صدور 373 اخطار زیست محیطی برای صنایع آلاینده استان در سالجاری
- شناسه خبر: 39854
- تاریخ و زمان ارسال: 8 مرداد 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش خبرگزاری برنا، سعیده خضیر بیان این که تعداد 373 مورد اخطار زیست محیطی برای شرکتها و کارخانجات، در فصل بهار سال جاری در سامانه جامع محیطزیست استان قزوین به ثبت رسیده است، اظهار کرد: در صورت عدم تمکین واحدهای صنعتی به اخطارهای صادره، علاوه بر پرداخت جریمه عوارض آلایندهگی، به مراجع قضائی معرفی میشوند.
خضیر در ادامه گفت: در سه ماه ابتدایی سال جاری تعداد 373 مورد اخطار به واحدهای صنعتی آلاینده ابلاغ شد که این اخطارها در نتیجه 738 مورد پایش و رصد کارشناسان و روسای ادارات شهرستانی و ستادی حفاظت محیطزیست که به صورت بازدید کارشناسی روزانه و شبانه توسط کارشناسان حفاظت محیطزیست استان و بررسی پایشهای خوداظهاری ثبت شده در سامانه جامع محیطزیست است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در خصوص علت صدور اخطارها به واحدهای صنعتی افزود: علل صدور اخطارها عوامل متعددی همچون بررسی شکایتهای واصله، تکمیل نکردن اطلاعات پروفایل مراکز در سامانه جامع محیط زیست، اقدام نکردن به انجام خوداظهاری در پایش و ثبت در سامانه جامع، نتایج آنالیزهای انجام شده در پایشهای ادواری و خود اظهاری در حوزههای پساب، هوا، صدا، امواج و پسماند بوده است.
خضیر با اشاره به علت سامانهای شدن امور مربوط به پایش و ضرورت ثبت اطلاعات واحدهای صنعتی در سامانه جامع محیط زیست، بیان کرد: علت عمده اخطارهای زیست محیطی صادر شده برای صنایع، گزارشات پایشی و کارشناسی، پارامترهای آنالیز بالاتر از حد مجاز استانداردهای محیط زیستی در بخشهای هوا و پساب، عدم تکمیل و بهروزرسانی اطلاعات پروفایل مراکز در سامانه و انجام ندادن خوداظهاری فصلی بوده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین در ادامه ضمن بیان اینکه این اخطارها اثرگذاری خوبی داشته است، اظهار کرد: در این راستا بخش قابل توجهی از واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی نسبت به بهسازی سیستمهای تصفیه فاضلاب، سیستم کنترلی هوا، رفع آلایندگی و اجرای ضوابط زیست محیطی اقدام کردهاند.
خضیر در خصوص واحدهایی که نسبت به اخطار بیاعتنا بودند افزود: مابقی واحدها نیز به علت توجه نکردن به اخطارهای صادر شده و عدم اقدام موثر زیست محیطی ضمن قرارگیری در فهرست واحدهای آلاینده دوره اول سال جاری و مشمول شدن جرائم عوارض آلایندگی، از طریق مراجع قضائی پیگیریهای لازم جهت رفع آلایندگی آنها در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: با توجه به ارتباط مستقیم آلایندگی صنایع با سلامتی مردم که از خطوط قرمز این سازمان میباشد، در صورت مشاهده هرگونه آلودگی در هر ساعت از شبانهروز، موضوع توسط کارشناسان و روسای ادارات محیط زیست بررسی و در این امر خطیر از هیچ تخلفی چشمپوشی نخواهند کرد.
پایش و نمونهبرداری خروجی تصفیه فاضلاب 209 واحد صنعتی، خدماتی، کشاورزی، معدنی استان
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در ادامه با اشاره به پایش و نمونهبرداری فاضلابها نیز اظهار کرد: تمامی پساب خروجی تصفیه خانههای واحدهای صنعتی، خدماتی، کشاورزی و معدنی شهرستانهای استان جهت آلودگی سنجی به صورت شبانهروز نمونهبرداری و آنالیز محیط زیستی میشوند.
خضیر بیان کرد: در راستای حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی و شناسایی منابع آلاینده، مطابق پایش دورهای از واحدهای صنعتی، خدماتی و تولیدی در استان از 209 واحد صنعتی، خدماتی، تولیدی، کشاورزی و معدنی از ابتدای سالجاری تاکنون نمونهبرداری پساب و فاضلاب خروجی انجام شده است.
خضیر با بیان اینکه لازمه کنترل و کاهش هر چه بهتر آلودگیها داشتن نظرات کارشناسی دقیق و علمی میباشد، تاکید کرد: از مزایای مهم پایش و نمونهبرداری و آنالیز توسط آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط زیست استان شناسایی کانونهای آلایندهای است که پساب یا فاضلاب خود را به منابع آب یا خاک میریزند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین با اشاره به اهمیت پایش و رصد خروجی فاضلاب و پساب واحدهای صنعتی و سلامتی مردم بیان کرد: یکی از مهمترین و اساسیترین وظایف سازمان محیط زیست در جلوگیری از آلایندگی، پایش و رفع آلایندگیها در حوزههای مختلف شرکتها، کارخانجات، معادن، دامداریها، مجتمعهای خدماتی و رفاهی و… بوده که بخش عمده آنها دارای پساب و فاضلاب میباشد که این امر با توجه به گره خوردن آن با سلامتی مردم اولویت این اداره است.
وی افزود: البته پایش و نمونهبرداری واحدهای مذکور صرفا به کارشناسان و روسای ادارات محیط زیست ختم نشده و طبق قانون، واحدها مشمول خوداظهاری بوده که این امر نیز توسط آزمایشگاه معتمد محیط زیست و با نظارت پرسنل اداره محیط زیست به صورت فصلی و گاها ماهانه صورت میپذیرد.
خضیر در پایان گفت: به موجب قوانین و مقررات حفاظت محیط زیست واحدهایی که خروجی آنها بالاتر از حد مجاز استانداردهای محیط زیست باشد، اخطاریه رفع آلایندگی دریافت میکند که این واحدها مکلفند ظرف مهلت تعیین شده، نسبت به رفع آلایندگی اقدام کنند در غیر اینصورت ضمن درج نام واحد آلاینده در فهرست صنایع آلاینده، مشمول پرداخت عوارض آلایندگی شده و تحت پیگرد قضایی قرار خواهند گرفت.