سازمان کنترل اندیشه
- شناسه خبر: 53266
- تاریخ و زمان ارسال: 24 بهمن 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
مرتضی رویتوند
سالها پیش، در شهری کوچک، خانوادهای ثروتمند به نام تئودور، زمام امور را در دست داشت. این خانواده صاحب معدنی در نزدیکی شهر بود و از آنجایی که همه شهروندان این شهر در همان معدن کار میکردند، تئودورها همهکاره شهر بودند.
تئودورها برای کنترل اندیشه مردم، سازمانی تشکیل داده بودند و اطلاعاتی را هدفمند به مردم میرساندند. مثلا به مردم گفته بودند در پشت کوه نزدیک شهر، غولی زندگی میکند که اگر به آن نزدیک شوید شما را میخورد. یا گفته شده بود خدا رو شکر کنید که ما برای کارکردن در معدن به شما سه سکه حقوق میدهیم، چرا که در شهرهای دیگر زمامداران، مردمانشان را شلاق میزنند.
تئودورها نه اجازه میدادند کسی از شهر خارج شود و نه اجازه میدادند مسافری وارد شهر شود. همه این محدودیتها باعث شده بود که هر گونه تکنولوژی از این شهر دور باشد. با آنکه در شهرهای دیگر ماشین و یا برق اختراع شده بود اما این شهر همچنان دور از تکنولوژی بود.
همینطور این سازمان به مردم قبولانده بود که این شهر بهترین شهر تاریخ محسوب میشود و نعمتهایی را که ما در اختیار شما قرار دادهایم در هیچ کجای جهان وجود ندارد. آنقدر این حرفها تاثیرگذار بود که صدها نفر از شهروندان، عکس تئودور بزرگ، بزرگخاندان تئودورها، را بر روی بازوی خود تتو کرده بودند. به قدری تئودورها در زندگی مردم دخالت میکردند که نام نوزادانی که در این شهر به دنیا میآمد هم میبایست برگرفته از نام تئودور باشد.
برای همین در این دوره نامهایی چون «تئودورینه»، «تئودورا»، «تئودورز»، «تئودورف»، «تئو» و «ت» رایج شده بود. سالهای سال تئودورها بر منصب قدرت بودند و مردم با ندانستنهای خود در زیر سلطه آنها بودند. حتما شما خواننده آگاه فکر کردهاید که دیگر پس از آمدن تکنولوژی و مخصوصا اینترنت، اطلاعات در اختیار مردم بود و تئودورها قدرت را از دست دادند. اما نه.
شاید درصدی از مردم پس از آمدن اینترنت آگاه شدند و از آن شهر رفتند. اما قدرت هنوز در اختیار تئودورها باقی ماند. سازمانی که تئودورها برای کنترل اندیشه مردم ساخته بودند هرگز تعطیل نشد و بلکه با تغییر روشهایش همچنان در راستای اهدافش تلاش میکرد. کار این سازمان انتشار اخبار غلط و هدفمند بود. این سازمان از صبح تا شب خبرهایی را منتشر میکرد که جاهای دیگر از ما فقیرتر هستند.
همینطور با تبلیغات گسترده به مردم میفهماند که شهر ما بهترین شهر جهان است. از دیگر اقدامات این سازمان آن بود که روزی چند بار به مردم میگفت که ما صد سال پیش برق نداشتیم اما حالا داریم؛ پس شهری پیشرفته محسوب میشد. همچنین در رسانههای تئودورها همه کارشناسان فقط از دستاوردهای تئودورها صحبت میکردند و اصلا نام همه کارشناسان تئودور بود.
به گفته مورخان بسیاری از زمامداران دیگر سقوط کردند اما تئودورها هنوز هستند.