سالیانه ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان داریم
- شناسه خبر: 34101
- تاریخ و زمان ارسال: 10 اردیبهشت 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
نظری رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) گفت: پایدارسازی دشت قزوین باید اولویت بخش کشاورزی باشد؛ چرا که اهمیت دشت قزوین بر کسی پوشیده نیست و نجات این دشت با ۴۷۰ هزار هکتار که بنیانگذار کشاورزی مدرن در کشور است میتواند آغاز کننده توسعه بخش کشاورزی باشد.
وی افزود: مقام معظم رهبری از سال ۸۲ تاکید ویژهای بر روی دشت قزوین دارند. در اجرای رهنمودهای ایشان باید ساختارسازی صورت گیرد و حرکتهای جهادی انجام شود. مدیران ارشد استان از پارسال کمیتهای برای احیای دشت قزوین تشکیل دادهاند. موضوعات در حال پیگیری است.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) گفت: بحران آب، یک مساله جهانی است و در کشور ما هم یک موضوع ملی است. ما در استان به اندازه دو برابر آب قابل برنامهریزی استفاده میکنیم. برای استان ما ۷۵۲ میلیون مترمکعب آب برنامهریزی شده است که دو برابر آن استفاده میشود. ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان داریم و نتیجه این اضافه برداشتها فرونشست زمین، خشک شدن درختان، فرسایش خاک و سایر مسائل بحرانزاست.
نظری گفت: بهرهوری در حوزه کشاورزی در دشت قزوین وضعیت ما از متوسط کشوری بهتر است، اما باتوجه به اقلیم قزوین، بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی آب بر هستند. ما باید محصولات آب بر را وارد کنیم و در حفظ آب که برای نسلهای آینده است توجه بیشتری داشته باشیم.
امانپور رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین هم گفت: ۲۲ سال است که کاری برای دشت قزوین انجام نشده است. برای احیای دشت قزوین باید امید ایجاد کنیم. عزم راسخ داشته باشیم. تمدنسازی با محتوای مدیریت جهادی شکل میگیرد. الگوی جهادی برای توسعه پایدار تدوین شده است. اگر احیای دشت مهم است این اهمیت باید در همه شئون عمل شود. اینگونه نیست که یک نفر راه بیفتد و دشت قزوین را احیا کند. موضوع نهایی استان آب است و اگر حکمرانی نتواند برای آن کاری بکند همه کارها بر زمین میماند. نمیشود که از چاههای مجاز و غیرمجاز استان آب برداشت شود.
رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین در ادامه بیان کرد: ما نیازمند تهیه سند بالادستی هستیم که عنوان آن مدیریت جامع حوزه آبخیز از آن یاد میشود. تولید اطلاعات با عنوان آمایش سرزمینی از آن یاد میشود. تعیین کاربری منابع که آب و خاک و اکوسیستم را شامل میشود. تهیه دستورالعملهای استفاده از آن است. تبعیت بهرهبرداران از آن است. همه اقدامات باید ذیل این سند قرار گیرد.
امانپور گفت: تغذیه سفره آب استان با آبخیزداری و آبخوانداری است. برای اولین بار در کشور بخش خصوصی برای ارائه و اجرای الگوی آبخیزداری در استان اجرا میشود. باید سراغ مردم برویم و به مردم اعتماد کنیم.