سن امید به زندگی در استان قزوین 75 سال است
- شناسه خبر: 2317
- تاریخ و زمان ارسال: 16 مهر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ایرنا، علی دهباشیپور در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی سالمندان برگزار شد، افزود: حرکت جامعه به سوی سالمندی زنگ خطری است که با شیب تند در سطح کشور خود را نشان داده تا جایی که این عدد به بیش از 10 درصد جمعیت کل کشور رسیده است.
وی اظهار داشت: سالمندی براساس تعاریف جهانی به افراد بالای 60 سال گفته میشود که طبق برآورد کارشناسان داخلی در 30 سال آینده 25 درصد کشور را سالمندان تشکیل میدهند و به همین جهت باید جامعه برای این مساله آمادگیهای لازم را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون و براساس آمارها، استان قزوین دارای 134 هزار سالمند بالای 60 سال است که این رقم حدود 9/8 درصد جمعیت را نشان میدهد، تصریح کرد: حدود 40 درصد جمعیت سالمندان استان در مناطق روستایی و 60 درصد دیگر نیز در مناطق شهری زندگی میکنند.
این مسئول با بیان اینکه 47 درصد از جمعیت مذکور را مردان و 53 درصد را زنان تشکیل میدهند، تاکید کرد: در صورتی که نرخ سالمندی به بالای هفت درصد جمعیت برسد در آن صورت ما نیازمند توجه بیشتر و در عین حال برنامهریزی بیشتری خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون متوسط جمعیت سالمند کشور به صورت تقریبی 3/7 درصد است و استان قزوین نیز با توجه به نرخ جمعیتی حاضر خود (9/8 درصد) از جمله استانهایی هستیم که برنامهریزی و خدمترسانی به این قشر را باید مورد توجه داشته باشیم.
دهباشیپور ادامه داد: براساس آمارها، در سال 95 بالغ بر 552 سالمند مرد در استان قزوین بدون همسر و سه هزار و 661 زن به صورت سالمند تنها بودهاند.
به گفته وی، در حال حاضر نرخ امید به زندگی به صورت متوسط در استان قزوین ۷۵ سال است که این عدد در مردان ۷۳ و در زنان 77 سال میباشد.
¢ 389 سالمند قزوینی در مراکز شبانهروزی بهزیستی نگهداری میشوند
مدیرکل بهزیستی استان قزوین یادآور شد: در حال حاضر 389 سالمند استان در هشت مرکز شبانه روزی تحت مراقبت قرار دارند و سایر سالمندان نیز در بین خانواده و یا به صورت تنها نگهداری میشوند که این امر نشاندهنده آن است که سالمندان هنوز هم برکت خانههای مردم قزوین محسوب میشوند و اغلب آنها تا آخرین روز زندگی با اجر و قرب ویژه نزد فرزندان و خویشاوندان خود به سر میبرند.
وی هزینه پرداختی به مراکز نگهداری برای هر سالمند در مراکز بهزیستی استان را 2 میلیون و 710 هزار تومان عنوان کرد و اظهار داشت: این میزان به صورت مشارکتی با خانواده به مراکز پرداخت میشود.
دهباشی پور تاکید کرد: در حال حاضر 14 هزار خدمت گیرنده بالای 60 سال از خدمات مستمر و غیرمستمر سازمان بهزیستی استان قزوین بهرهمند هستند که این مساله بیانگر ضرورت توجه به اعتبارات دستگاههای خدماترسان نظیر سازمان بهزیستی است.
وی اضافه کرد: ایجاد مراکز روزانه نگهداری از سالمندان که به ارایه خدمات فرهنگی، ورزشی، اجتماعی به سالمندان میپردازند، ایجاد پارکهای ویژه برای سالمندان، ایجاد مراکز نگهداری نیمه وقت، برگزاری برنامههای ویژه و مورد علاقه سالمندان و اعمال سیاستهایی برای آسایش خانوادهها و تامین عاطفی سالمندان و در نهایت گسترش شهرهای دوستدار سالمند از جمله فعالیتهای مورد توجه در این زمینه است.
این مسئول با بیان اینکه سالمندان از آسیب پذیرترین گروهها در بلایای طبیعی هستند اما متاسفانه نیازهایشان در چنین شرایطی نادیده گرفته میشود، افزود: بخشی از جمعیت سالمندان، علیرغم ضعف قوای بدنی که اقتضای سن آنها است، توانایی مقابله با بلایا و تطبیق با شرایط را داشته و حتی میتوانند در این شرایط کمکرسان هم باشند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین به نیازهای جامعه ناشنوایان و نابینایان استان اشاره و تصریح کرد: با توجه به اینکه اشتغال و مسکن از اولویتها و دغدغههای همه توانجویان تحت پوشش بهزیستی است، ناشنوایان نیز در این بخشها همانند سایر معلولان تحت پوشش مورد حمایت قرار دارند.