ساماندهی بیش از 3 هزار معتاد متجاهر در کل استان
- شناسه خبر: 39561
- تاریخ و زمان ارسال: 2 مرداد 1403 ساعت 07:30
- بازدید :

گزارش خبری معصومه حسینی ـ مدیر کل بهزیستی استان قزوین به مناسبت فرارسیدن هفته بهزیستی در نشست خبری که با حضور خبرنگاران استان برگزار شد به ارایه گزارشی از عملکرد بهزیستی پرداخت.
علی دهباشی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه جمعیت هدف بهزیستی بیش از 35 هزار نفر است اظهار کرد: از این تعداد ۳۰ هزار نفر را افراد دارای معلولیت تشکیل میدهند که از این تعداد معلول ۵۰۰ نفر دارای ضایعه نخاعی و ۳۱۸ نفر کودک امدادبگیر داریم.
وی به افزایش مستمری برای مستمریبگیران تحت پوشش بهزیستی اشاره کرد و افزود: در دولت سیزدهم هیچ پشت نوبتی برای دریافت مستمری نداشتیم. در استان قزوین ۲ هزار و ۵۳۵ نفر این حق پرستاری خانوادهمحور را دریافت میکنند. بر اساس قانون حدود 60 درصد حداقل حقوق اداره کار باید به عنوان مستمری پرداخت شود.
این مقام مسئول ادامه داد: یکی از مشکلات بزرگی که در دولت سیزدهم حل شد، موضوع سهمیه استخدام ۳ درصدی جامعه معلولان بود که با پیگیریهای ادارهکل بهزیستی قزوین همه ظرفیتهای استخدامی معلولان از اول انقلاب تاکنون زنده گردید.
مدیر کل بهزیستی اضافه کرد: در نهایت با همکاری معاونت سازمان اداری و استخدامی کشور مشکل دور زدن سهمیه استخدامی معلولان توسط دستگاهها و شرکتهای دولتی برطرف شد و ظرفیت استخدام و بهکارگیری ۴ هزار و ۴۳ نفر از معلولان در بدنه دولت ایجاد شد که سهم استان قزوین بهکارگیری و استخدام ۹۱ نفر معلول بود.
دهباشی در ادامه سخنان خود با اعلام اینکه بهزیستی استان توانسته است از سال گذشته تا کنون بیش از 3 هزار و 500 معتاد متجاهر را در استان ساماندهی کند، تصریح کرد: افتتاح کمپ ماده 16 که ظرفیت آن 200 نفر است و همچنین حرفهآموزی و اشتغال معتادان متجاهر از دیگر اقدامات در جهت ساماندهی معتادان متجاهر است.
وی به کاهش کودکان کار و خیابان اتباع در استان اشاره کرد و گفت: با همکاری و رایزنی با استانداری و رئیس کل سابق دادگستری و اداره اتباع مانوری برای شناسایی و آسیبشناسی در این حوزه صورت گرفت. بیش از 80 درصد کودکان کار و خیابان از اتباع بودند که با اجرای این طرح کاهش پیدا کرده و دیگر شاهد حضور کودک کار تکراری نبودیم.
این مقام مسئول با اعلام اینکه در حوزه کودکان کار ایرانی متاسفانه اقبال چندانی نداشتیم توضیح داد: قوانین شفافی برای خانوادهایی که کودکان خود را برای درآمد و کار به خیابان میفرستند نداریم که برای این امر هم اقداماتی در حال انجام است. نکته حایز اهمیت دیگر این است که تا زمانی که مردم به این کودکان پول دهند و نگرش آنها به این موضوع تغییر نکند رسیدگی به این کودکان انجام نخواهد شد.
دهباشیپور لازمه اقدامات عمرانی و اجتماعی را زیرساخت و اعتبار عنوان کرد: امروز که پروژهها به اتمام رسیده مردم از خدمات آنها بهرهمند شدهاند. تا قبل از این دولت برای مناسبسازی چالشهای زیادی داشتیم. در سفر شهید رئیسی به استان قزوین، ۳۰ میلیارد تومان برای سه پروژه در استان اختصاص یافت که یکی از آنها ساختمان جدید بهزیستی است که سالها نیمهکاره مانده بود. با بسیج سازندگی قراردادی برای این امر انعقاد شد و حداقل پنج میلیارد تومان صرفهجویی کردیم. اگر قولهای اعتباری محقق شود، یک طبقه از ساختمان توانبخشی قزوین امسال به بهرهبرداری میرسد که شامل آب درمانی، فیزیوتراپی و ارتوپدی فنی، کار درمانی است و هر چه در حوزه توانبخشی وجود دارد در این مرکز پیشبینی شده است.
یک پروژه نیز در شهرستان شال در حال گودبرداری است
در ادامه این نشست معاون اجتماعی بهزیستی قزوین به کاهش تعداد کودکان بیسرپرست تحت پوشش بهزیستی اشاره کرد و گفت: آمار نگهداری از کودکان بیسرپرست در استان ۲۷۹ نفر بود که با اهتمام اداره کل بهزیستی این رقم به ۶۷ نفر معادل ۶۶ درصد کاهش یافت.
هدی حقیقی افزود: فرزندخواندگی طبق قانون، اول به زوجینی که پنج سال از زندگی مشترک آنها گذشته باشد، اما صاحب فرزند نباشند، دوم به بانوان و یا دختران مجرد بالای ۳۰ سال و سوم به زوجین دارای فرزند تعلق میگیرد.
وی ادامه داد: افراد دارای شرایط میتوانند در سامانه ملی فرزند خواندگی ثبتنام کرده و پس از صلاحیت و بررسی مدارک به مرحله روند تحویل فرزند برسند که هماکنون کمتر از سه ماه به طول میانجامد.
حقیقی به تعداد مراکز نگهداری از کودکان بدسرپرست و بیسرپرست استان قزوین پرداخت و گفت: ۶۱ مرکز در استان پذیرای کودکان صفر تا ۱۸ سال بدسرپرست و بیسرپرست است که تحت نظارت ادراه کل بهزیستی استان هستند.
معاون اجتماعی بهزیستی قزوین عنوان کرد: مراکز نگهداری از کودکان بدسرپرست و بیسرپرست استان به بخشهای مختلفی برای سنین صفر تا سه سال، سه تا ۶ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال تقسیمبندی شده و دختران و پسران زیر ۶ سال با هم نگهداری میشوند.