواده در قزوین
- شناسه خبر: 35582
- تاریخ و زمان ارسال: 31 اردیبهشت 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
رئیس سابق پژوهشکده ابنیه فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: موزه میراث فرهنگی خانوادههای قزوینی در استان باید راهاندازی شود تا گفتوگوی بین نسلی مردم با گذشته و تاریخ این شهر و بوم شکل گیرد.
مهدی مجابی در آیین تجلیل از اهداگران اسناد تاریخی که با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و فعالان فرهنگی در مرکز اسناد ملی و کتابخانه های استان برگزار شد، اظهار کرد: امروز بسیاری از بزرگان خانوادههای قزوینی از میراث مکتوب شهر با محوریت زبان و خط حفاظت میکنند و برای آن ارزش زیادی قایل هستند.
مجابی خاطرنشان کرد: قزوین در نقطه حاشیه کویر و در شمال غربی ایران قرار دارد و با این موقعیت استراتژیکی، تاریخی و هویت اصیل خود یکی از کانونهای مهم فرهنگی ایران محسوب میشود.
به گفته این مسئول، اقدامات بخش دولتی برای حفاظت از میراث مکتوب و تاریخی قزوین کافی نیست و مردم بایستی از اموال خاندان خود به صورت علمی، سازمان یافته و هدفمند حفاظت کنند.
رئیس سابق پژوهشکده ابنیه فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: میراث گذشتگان مهمترین عامل گفتوگو با تاریخ است و نسل جدید باید از ارتباط با گذشته و میراث مکتوب برای استفاده معنوی، اجتماعی و فرهنگی زندگی خود حفظ و حراست کند.
خانوادههای قزوینی با اهدای اسناد قدیمی در حفظ فرهنگ گذشته مشارکت کنند
علی فرمانی، رئیس شورای اسلامی قزوین در ادامه این مراسم گفت: اسناد تاریخی حاوی فرهنگ و تفکرات نسلهای گذشته است که اهدای آن از سوی خانوادهها میتواند به حفظ و انتقال این محتوای ارزشمند به نسلهای آینده موثر باشد.
احتمال دارد حافظه تاریخی هر ملتی طی نسلهای مختلف دچار تغییراتی شود و اسناد به عنوان مدارک معتبر میتوانند این خلا را تکمیل کنند.
ماده ۱۲۸۴ قانون مدنی اسناد را به عنوان نوشتهای میداند که در مباحث دعوی یا دفاع قابل استناد باشد و این اهمیت اسناد را در نزد مسئولان و مردم بیشتر میکند.
فرمانی ادامه داد: امروز اسنادی از سوی خانوادههای قزوینی به مرکز اسناد کتابخانه ملی قزوین اهدا شد که این اسناد میتواند فرهنگ و تفکرات گذشتگان را به آیندگان و نسل جدید انتقال دهد که امیدواریم این روند همچنان تداوم داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر قزوین خاطرنشان کرد: شورای شهر از مرکز اسناد کتابخانه ملی استان برای انتقال تفکرات گذشتگان و نیاکان و اسناد تاریخی تقدیر و تشکر کرده و از هیچگونه حمایتی دریغ نخواهد کرد.
مخزن حفظ و نگهداری اسناد تاریخی در قزوین کافی نیست
در ادامه این نشست فاطمه اشدری، رئیس کمیسیون بانوان و امور خانواده شورای اسلامی شهر قزوین گفت: مخزن حفظ و نگهداری اسناد و کتب تاریخی در مرکز اسناد و کتابخانههای ملی استان قزوین کافی نیست و باید مرکز دیگری برای آن راه اندازی شود.
وی ادامه داد: اهدای اسناد تاریخی به مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین نشان از حس اطمینان خاطری است که در درون مردم به وجود آمده است، چرا که میدانند این مرکز به بهترین شکل ممکن از این اسناد مراقبت و آنها را حفظ خواهد کرد.
اشدری با بیان اینکه قزوین میراث تاریخی و فرهنگی بسیاری دارد، ادامه داد: باغستان سنتی قزوین که به عنوان یک میراث فرهنگی با ارزش برای این شهر محسوب میشود، امروز درگیر مشکل آب است و باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
رئیس کمیسیون بانوان و امور خانواده شورای اسلامی شهر قزوین خاطرنشان کرد: همه کسانی که در موضوع شهر، وطن، انسانیت و جامعه اسلامی فعالیت دارند باید دست به دست هم دهند تا حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی استان به بهترین شکل مورد حمایت قرار گیرد، چرا که نسل جدید باید آموزههای گذشتگان را سرمشق زندگی امروز خود قرار دهند.
گفتنی است، در پایان این مراسم از ۱۱۶ برگه از صفحات حزب قدیمی و تاریخی قرآن کریم رونمایی شد و همچنین از اهداکنندگان اسناد تاریخی استان قزوین با اهدای لوح تقدیر، تشکر به عمل آمد.