صنعت چاپ و بستهبندی، مکمل حوزه تولید است
- شناسه خبر: 33881
- تاریخ و زمان ارسال: 8 اردیبهشت 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
کشور در صنعت شوینده خودکفا شده است
گزارش خبری ـ مریم بهبهانیفر: به گفته معاون صنایع عمومی وزارت صمت، حوزه صنعت برای تجارت داخلی، توزیع مناسب در درون کشور و صادرات، نیازمند بستهبندی مناسب با نرخ اندک است.
به گزارش خبرنگار ولایت، محمدمهدی برادران در سفر یک روزه به استان پس از بازدید از سه واحد صنعتی در زمینه صنعت نساجی و صنایع بستهبندی واقع در شهرستان آبیک و بررسی موانع آنها در نشست با مدیران حوزه صنعت استان با اشاره به اهمیت صنعت بستهبندی در حوزه تولید اظهار کرد: در گذشته به صنعت بستهبندی توجهی نمیشد و دارای ضعفهای زیادی بود؛ این صنعت در بخشهای طراحی، چاپ، زیبایی و استحکام نتوانسته بود همزمان با رستههای دیگر رشد داشته باشد.
او اضافه کرد: با توجه به اینکه چگونگی بستهبندی در قیمت نهایی محصولات تولیدی اثرگذار بود؛ از این رو در مقام رقابت با کشورهای دیگر به ناچار میبایست بستهبندی محصولات در کنار برخورداری از کیفیت، زیبایی، توجه به رنگها و طراحی مناسب قیمت اندکی نیز داشته باشند که منجر به بالا رفتن نرخ تولید نشوند تا محصول نهایی با قیمت پایین به دست مشتریان برسد.
سرمایهگذاری در حوزه صنعت چاپ رشد صعودی داشته است
این مسئول توضیح داد: خوشبختانه با سرمایهگذاریهای انجام شده از سوی سرمایهگذاران، ایجاد خطوط توسعهای و طراحیهای جدید در صنعت چاپ بستهبندی در کشور و نهایی شدن برنامه راهبردی صنعت چاپ، امروز شاهد هستیم این صنعت رونق یافته و واحدهای فعال در این زمینه رشد صعودی داشتهاند و اکنون کشور در این صنعت پیشران است.
بیشترین فعالیت صنعت چاپ و بستهبندی به صنایع غیرفرهنگی اختصاص دارد
برادران با بیان اینکه در گذشته صنعت چاپ کشور به انتشار کتاب و محصولات فرهنگی محدود بود؛ عنوان کرد: امروزه بیش از 85 تا 95 درصد از صنعت بستهبندی به صنایع غیرفرهنگی اختصاص دارد و این صنعت اکنون تکمیل کننده زنجیره تولید است.
او یادآور شد: حوزه صنعت برای تجارت داخلی، توزیع درون کشور و صادرات نیازمند بستهبندی مناسب با نرخ اندک است؛ خوشبختانه این سیاست در کشور اجرایی شده است. برخی شرکتهای مطرح صنعت بستهبندی کشور نیز در استان استقرار دارند و توانستهاند به لحاظ طراحی و چاپ، متناسب با نیاز بازار فعالیتهای اثربخشی بسزایی در حوزه صنعت داشته باشند و در اشتغالزایی نقش موثری ایفاء کنند.
این مسئول با اشاره به اینکه صنعت بستهبندی مکمل زنجیره تولید برای سایر صنایع است؛ مطرح کرد: حوزه تولید بدون توجه به صنعت بستهبندی نمیتواند عرضه محصول و صادرات داشته باشد؛ البته ما از این صنعت به عنوان دماسنج حوزه تولید هم یاد میکنیم زیرا شاهد بودهایم هرگاه صنعت بستهبندی پویا بوده و رونق داشته است دیگر رشتههای صنعتی هم در دوران شکوفایی به سر میبرند؛ هر زمان نیز صنعت بستهبندی فاقد تکاپو بوده است دیگر صنایع در رکود به سر میبردند؛ از همین رو وزارت صمت نسبت به صنعت بستهبندی حساسیت زیادی دارد.
قزوین قطب شوینده کشور است
برادران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه استان قزوین قطب تولید شوینده کشور است؛ تشریح کرد: در دو سال گذشته، افزایش تولید در حوزه شوینده کشور و به ویژه تولید مواد اولیه و تولید عصارههایی همچون: انار و زعفران ما را از حالت واردکننده به صادرکننده تبدیل کرده است. یکی از تولیدکنندگان عمده شوینده نیز در استان به تولیدکننده مواد اولیه شوینده تبدیل شد و در ارتقاء صنعت شوینده کشور بسیار اثرگذار بود.
او با اشاره به تولید یک میلیون و ۸۲۰ هزار تن محصول شوینده طی سال گذشته در کشور، ابراز کرد: با این میزان تولید میتوانیم اذعان کنیم کشور در صنعت شوینده به خودکفایی رسیده است؛ جشن خودکفایی این صنعت را هم به تازگی برگزار کردهایم.
معاون و زیر صمت اعلام کرد: در حال حاضر تراز تجاری صنعت شوینده در حوزه صادرات به ۱۸۰ میلیون دلار رسیده و این در حالی است که تنها 3۵ میلیون دلار واردات مواد اولیه شوینده داشتیم.
برادران ادامه داد: افزایش سطح تولید شویندهها در کشور کمک کرد که امسال در آستانه فرا رسیدن نوروز برخلاف سالهای گذشته هیچ کمبودی را در بازار داخلی احساس نکنیم، از سویی دیگر هم تولیدکنندگان در یک رقابت داوطلبانه محصولاتی باکیفیت و مرغوبتر از گذشته تولید و به بازار عرضه کردند تا آنجایی که براساس گزارشهای رسمی، مشکلات پوستی ناشی از مصرف مواد شوینده داخل به حداقل رسیده است و این نشان میدهد در اشباع بازار به لحاظ کمیت و کیفیت محصولات برای حفظ سلامت مصرفکنندگان ارتقاء پیدا کردهایم.
او در ادامه سخنانش با اشاره به قاچاق و تقلب کالاها مطرح کرد: سال گذشته با ۳۰ نمونه تقلبی از یک نام تجاری در صنعت تجاری برخورد شد که این نشان میدهد امروزه سوداگران عرصه تولیدات صنعتی به وسایل چاپ و بستهبندی مجهز شدهاند.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه متاسفانه تولید کالاهای تقلبی در صنعت مواد آرایشی، بهداشتی و پوشاک نیز مشاهده شده است؛ تشریح کرد: هرچند با نظارتهای صورت گرفته این تخلفات کاهش یافته است؛ اما انتظار داریم فعالان صنعت چاپ و بستهبندی با آگاهیبخشی به مردم در چگونگی شناسایی بستهبندیهای اصلی از تقلبی ما را در کشف کالاهای قاچاق و تقلبی یاری کنند.
امسال 80 پروژه صنعتی در استان به بهرهبرداری میرسد
برادران با اشاره به سیاست وزارت صمت در سال جاری مبنی بر «هر روز یک پروژه» اعلام کرد: امسال 80 پروژه صنعتی در استان با یکصد هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی به مدار تولید وارد میشوند که در رونق اشتغال کشور و رقابتی شدن تولیدات داخل نقش موثری دارند.
معاون وزیر صمت همچنین با اشاره به آخرین تفاهمنامه این وزارتخانه با بانک مرکزی در راستای تامین ارز تولیدکنندگان، یادآور شد: به منظور رفع دغدغه تولیدکنندگان در زمینه تامین ارز تصمیم گرفتیم؛ ارز مورد نیاز صنایعی که تولیدات خود را در سامانه جامع تجارت به صورت شفاف عرضه میکنند با همان نرخ سال گذشته تامین کنیم. امیدواریم این سیاست کمک کند تا طرفداران ارزهای قاچاق و سوداگران ارز پس از این بتوانند تنها درصد اندکی از سهم بازار را به خود اختصاص دهند.
برادران با بیان اینکه در حال حاضر 80 درصد از ارز مورد نیاز تولیدکنندگان و بازرگانان کشور با نرخ 42 هزار تومان یا کمتر تامین میشود؛ اضافه کرد: با وجود اختلالات ارزی در بازار ارز، تلاش شده تا صنایع لوازم خانگی نساجی و صنایع عمومی همچنان با ثبات و نرخ سال گذشته به مسیر خود ادامه دهند و عرصه بر سوداگران ارز که به دنبال کاهش ارزش پول ملی هستند؛ تنگ شود.
2 هزار جواز صنعتی در استان صادر شده است
در ادامه این نشست مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در سخنانی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۳ هزار ۷۰۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری با 35 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان فعالیت دارند و توانستهاند زمینه اشتغال ۱۵۳ هزار و 6۰۰ نفر را مهیا کنند.
محسن رستمی تصریح کرد: از این تعداد ۱۱۰ واحد دانشبنیان صنعتی، ۱۷۰ واحد دارای مجوز تحقیق و توسعه و همچنین ۵۹ واحد صنعتی با سرمایهگذاری خارجی در استان فعال میباشند.
او اضافه کرد: درحال حاضر 500 واحد صنعتی استان در زمینه تولید محصولات کانی غیرفلزی همچون کاشی، سرامیک، سنگ، ماسه و بتن فعالیت دارند که زمینه اشتغال 29 هزار نفر را در استان فراهم کردهاند.
این مسئول با اشاره به اینکه استان قزوین در سال گذشته، رتبه اول کشور در جذب سرمایهگذاری خارجی را به خود اختصاص داده است؛ افزود: سال گذشته 574 میلیون دلار صادرات از گمرکات استان انجام شده است؛ البته رقم قابل توجهی از صادرات استان از گمرکات دیگر استانها صادر میشود.
رستمی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 2000 هزار جواز صنعتی در حوزههای مختلف با 173 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری و 83 هزار فرصت اشتغالزایی در استان به صادر شده است؛ مطرح کرد: 80 طرح بزرگ صنعتی با سرمایهگذاری بیش از یکصد میلیار تومان در استان درحال اجرا هستند که با افتتاح این طرحها 16 هزار فرصت شغلی در استان ایجاد میشود.
او با بیان اینکه در استان ۴۵۲ واحد نیازمند ارز برای واردات مواد اولیه هستند؛ عنوان کرد: در حوزه معدن ۲۷۲ پروانه بهرهبرداری با ۶۱۷ میلیون تن ماده معدنی به ثبت رسیده است؛ ۴۴ هزار واحد صنفی نیز با ۹۵ اتحادیه صنفی در استان فعالیت دارند.
این مسئول با اشاره به شعار سال توسط رهبر تاکید کرد: باید تلاش شود تا بتوانیم به این شعار جامه عمل بپوشانیم و شاهد رشد و توسعه هرچه بیشتر حوزه صنعت و تولید کشور باشیم. /ی