سرمایهگذاران، موتور گردشگری استان را روشن کنند
- شناسه خبر: 16669
- تاریخ و زمان ارسال: 26 تیر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش خبرنگار ولایت، نودمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با حضور محمدبیگی نماینده قزوین آبیک و البرز در خانه ملت، علی رحمانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، مهدی عبدیان رئیس اتاق بازرگانی استان و برخی از فعالان اقتصادی استان در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد.
محمدمهدی اعلایی در این نشست با بیان اینکه فضای تفاهم دستگاهها و فعالان اقتصادی در مسیر حل و فصل مسائل و تسهیلگری در کارها است؛ اظهار کرد: شورای گفتوگو نباید تنها محل بیان مشکلات باشد؛ این شورا ظرفیت مطلوبی دارد و میتواند با تدوین استراتژی و بیان راهکارها در رسیدن استان به شرایط متعالیتر در فضای اقتصادی ایفای نقش کند.
او با بیان اینکه یکی از ظرفیتهایی که باید برای آن برنامهریزی کنیم شناساندن فرصتهای موجود در استان به مردم و سرمایهگذاران است؛ تصریح کرد: در حوزه اقتصادی از دستگاههای متولی انتظار داریم با محوریت اتاق بازرگانی و معاونت اقتصادی استانداری برای معرفی فرصتها گام بردارند؛ همچنین اطلاعات این حوزه باید بهروز شود.
استاندار قزوین با اشاره به اینکه پیشنهاد و تعریف پروژه در حوزه گردشگری و معرفی آنها به سرمایهگذاران از اولویتهای استان است؛ عنوان کرد: در استان با سرمایهگذارانی مواجه هستیم که برای شناسایی فرصتهای اقتصادی و سرمایهگذاری مراجعه میکنند که باید بتوانیم در اندازه و مقیاسهای مختلف طرحهای اقتصادی به این سرمایهگذاران پیشنهاد کنیم و از آنها حمایت داشته باشیم.
سرمایهگذاری قابل توجهی در زیرساختهای گردشگری انجام نشده است
اعلایی با تاکید بر اینکه استان قزوین ظرفیتهای قابل توجهی در حوزه گردشگری دارد؛ مطرح کرد: متاسفانه سرمایهگذاریهای قابل توجهی در زیرساختهای گردشگری اتفاق نیفتاده است. انتظار این است که اتاق بازرگانی ورود جدی در این حوزه داشته باشد و برخی فعالان اقتصادی بزرگمقیاس استان نیز با نگاه مسئولیت اجتماعی در حوزه توسعه زیرساختهای گردشگری ورود کنند.
او اضافه کرد: ورود سرمایهگذاران به حوزههای گردشگری نیاز جدی استان است؛ چراکه در این حوزهها تاکنون نتوانستهایم توفیقهایی به دست بیاوریم.
استاندار قزوین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بازدید اخیر خود از سد نهب تشریح کرد: این سد یک جغرافیای مطلوبی دارد و با مصرف آب در بخش کشاورزی به نظر میرسد امکان ایجاد تاسیسات گردشگری و ایجاد تحول در منطقه بوسیله این سد فراوان است.
اعلایی اضافه کرد: تاکنون برای جذب سرمایهگذار برای سد نهب دوبار فراخوان داده شده است، به سرمایهگذاری چندهزار میلیاردی هم نیاز نیست و تنها سرمایهگذاریهای چند میلیاردی در آنجا میتواند توجیهات اقتصادی خوبی داشته باشد. در این طرح میتوان با تملک زمین و گردش مالی مزیتهایی ایجاد کرد.
او یادآورشد: اگر سرمایهگذار به این پروژه ورود نکند ناچار هستیم که از سازمان همیاری شهرداریها بخواهیم به آن ورود پیدا کند و ورزشهای آبی مانند: جتاسکی و قایق را در آنجا راهاندازی نماید.
اعلایی با بیان اینکه در قزوین بیش از ۲۰ تا ۳۰ خانه تاریخی وجود دارد که بازسازی و نوسازی آنها به چند میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد؛ ابراز کرد: برای هر کدام از اینها در حد 8 تا 20 میلیارد تومان هزینه بازسازی نیاز است که بسیاری از سرمایهگذاران استان قادر هستند آن را تامین کنند.
او ادامه داد: این عددها برای فعالان اقتصادی استان قزوین عددی نیست و این طرحها برای استان توسعه، تعالی و پیشرفت میآورد، به طورحتم در بلندمدت نیز افرادی در این حوزهها ورود پیدا میکنند، به شرطی که موتور گردشگری استان روشن شود و بارقههای آن نیز درحال مشاهده است که به توجیههای اقتصادی مناسبی دست پیدا خواهند کرد.
استان از نبود زیرساختهای گردشگری آسیب میبیند
نماینده ارشد دولت در استان گفت: از نبود زیرساختهای گردشگری در استان آسیب میبینیم در حالیکه ما اطمینان داریم اگر موتور گردشگری استان روشن شود سود مناسب و توجیه اقتصادی قابل توجهی برای استان خواهد داشت.
اعلایی ابراز کرد: امکان راهاندازی «بوتیک هتل» در قزوین زیاد است و اطمینان داریم افرادی که وارد این عرصه شوند میتوانند ظرف مدت سه سال به سود برسند و قزوین را به قطب «بوتیک هتل» تبدیل کنند.
او تاکید کرد: از رئیس اتاق بازرگانی قزوین انتظار دارم در گردشگری ورود جدی داشته باشد و بخش بیشتری از مباحث شورای گفتوگو به این موضوع اختصاص یابد زیرا این عرصه تحولآفرین است.
استان قزوین میتواند در صادرات به کشورهای عربی پیشرو باشد
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس نیز در این جلسه با تاکید بر این که استان قزوین میتواند در صادرات به کشورهای عربی پیشرو باشد؛ اظهار کرد: با توجه به اینکه عضو گروه دوستی پارلمانی جبهه مقاومت اسلامی هستم بسیار علاقمندم که در حوزه صادرات با دیپلماسی پارلمانی به استان کمک کنم تا شاهد افزایش صادرات منطقهای باشیم.
فاطمه محمدبیگی با اشاره به اینکه ارتباطات در حال افزایش با کشور اردن است، تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی جلسهای با کاردار سفارت اردن داشتیم و روابط ما با این کشور بیشتر هم خواهد شد.
او با بیان اینکه روابط ایران با عربستان آغاز شده و در حال گسترش است؛ بسیار هم علاقه دارم که کمک کنم تا یک تیم بازرگان از استان قزوین به عربستان برود؛ یادآورشد: از آنجایی که ارتباطات قوی میان ایران و عربستان درحال شکلگیری است میتوانیم استان قزوین را به سرعت جزو اولین استانهایی در فهرست قرار دهیم تا بتواند با عربستان مراوده تجاری داشته باشد.
بررسی پروندههای «ماده ۲۵۱ مکرر» به استانها تفویض شود
رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: موضوع انتخاب مراجع ذیصلاح برای قراردادهای پژوهشی، فارغ از مراجع مورد تایید وزارت علوم در رابطه با پژوهشهای فیمابین صنایع و پارک باید از طریق شورای گفتوگوی استان به شورای گفتگوی مرکز ارسال و پیشنهاد شود تا به استانها تفویض اختیار داده و کمیتهای متشکل از دستگاههای ذیصلاح تشکیل شده تا با تایید این کمیته قراردادهای پژوهشی از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.
او تصریح کرد: دنبال تمرکززدایی هستیم و درخواست داریم کمیته تخصصی برای تایید قرارداد پژوهشی فارغ از ضوابط کنونی تشکیل شود تا شاهد مشارکت بیشتر بخش خصوصی باشیم و پژوهشها به سرعت به نتیجه برسد.
رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین اضافه کرد: پیشنهاد دیگر این است که بانک اطلاعات و شناسنامه محصولات فناورانه و دانشبنیان تمامی دستگاهها از جمله مراکز رشد دانشگاهها توسط پارک علم و فناوری جمعآوری شده و در اختیار دستگاههای دیگر قرار گیرد.
عبدیان تاکید کرد: پروندههای ماده 251 مکرر که به دستور وزیر اقتصادی و دارایی از سال 97 تا پایان سال 1401 زیر نظر مستقیم مدیرکل امور مالیاتی استانها مورد بررسی قرار میگرفت و اکنون مقرر شده که از امسال در تهران بررسی شود، انتظار داریم که مجددا به استانها تفویض شود.
او بیان کرد: لازم است مالیاتهای غیرمستقیم مقرر در ماده 251 مکرر بر مجموع حقوق و عوارض گمرکی اختلافی نیز تسّری یابد./ی