شهرک مهارتآموزی برای مشاغل آینده در قزوین تأسیس میشود
- شناسه خبر: 6660
- تاریخ و زمان ارسال: 3 دی 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت، حجتالاسلام سید محمود عرب در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه آموزشهای مهارتی، حلقه بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان علم یا همان بنگاههای اقتصادی و مراکز تولیدی هستند؛ اظهار کرد: از آنجایی که شعار سال تولید؛ دانش بنیان و اشتغالزایی است و با توجه به جایگاه آموزش فنی و حرفهای در ارایه آموزشهای مهارتی، این دستگاه رسالت بزرگی برای تحقق شعار سال دارد.
ـ اولین کارخانه نوآوری در قزوین احداث میشود
وی با اشاره به ضرورت حمایت از مشاغل آینده تصریح کرد: در این راستا با کمک اتاق بازرگانی، اولین کارخانه نوآوری را در قزوین احداث خواهیم کرد. به همین منظور ساختمانی 2100 متری در مراکز شماره یک برادران قزوین را در اختیار برنده مزایده خواهیم گذاشت تا کارخانه نوآوری را راهاندازی کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان با بیان اینکه برای تکمیل زنجیره ارزشکار نباید تنها مهارتآموزی انجام ندهیم بلکه باید نیازسنجی کرده و پس از آن مهارتآموز را حمایت کنیم و گامبهگام همراه او باشیم تا تولید محصول اولیه شکل گیرد؛ تصریح کرد: برای این منظور افراد با تجربه در کنار مهارتآموزان حضور دارند و برای فروش محصول هم به آنان کمک میکنیم؛ در استان قزوین نیز مهارتآموزان را در مراکز دهگانه دولتی مشاوره کارآفرینی و کسبوکار مستقر و کار را با مرکز مشاوره کارآفرینی «مهام» شروع کردیم که در مرکز شماره 2 الوند برپا شده است.
عرب با اشاره به تعهد سازمان آموزش و فنی و حرفهای استان برای ایجاد اشتغال در سال جاری بیان کرد: در سامانه رصد، هر دستگاه اجرایی میبایست تعداد مشخصی شغل ایجاد کند که ایجاد 200 شغل به اداره کل آموزشهای فنی و حرفهای واگذار شده است. خوشبختانه تاکنون بیش از 344 شغل بیش از تعهد خود ایجاد کردهایم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یکصد و 69 آموزشگاه غیردولتی فعال در استان وجود دارند که 26 رشته و 210 حرفه را آموزش میدهند؛ ابراز کرد: در این آموزشگاهها یک میلیون و 168 هزار نفر ساعت آموزش ارائه شده است؛ همچنین 10 مرکز آموزش دولتی در استان قزوین مشغول ارائه خدمت هستند که در آموزشگاهها نیز یک میلیون و 607 هزار و 85 نفر ساعت آموزش ارائه شده است.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای استان در ادامه سخنانش با بیان اینکه ما متولی آموزش مهارت هستیم نه متولی نیروی کار؛ اضافه کرد: در این دستگاه برای کمک به صنعت و صنوف برنامه و نیز مراکز جوارکارگاهی را داریم. در بخش صنعت و صنوف، آموزش در محیط کار را ایجاد کردهایم که این طرح همان بازگشت به «استادشاگردی» سابق و طرحی نوین است. در این طرح صاحبان صنایع و صنوف با مراجعه به فنی و حرفهای برای مکان و استادکار مجوز دریافت میکنند.
عرب با بیان اینکه در طرح استادشاگردی، واحدهای پذیرنده شاگرد همچون صنوف و صنعت حداکثر میتوانند 15 نفر را جذب کرده و حداکثر تا 18 ماه آموزش دهند؛ تشریح کرد: براساس این طرح کارفرمایان حین 18 ماه آموزش از قوانین کار معاف هستند و شاگرد نمیتواند از استاد خود شکایت کند؛ این قانون به سازمان تأمین اجتماعی نیز ابلاغ شده است. البته در این مدت کارگران بیمه حوادث میشوند.
وی یادآورشد: در حال حاضر تعداد 39 مرکز جوارکارگاهی در استان راهاندازی شده است و اینگونه راه برای صنایع و صنوف باز میشود و میتوانند از نیروی ماهر برخوردار شوند.
ـ وقف مهارتی در جامعه ترویج شود
این مسئول در ادامه سخنانش با تاکید بر ترویج وقفمهارتی در جامعه تبیین کرد: با توجه به اینکه وقفمهارتی یکی از انواع وقف مشروع است؛ باید برای ورود خیرین به بخش اشتغال و مهارت فرهنگسازی کنیم. البته در گذشته برای ورود خیرین سازوکار قانونی نداشتهایم در حال حاضر براساس تصویب نامه هیأت وزیران موانع برداشته شده است و میتوانیم برای ایجاد اشتغال هدایای نقدی و غیرنقدی خیرین را دریافت کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قزوین با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان اظهارکرد: 110 میلیارد تومان از محل سفر ریاست جمهوری مصوبه به سازمان فنی و حرفهای اختصاص یافته است که 20 میلیارد تومان برای مرکز سنجش و 90 میلیارد تومان برای تجهیز مرکز آموزشی فنی است که مبلغ 69 میلیارد تومان طی 2 سال و مابقی طی 2 سال تخصیص خواهد یافت.
ـ برگزاری مسابقات آزاد پیرایشگر مردانه برای اولین بار در استان
عرب در بخش دیگری از سخنانش از برگزاری مسابقات آزاد پیرایشگر مردانه برای اولین بار در استان در سوم دی ماه در محل فرهنگسرای بانو خبر داد و یادآورشد: مسابقات کشوری طراحی دوخت نیز 10 دی ماه به میزبانی قزوین اجرایی میشود.
این مسئول همچنین خاطرنشان کرد: از آنجایی که بسیاری از مشاغل نظیر زرهبافی، گلیمبافی و نمدمالی در حال فراموشی است؛ برای توسعه مهارتآموزی در روستاها برای مشاغل آبا و اجدادی اهتمام شده است و در تلاش هستیم به زودی افراد ماهر در روستاها را برای مربی برون سازمانی فنی و حرفهای شناسایی و شناسنامهدار کنیم؛ چرا که با این اقدام، هویتبخشی مهارتی روی میدهد./ی