صندوق بازنشستگی کشوری یکصد هزار میلیارد تومان از دولت مطالبه دارد
- شناسه خبر: 8917
- تاریخ و زمان ارسال: 24 بهمن 1401 ساعت 08:00
- بازدید :

به گزارش خبرنگار ولایت، نعمتا… ترکی در حاشیه آیین افتتاح «خط پولیش شماره 7 کارخانه تولید کاشی و سرامیک آپاداناسرام» در گفتوگو با خبرنگاران اظهارکرد: صندوق بازنشستگی کشوری در حال حاضر بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر از جمعیت تحت پوشش خود خدمات ارائه میدهد و وظیفه تأمین منابع مالی لازم برای پرداخت مستمری بازنشستگان را در سراسر کشور برعهده دارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ولایت درباره مطالبات صندوق بازنشستگی از دولت تصریح کرد: میزان این مطالبات اکنون یکصد هزار میلیارد تومان است. در همین راستا کمیته ساماندهی در صندوق بازنشستگی کشوری ایجاد کردیم؛ این کمیته از یکماه قبل کار خود را شروع کرده است و بنا داریم تا پایان ششماهه نخست 1402 کل واحدهای تولیدی غیرفعال صندوق بازنشستگی کشور را ارزیابی کنیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اینکه صندوق بازنشستگی کشور 56 واحد صنعتی غیرفعال و نیمهفعال دارد، عنوان کرد: این واحدهای تولیدی در صنعت فولاد و انرژی اثرگذار هستند و با احیای آنها بیش از 2 هزار و 500 نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد خواهد شد که ظرفیت بالایی در حوزه اشتغال کشور است.
ترکی توضیح داد: سیاست وزارت کار ایجاد اشتغال است. به همین منظور برای کمک به توسعه اشتغال احیای واحدهای غیرفعال و نیمهفعال صنعتی را در دستور کار قرار داده و به ما نیز دستور داده است که کارخانههای راکد و نیمهفعال را احیا کنیم.
ـ80 درصد مشکلات آپاداناسرام بهخاطر ضعف مدیریتی است
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور در بخش دیگری از سخنانش درباره رکود چندساله کارخانه آپاداناسرام عنوان کرد: کارخانه تولید کاشی و سرامیک آپاداناسرام از نظر زیرساختی ظرفیت بالایی دارد. این واحد صنعتی یکصد و 30 هکتار وسعت دارد که 30 هکتار آن زیربنای صنعتی محسوب میشود که به لحاظ وسعت و تجهیزات در سطح کشور چنین کارخانهای نداریم؛ اما 80 درصد از مشکلات این واحد صنعتی به دلیل ضعفهای مدیریتیهای بوده که در دورههای گذشته روی داده است.
ترکی با بیان اینکه مدیریت از راه دور در کارخانه آپاداناسرام ممنوع شد؛ اضافه کرد: در راستای حل مشکلات این واحد تولیدی و افزایش ظرفیت در آن در جلسهای با مدیران سازمان صمت و ادارهکل کار استان قزوین مقرر شد که اعضای هیأت مدیره این مجموعه تولیدی بهصورت دائم در استان قزوین مستقر و ساکن شوند و مدیریت از راه دور را برای این کارخانه ممنوع کردیم. در همین راستا از 23 بهمنماه ـ مدیرعامل و هیأت مدیره جدید آن مستقر میشوند؛ غیر از دفتر فروش، سایر دفاتر اداری این شرکت نیز به استان قزوین منتقل میشوند.
وی با اشاره به مشکلات واحد تولیدی آپادانا سرام در حوزه صادرات کاشی و سرامیک، توضیح داد: در این راستا شرکت گسترش تجارت وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری به صورت مستقیم صادرات محصولات این واحد تولیدی را عهدهدار خواهد شد؛ بنابراین میتوانیم ادعا کنیم تمامی زیرساختها، منابع و امکانات برای رونق تولید این واحد مهیا شده است.
این مسئول با تاکید براینکه هیچ مانع حقیقی و حقوقی برای فعالیت شرکت آپاداناسرام وجود ندارد؛ یادآورشد: این کارخانه یک پرونده قضائی دارد که این پرونده هم مربوط به شریک خارجی آن در ساخت این کارخانه است و هفته آینده برای پیگیری این پرونده اقدام و تصمیمگیری میکنیم؛ یک مشکل حقوقی هم با یکی از بانکهای عامل دارد که با مدیرعامل این بانک صحبت کردیم و هفته آینده جلسه رفع اختلاف با بانک را برگزار میکنیم.
ـ راه اندازی خط جدید آپادانا سرام با اتکاء به دانش بومی
در ادامه مدیرعامل شرکت آپادانا سرام نیز در گفتوگو با خبرنگاران اظهارکرد: با اتکا به دانش فنی و مهندسی داخل شرکت و بهرهگیری از نیروهای متخصص ایرانی در تامین و تعمیر قطعات خط تولید بیش از 825 میلیارد تومان در هزینههای واحد صرفهجویی شد.
مهرزاد پورکریم تصریح کرد: این خط که از سال 94 بطور کامل متوقف شده بود در دوره مدیریت جدید در دستور کار راهاندازی قرار گرفت و توسط کارشناسان و متخصصان کشورمان و در راستای بومیسازی و مقابله با تحریمهای به سرانجام رسید.
وی بیان کرد: با راهاندازی واحد صنعتی آپادانا سرام زمینه اشتغال 700 نفر فراهم شده است./ی