«زبان فارسی» سبب تقویت دوستی میان کشورهاست
- شناسه خبر: 21270
- تاریخ و زمان ارسال: 8 مهر 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت، دکتر سید علی قاسمزاده رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در نشست اعضای باشگاه سفرای فارسیگوی ضمن خیرمقدم به مهمانان و سفرای خارجی اظهار کرد: امروزه قلمرو فرهنگی و زبان فارسی خارج از مرز جغرافیا بوده و عامل وحدت آفرین، همدلی و محبت بین کشورهایی است که در دوران کهن ذیل فرهنگ ایرانی با ما همزیستی، همدلی تاریخی و روحیه مسالمتآمیز داشتند و اکنون اسباب گردهمایی ما در این روز شدند تا ما بتوانیم زبان فارسی را که عامل وحدت و میراث گرانقدر قلمرو فرهنگی ما است پاس بداریم و بتوانیم با زبان هنر و زبان فارسی اسباب دوستی و محبت را بین کشورهای مختلف تقویت کنیم.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) بیان کرد: نام دانشگاه به نام بنیانگذار انقلاب مزین شده و در آن دانشجویان بیش از ۱۱۰ کشور جهان تحصیل کردند و اکنون زبانآموزان و دانشجویان دانشگاه امام(ره) در عرصههای مختلف مشغول خدمترسانی هستند بهویژه در حوزههای دیپلماتیک و تجاری و البته هر یک سفیران و نماینده فرهنگی زبان فارسی و حافظ میراث تمدنی آن هستند.
نماینده عالی وزارت عتف در استان با تاکید بر اینکه زبان فارسی زبانی زنده و فراموش نشدنی است عنوان کرد: زبان فارسی به سبب غنا، و نقشش در تمدنسازی زبانی بسیار ارزشمند و ماندگار است و هنوز با گذشت سالیان دراز در کشورهای مختلف از شبه قاره گرفته تا حوزه بالکان به عنوان زبان دوم جهان اسلام و زبان فرهنگ میدرخشد.
وی با بیان اینکه ادبا و شعرای فارسی در قطب فرهنگی جهان صاحب نام هستند تصریح کرد: پنج قله شعری فارسی زبان نماد و مظهر تفکر ایرانی هستند و در جهان جایگاه ویژه دارند. یکی از این قلههای بزرگ فردوسی حکیم است و حماسه او در واقع بزرگترین حماسه دنیا و اخلاقیترین کتاب حماسه جهان یعنی شاهنامه است که در آن فرهنگ ایرانی و روحیه صلحپذیر ایرانیان به شکل شیوایی به قلم کشیده شده است و نشان از آن دارد که ایرانیان اهل جنگ و تهاجم نبوده و در دوران ابرقدرتی خود با زبان اخلاق و دانش بدون استفاده از جنگ و نرمافزار جنگ، فاتح مرزها و قلبها باشد.
رئیس دانشگاه معین استان مطرح کرد: قله دیگر زبان فارسی، حکیم خیام نیشابوری است که افکار و اشعارش مورد توجه ملتها از جمله روسیه و دیگر کشورهای غربی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: قله دیگر، حضور فکری و زبانی موثر ایرانیان حافظ شیرازی است که جهانیان او را به رندی و شاعری و ظرافتهای زبانی و عرفانی میشناسد.
قاسمزاده تشریح کرد: سعدی استاد اخلاق و تربیت، قله دیگری از ستیغ فرهنگ و زبان فارسی است که ثابت میکند ما میتوانیم با کمک فرهنگ و زبان غنی فارسی و آموزههای سعدی پاسخی برای بحرانهای فکری و روانی جوامع امروز ارائه کنیم.
وی یادآور شد: پنجمین قله حضور فکری زبان فارسی که نقطه اوج عرفان ایرانی و اسلامی محسوب میشود، مولانا است که جهان تشنه معارف و غنای گفتمانی اوست.
رئیس دانشگاه امام (ره) گفت: ما براین باوریم که پاسداشت زبان فارسی بدون توجه به ادبیات فارسی و اعتنا به این پنج قله زبانی و ادبی امکانپذیر نیست.