شهرداری به پروژه پارک رباتیک نگاه حمایتی داشته باشد
- شناسه خبر: 6019
- تاریخ و زمان ارسال: 21 آذر 1401 ساعت 07:55
- بازدید :
بر اساس پیشبینی کارشناسان جهانی، طی چند سال آینده حداقل در 25 درصد مشاغل دنیا (چه در خانه و چه در محل کار) مردم با رباتها سروکار خواهند داشت و بنابراین در چند سال آینده اهمیت رباتیک برای عموم مردم بیشتر خواهد شد.
بر همین اساس “سرزمین رباتهای قزوین” که اولین پارک رباتیک ایران به شمار میرود. در پروژههای مشارکتی میان سرمایه گذار وکارآفرین قزوینی و شهرداری قزوین به عنوان طرحی آموزشی، تحقیقاتی و تفریحی ساخته شد که این محل از سوی فناوران و کارآفرینان داخلی، محلی برای پرورش نخبگان و جوشش هنر و استعداد کودکان و نوجوانان میهن اسلامی به شمار میرود.این مجموعه از ابتدای سال جاری مورد بهرهبرداری قرار گرفت و در حال حاضر نیز سرمایهگذار، پروژه خانم مهندس فاطمه نظری به دنبال اجرای طرحهای توسعهای از جمله احداث کشتی حضرت نوح (ع) است. وی با حضور در جلسه کمیسیون مالی برنامهریزی و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهرقزوین به تشریح طرح خود پرداخت و خواستار حمایت شهرداری قزوین در این طرح شد.
ـ ساخت کشتی حضرت نوح (ع) در پارک رباتیک
نظری، بنیانگذار صنعت انیماترونیک در ایران در سخنانی اظهار کرد: به منظور ایجاد جاذبه برای رونق گردشگری قزوین، ساخت یک میراث معنوی و ماندگار قرآنی برای نسلهای آینده و احداث فضای سرپوشیده به منظوراستفاده بهینه از ظرفیتهای مجموعه در تمام فصول سال ما را بر آن داشت تا به دنبال احداث کشتی حضرت نوح (ع) باشیم.
به گفته وی هزینه طراحی وساخت نمای کشتی و 30 دستگاه جانور رباتی حدود 8 میلیارد تومان پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه این طرح برای اولین بار در ایران اجرا خواهد شد تاکید کرد: از جاذبههای این مجموعه که باید اجرا شود رستوران رباتیک است که در آن رباتها پذرایی میکنند و نیز ساخت کشتی حضرت نوح که در آن جانوران مختلف قرار گرفتهاند.
وی اظهار امیدواری نمود تا با مشارکت شهرداری قزوین اجرای فاز دوم با احداث کشتی حضرت نوح آغاز گردد و قزوین به قطب گردشگری رباتیک تبدیل شود.
این فناور و مخترع برتر کشور در ادامه سخنانش تصریح کرد: آشنایی مردم با علوم رباتیک، کمک به تبدیل شدن قزوین به قطب گردشگری کشور در عرصه رباتیک، تثبیت جایگاه قزوین، ایجاد نشاط علمی و حمایت از استارت آپها، ایجاد اشتغال و جذب نیرو، ایجاد کار برای تحصیلکردهها، تقویت مشاغل خانگی، فرهنگسازی برای کودکان برای ورود به رشته رباتیک از مهمترین اهداف اجرای این طرح است.
وی با بیان اینکه کلیه رباتهای این مجموعه در داخل کشور ساخته شدهاند، افزود: این مجموعه از طرف معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در ردیف فناوریهای نرم و هویت ساز قرار گرفته و از طرف ستاد اقتصاد مقاومتی استان هم به عنوان یک پروژه اقتصاد مقاومتی تعیین شده است
نظری خاطرنشان کرد: وقتی بتوانیم با این بهانه گردشگر را به قزوین بکشانیم و یا مسافرین عبوری را ترغیب به توقف در قزوین بکنیم (وحتی تورهای علمی دانشآموزی و دانشجویی از سراسر کشور را داشته باشیم)، در آن صورت ترغیب خواهند شد که از سایر جاذبههای شهر هم بازدید نمایند.
این نخبه قزوینی با بیان اینکه باید مسئولین قزوین توجه ویژهای به نخبگان و کارآفرینان داشته باشند تصریح کرد: برای پیشرفت مجموعه پارک رباتیک علیرغم همه بیمهریها، کملطفیها و سنگاندازیها و سختیهای راه تلاش خواهم کرد.
در ادامه این جلسه اعضای کمیسیون ضمن تاکید بر حمایت شهرداری قزوین از این پروژه نقطه نظرات خود را ارایه نمودند.
ـ شهرداری به پروژه پارک رباتیک نگاه حمایتی داشته باشد
ولی چگینی رئیس کمیسیون مالی برنامهریزی و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر قزوین نیز در سخنانی اظهار کرد: پروژه پارک رباتیک یک ظرفیت و سرمایه بسیار خوب برای شهر قزوین است و لازم است تا شهرداری قزوین نگاه حمایتی به این پروژه داشته باشد.
وی افزود: بایستی ابهامات موجود دراین پروژه به صورت شفاف مشخص شود و طی جلسهای طرحهای توسعهای سرمایهگذار بررسی شود و پس از آن موارد به صورت لایحه به شورا ارائه شود.
ـ پارک رباتیک آبرو و افتخار شهر قزوین است
همچنین در این جلسه تقوی رئیس کمیسیون شهرسازی املاک و حقوقی شورای اسلامی شهر قزوین ضمن تاکید بر اهمیت پروژه پارک رباتیک به عنوان افتخار شهر قزوین اظهار کرد: این پروژه در ایران اولین طرح است و باید به تدریج برای طرحهای توسعهای آن سرمایهگذاری شود.
وی بر لزوم حمایت از سرمایهگذار دراین پروژه تصریح کرد و گفت: زمینی که در سال 89 هیچ کاربری نداشت و زمین زراعی بود این سرمایهگذار با توان و خلاقیت خود توانست یک پروژه بینظیر که افتخار شهر و استان قزوین شده را راهاندازی نماید.
این عضو شورای اسلامی شهر قزوین با انتقاد از دیدگاه مدیریت شهری مبنی براینکه اگر 24 هزار متر زمین در مجموعه پارک رباتیک واگذار شود و به فروش برسد به سود مدیریت شهری است، خاطرنشان کرد: همه سرمایهگذاریهای شهرداری مادی نیستند بلکه برخی از سرمایهگذاریهای به عنوان آبروی شهر هستند و باید به دید معنوی به آنها نگاه شود. ممکن است در کوتاه مدت سودی نداشته باشد اما مطمئنا سرمایه و افتخاری برای شهر خواهد شد.
وی همچنین تاکید کرد: باید آسیبشناسی شود به چه علتی شهرداری قزوین وقتی رباتها آماده نصب بودند کارهای اجرایی پروژه از قبیل محوطهسازی و آسفالت را انجام نداده است؟ و اینکه چرا باید در سال گذشته با پیگیریهای مداوم اعضای شورا اقدام به آسفالت بیکیفیت در این مجموعه نماید؟
تقوی با بیان اینکه شهرداری باید به پارک رباتیک و طرحهای توسعهای آن به عنوان یک پروژه شهری نگاه کند افزود: باید نگاه مدیریت شهری به پروژههای سرمایهگذاری فقط از نوع اقتصادی نباشد بلکه برخی پروژهها مانند پارک رباتیک آبرو و افتخار شهر هستند.
وی با بیان اینکه سرمایهگذار پارک رباتیک به عنوان یک نخبه و فردی که با پشتکار و هزینه شخصی بسیاری از کارهای این پروژه مشارکتی را انجام داده ادامه داد: ما به داشتن ایشان افتخار میکنیم، چرا که مهندس نظری از دانشگاههای معتبر دنیا و کشوهای مختلف دعوتنامه برای حضور و اجرای پروژههای رباتیک دارد اما به دلیل عِرق به وطن و استان قزوین حاضر به ترک میهن نیست، پس باید قدر این گونه نخبگان را بدانیم و تا حد توان در طرحهای توسعهای پارک رباتیک نگاه حمایتی داشته باشیم.
ـ سازمان سرمایهگذاری شهرداری طرحهای توسعهای پارک رباتیک را بررسی نماید
مهدی مهدیخانی دبیر شورای شهر قزوین نیز در این جلسه با اشاره به اینکه برخی از خدمات شهری و هزینهها صرف رفاه عمومی میشود، افزود: شهرداری موظف به انجام مجموعه خدماتی است و گاهی اوقات بخشی از پول عوارض شهروندان را صرف رفاه عمومی مردم میکند یعنی بوستان، پل، ورزشگاه و سالن ورزشی … احداث میکند تا شهروندان رفاه بیشتری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص این پروژه نیز باید سازمان سرمایهگذاری شهرداری به طور جدی وارد کار میشد و این طرحهای توسعه پارک رباتیک توسط سازمان مورد ارزیابی و چکش کاری قرار میگرفت.
دبیر شورای شهر قزوین تصریح کرد: سازمان شهرداری باید به دنبال سرمایهگذاران و پذیرش پیشنهادات آنها بوده و در این زمینه ورود فعالتری داشته باشد.
وی همچنین برای ادامه فعالیت پروژه پارک رباتیک و طرحهای توسعهای آن تاکید کرد: به منظور دستیابی به نتیجه و بررسی برنامههای بلندمدت و کوتاهمدت در این پروژه نیاز است تا جلسه مشترکی با حضور سرمایهگذار و مدیریت شهری برگزار شود و طرحهای توسعهای این پروژه نیز بررسی شود.
ـ فاز اول پارک رباتیک توجیه اقتصادی نداشت
شمسینی مدیر سازمان سرمایهگذاری شهرداری قزوین در این جلسه به تشریح قرارداد این پروژه پرداخت و گفت: قرارداد سرمایهگذاری مشارکتی پارک رباتیک به صورت ده ساله بود و این پروژه برای شهرداری در فاز اول خروجی و توجیه اقتصادی نداشته است.
وی همچنین برای برگزاری نشست مشترک با سرمایهگذار این پروژه جهت بررسی طرحهای توسعهای و برطرف شدن ابهامات موجود در این پروژه اعلام آمادگی نمود.