سیزده بدر امسال با کباب آنالوگ!
- شناسه خبر: 10470
- تاریخ و زمان ارسال: 24 اسفند 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
وحید حاج سعیدی
کسانی که فکر میکنند با افزایش قیمت دلار، از سرگیری صادرات دام زنده و یا اعلام سرطانزا بودن گوشت قرمز و این جنگلوک بازیها میتوانند مانع از کبابخوری خلقا… شوند زهی خیال باطل… چه دانشمندان و پزشکان، چه وزرای کشاورزی و بهداشت، حتی جناب ماسیمو بوتورا آشپز مشهور ایتالیایی خوششان بیاید یا نه، کباب، سلطان غذاها است و مو لای شکاف این حقیقت انکارناپذیر نمیرود. حالا نصرت گوکچه آشپز ترکیهای و سلبریتیهای گیاهخوار که جای خود دارند و اصلا نظرشان مهم نیست!
اخیرا هم اعلام کردهاند گیاهخوارها 73 درصد کمتر از سایرین به نوع وخیم کرونا مبتلا میشوند که مثلاً مردم دور گوشت قرمز را خط بکشند. شما گفتید ما هم باور کردیم. معلوم نیست خیار و بادمجان کدام تاجر فروش نرفته که میخواهد ادای سلطان هویج را در دوران کرونا را دربیاورد و خرش را دو سره کرایه بدهد. بگذریم …
حقیقت امر، این روزها قیمت گوشت قرمز مختصری کشمشی شد و دل نگرانیهایی برای اهالی کباب و کباب روز سیزده بدر ایجاد کرد که دوستان و محققان موسسه علوم و صنایع غذایی، این توطئه را با دمپایی در نطفه خفه کردند و زحمت کشیدند عجالتاً گوشت آنالوگ تولید کردند!
والا ما تا همین هفته گذشته فکر میکردیم این داستان دیجیتال و آنالوگ مال آنتنهای صدا و سیما یا فیلمهای 36 تایی دوربینهای عکاسی قدیمی است. یادش به خیر اگر یک بار 37 تا عکس میگرفت ذوق مرگ میشدیم. اما ظاهرا سواد مکتبخانهای ما با علم روز همپوشانی ندارد و اخیرا گوشت هم مثل خیلی چیزهای دیگر در آزمایشگاه آنالوگ تولید میشود. اصل خبر به روایت جراید …
عضو هیات علمی موسسه علوم و صنایع غذایی گفت: بنا بر درخواست صنعت، در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی یک تیم تحقیقاتی به تولید گوشت آنالوگ گیاهی با استفاده از ضایعات کارخانجات تولید پروتئینهای گیاهی پرداخت و ما با توسعه روشهای مختلف ساختاردهی به تولید مواد پروتئینی الیافی گیاهی دست یافتیم که بافت و ویژگیهای مشابه گوشت را دارد و میتواند به عنوان گوشت آنالوگ وارد سبد غذایی مصرفکنندگان در آینده نزدیک شود. رافع افزود: در این محصول ساختاردهی شده از برخی پروتئینهای گیاهی، اتصالدهندهها، روغنهای گیاهی، طعمدهندهها، ادویهها و عوامل رنگی طبیعی برای کمک به بهبود طعم و بافت، اتصال آب، احساس دهانی و شبیهسازی بافت استفاده شده است.
جناب آقای رافع خدا خیرت بدهد. همه چیز این گوشت یک طرف، احساس دهانیاش یک طرف! یعنی وقتی این گوشت را به دندان میکشید، انگار کباب بره میل میکنید و طعمش را دهان تا ساعتها احساس میکند. اصلاً کمی با دقت گوش فرا دهید صدای بع بع کردن زبان بسته هم به گوش میرسد. فقط ما نفهمیدیم این احساس دهانی را از کجا فراهم کردید که در کنار ادویه و طعم دهنده و روغن گیاهی به گوشت اضافه کردید؟! جسارتاً اگر فرمول خاصی ندارد و محرمانه نیست، کلیپش را در پیج موسسه علوم و صنایع غذایی منتشر کنید تا این عمو سیفی ما هم هنگام پختن املت و دو پیازه برای معلمها دو قاشق از این «احساس دهانی» به غذاهایش اضافه کند! خدا را چه دیدید شاید طعم غذاهایش از «بدمزه» به «بیمزه» تغییر پیدا کند و قابل خوردن شود! خیر از جوانیتان ببینید …