زیارت با مشقت
- شناسه خبر: 1271
- تاریخ و زمان ارسال: 21 شهریور 1401 ساعت 08:09
- بازدید :

نفیسه کلهر
این روزها بسیاری از افراد به شوق زیارت کربلا بار سفر بستهاند تا به سفر اربعین بروند. در حالی که از آن سوی مرزها خبرهای خیلی خوبی به گوش نمیرسد.
حتی ستاد مرکزی اربعین هم طی اطلاعیههای اخیرش از زائران خواسته تا در تصمیم به این سفر تجدید نظر کنند.
آخرین اطلاعیه ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) که تا پیش از نوشتن این گزارش و در تاریخ شنبه 18 شهریور ماه منتشر شد به شرح زیر است:
«انا من حسین»
بسمه تعالی
به اطلاع ملت عزیز و محبان اهل بیت (ع) و تمامی متقاضیان سفر اربعین حسینی (ع) میرساند به منظور تامین امنیت جان و حفظ سلامت زائران گرامی:
ـ1ـ مرزهای منتهی به عراق مسدود است، زائران عزیز به هیچ وجه تا اطلاع ثانوی به مرزها مراجعه نکنند.
ـ2ـ توصیه اکید میشود زائران محترمی که در عراق هستند در برگشت خود تسریع کنند و ماندگاری را در کربلا، کوتاه و بیشتر از یک روز اقامت نداشته باشند
¢
ویدئوهای منتشر شده از عراق نشان از خیابان خوابی بسیاری از زوار دارد. نبود امکانات بهداشتی مناسب و خوابیدن تعداد زیادی از افراد در میان زبالهها و غذا خوردن در ظروف مشترک همه نشان از این دارد که علاوه بر اینکه دستورالعملهای بهداشتی برای مبارزه با کرونا رعایت نمیشود؛ حتی بهداشت در سطح عمومی هم نادیده انگاشته میشود و برخلاف ادوار گذشتهی برگزاری این مراسم، امسال اما برای جمعیت بیشتر وارد شده به کربلا، تدابیر رفاهی خوبی هم اندیشیده نشده است.
اینها همه در حالی است که زائران ایرانی خیلی به این هشدارها توجهی نمیکنند و همچنان مصمماند تا به عراق سفر کنند و امکان بروز حادثه را چند برابر میکنند.
یکی از افرادی که قصد دارد برای اربعین در کربلا حضور داشته باشد، میگوید: «مرزها باز هستند. به دروغ میگویند مرزها بستهاند تا دیگر کسی نرود. دوست من همین امروز از مرز رد شد. من هم به امید خدا فردا عازم میشوم» میپرسم به نظرش چرا باید به دروغ بگویند مرزها بستهاند؟ احتمال خطری هست؟ میگوید: «نمیدانم اما ما که میرویم و اربعین حتما در کربلا هستیم.»
از تاکید ستاد مرکزی اربعین مبنی بر نماندن بیش از یک روز در عراق میگویم و میگوید: «به عشق امام حسین (ع) و کربلا من باید اربعین آنجا باشم. مزه اربعین به همین سختی مسیر و محبت و مهماننوازی مردم هست.»
دختر جوان دیگری که قصد رفتن به این سفر را دارد، میگوید که یک بار دیگر هم به این سفر رفته و امسال هم قصد دارد که دوباره برود. میپرسم وقتی هتل نباشد و مجبور باشد که در خیابان بخوابد باز هم حاضر است برود؟ تاکید میکند: «چرا که نه؟ دفعه قبلم در خیابان خوابیدیم. زائر امام حسین(ع) که این چیزها را نباید سخت بگیرد. هدف زیارت است با همه سختیهایش.» در مورد مهمان نوازی میگوید: «ما سالها میهمان سفره مردم عراق بودیم. سخاوتمندانه و با جان و دل پذیرایی کردند. عراق میزبان 20 میلیون زائر است ما که کلا 4 میلیون نفر هستیم.» او ادامه میدهد: «گویا به دلیل کرونا و این چند سالی که تعطیل بود عراق آمادگی لازم برای حضور دوباره زائران را نداشتند؛ اما دوستانم که در مسیر پیاده هستند میگویند در مسیر پیاده مشکل کمتر است.»
یکی دیگر از زائران کربلا که از آنجا پیام میدهد، میگوید شب در خیابان خوابیده و کیف پولش را هم دزدیدهاند: «امکانات بهداشتی خیلی کم است و این در شان زوار امام حسین(ع) نیست. برای غذا و یک آب معدنی باید صفهای طولانی بایستیم، تازه معلوم نیست آخرش غذا برسد یا نه. هتلها یا جا ندارند و یا قیمتهای خیلی بالایی میگویند که هرکسی از توانش برنمیآید. روز اول سفر گرمازده شدم و شب هم مجبور شدم گوشه خیابان و روی چند تکه کارتن بخوابم و همانجا کیف پولم با چند میلیون تومان پول دزدیده شد. امکانات بهداشتی هم خیلی کم است.»
¢
میلاد قلیپور یکی از روحانیان قزوین در اعتراض به طولانی بودن سفر بعضی از زائران در اینستاگرامش نوشته است: «آقای بچه هیاتی، آقای مداح، آقای عاشق امام حسین(ع)، آقای زائر، خدایی شما منزل پدرتون هم تشریف میبرید، چند روز میمونید؟! بابا بسه دیگه. چون عراقیها میهماننواز هستند قرار نیست شما سو استفاده کنی. کنگر خوردی، لنگر انداختی، بابا پاشو دیگه برگرد. اگر مثل شماها الان برگشته بودیم الان خیلیها در مسیر بودند.»
¢
حتما هستند کسانی که تصمیماتشان به دور از تعصبات باشد اما در شرایطی مثل الان که ملتی به هشدارها و تذکرهای دولتش اعتماد نمیکند، امکان وقوع فاجعه انسانی بالا میرود. صدا وسیما از گرمازدگی چند نفر در این مسیر خبر داده ولی بازهم افراد زیادی بار سفربسته و بدون تمهیدات لازم به ترافیک شدید مرزها دامن زدهاند.
در این شرایط وقوع بحرانهای انسانی، بهترین کار این است که در خانه بمانیم و کار را برای گروههای امدادی و مسئولان سختتر نکنیم. بعید میدانم حتی خود امام حسین(ع) راضی باشد زائرانش با چنین شرایطی به زیارتش بروند که جان خودشان و دیگران در خطر بیفتد.