سود کشمش به جیب دلالان میرود
- شناسه خبر: 45192
- تاریخ و زمان ارسال: 25 مهر 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
عضو کمیسیون کشاورزی، مجلس، گفت: حدود 40 نفر از نمایندگان استانهای تولیدکننده انگور و کشمش نامهای را خطاب به وزیر جهادکشاورزی امضا کردهایم تا در اولین فرصت، شورای قیمتگذاری با حضور وزیر تشکیل شود و بر اساس هزینه تولید، قیمت خرید کشمش تعیین و تعاون روستایی به بازار ورود کند.
به گزارش ولایت و به نقل از خانه ملت، عباس بیگدلی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در خصوص وضعیت صادرات کشمش، گفت: سال جاری متاسفانه کشمش در بازار حدودا با قیمت 65 تا 70 هزار تومان توسط واسطهها و کارخانهداران خریداری میشود؛ این درحالی است که سال گذشته کشمش در بازار داخلی با قیمت 110 هزار تومان خریداری میشد که شاهد کاهش زیاد نرخ این محصول هستیم درحالی که این محصول در بازار جهانی رشد قیمتی داشته است.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر در بازار بورس ازمیر ترکیه کشمش با قیمت 100 لیر خرید و فروش میشود و در بازار جهانی نیز با قیمت میانگین 180 هزار تومان هر کیلوگرم کشمش مورد معامله قرار میگیرد ادامه داد: در بازار داخلی کشمش شسته شده در داخل کارتن با قیمت 120 هزار تومان به فروش میرسد.
وی با تاکید بر اینکه هزینه تمام شده تولید کشمش در مقایسه با سال گذشته افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: سال گذشته دستمزد کارگر حدود 500 هزار تومان بود اما در فصل برداشت انگور هزینه یک روز کارگر با هزینه جانبی به 1 میلیون و 200 هزار تومان میرسید.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هزینه تمام شده هرکیلوگرم کشمش حدود 112 هزار تومان است، افزود: سازمان تعاون روستایی قیمت خرید کشمش را 96 هزار تومان اعلام کرد اما وزارت جهاد کشاورزی قیمت 65 هزار تومان را برای کشمش درنظر گرفته است. درخواست آنالیز قیمت کردیم تا مشخص شود براساس چه معیارهایی این قیمت تعیین شده است.
بیگدلی با بیان اینکه آنالیز قیمت تمام شده کشمش که توسط وزارت جهاد کشاورزی اعلام شد مربوط به ابتدای سال بود اما در طول سال جاری شاهد رشد قیمت دستمزد کارگر و هزینه تولید بودهایم، تصریح کرد: باید در تعیین قیمت کشمش تجدید نظر شود زیرا دلالان در این بازار به ازای هر یک کیلوگرم 30 هزار تومان سود میبرند اما دست کشاورزانی که در طول یک سال تلاش کردهاند خالی است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه ناترازی انرژی و قطع برق بهرهوری باغات انگور را بسیار کاهش داده، ادامه داد: ظلمی که به کشاورزان تولید کننده انگور و کشمش میشود قابل جبران نیست و آنها برای ادامه تولید دچار مشکل میشوند؛ باید تا میتوانیم بهرهوری را افزایش و هزینه تولید را کاهش دهیم، حدود 40 نفر از نمایندگان استان های تولید کننده انگور و کشمش نامهای را خطاب به وزیر جهاد کشاورزی امضا کردهایم تا در اولین فرصت، شورای قیمتگذاری با حضور وزیر تشکیل شود و بر اساس هزینه تولید قیمت خرید کشمش تعیین و تعاون روستایی به بازار ورود کند.
بیگدلی با تاکید بر اینکه رسیدن سود محصولات کشاورزی به تعدادی افراد خاص ظلم به کشاورزان است، تصریح کرد: دولت میتواند با خرید بخشی از کشمش تولیدی به بازار ورود کند تا به نرخ تعادلی متناسب با بازار جهانی برسد./ب