رونمایی از سند راهبردی باغستان سنتی قزوین
- شناسه خبر: 25650
- تاریخ و زمان ارسال: 12 آذر 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
به گزارش ولایت، استاندار قزوین در آیین اختتامیه دومین جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی که به میزبانی استان قزوین صورت گرفت، گفت: تلاش کردیم با برگزاری جشنوارهای پرارزش که هنرمندان میراث فرهنگی و سایر عرصهها در آن حضور داشتند، توجهات را به سوی قزوین جلب کنیم.
محمدمهدی اعلایی افزود: اگر به نقاط تاریخی و جاذبههای آن سر زده باشید تایید میکنید اگر کسی در جغرافیای پر افتخار ایران، از قزوین دیدن نکرده باشد، غفلت کرده است. هر کسی که در فضای مجازی صفحهای دارد و به معرفی ایران عزیز میپردازد اگر تصویری از الموت در بهار و سعدالسلطنه را قرار نداده باشد، آن صفحه کامل نمیشود. از مردم عزیز ایران دعوت میکنم تا بازدید از این شهر کهن را در برنامه داشته باشند.
وی بیان کرد: ما تلاش کردیم فرصتهایی برای شناساندن قزوین ایجاد کنیم. تلاش کردیم فضایهای طبیعی و تاریخی را از لحاظ ایجاد زیرساختهای لازم برای خدمترسانی به مسافران آماده کنیم. در بخش اول سفر رئیس جمهور بخش مهمی از اعتبارات به همین موضوع تعلق گرفت. ظرفیت آزادسازی دولتخانه قزوین و طراحی میدان دارالشفا از اقداماتی بود که در حال انجام است تا این ظرفیت تاریخی بستر مناسبتری را برای معرفی قزوین ارائه دهد.
اعلایی یادآور شد: در زمینه مناسبتسازی، در پنجاهمین روز از بهار و در روز نوزدهم اردیبهشت مناسبتی را برگزار میکنیم و آن را ادامه خواهیم داد.
استاندار قزوین در آستانه بیستمین سالگرد سفر رهبر انقلاب به قزوین، بخشی از بیانات ایشان را قرائت کرد که درباره اهمیت شهر تاریخی قزوین، ویژگیها و خلقیات مردم و مفاخر این شهر بود.
بیش از 2 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد
در ادامه این آیین قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی گفت: بیش از دو هزار اثر که به دبیرخانه واصل شد توسط ۵۰ نفر از داوران و کارشناسان ممتاز و حرفهای مورد ارزشیابی قرار گرفت. از حیث کیفیت داوری این جشنواره بسیار قابل توجه است.
مهدی دارابی افزود: نکته دوم این که برگزارکنندگان جشنواره، تلاش بایستهای برای مردمی کردن این رویداد ترتیب دادند و ما در بخش نمایش توانستیم با ۲۰ اثر جلوهای از مردمی شدن جشنواره را نشان دهیم. بیش از ۳ هزار نفر از شهروندان و حامیان میراث فرهنگی و دوستداران هنر از نمایشهای کاروانسرای سعدالسلطنه بازدید کردند.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: در این دوره شاهد برپایی ۱۴ کارگاه بودیم که ۱۰ کارگاه در قزوین و ۴ کارگاه در تهران برگزار شد و همراه با پرسش و پاسخ با استقبال شرکت کنندگان همراه بود. نمایش ۱۴۰ اثر سینمایی از جمله ویژگیهای جشنواره دوم بود. جشنواره دوم در ۸ بخش برگزار شد و اهدای جایزه ویژه قزوین از ویژگیهای ممتاز دوره دوم به حساب میآید. دستاندرکاران اجرایی جشنواره در تلاش وصفناپذیری بودند تا جشنواره دوم رخداد قابل توجهی را رقم بزند که من از همه آنها صمیمانه تشکر میکنم.
دارابی تاکید کرد: ما در معاونت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم چند برنامه را در نظر داریم که در این تریبون در حضور شما مطرح میکنم. نخستین دوره قدردانی از رسانههای برتر در میراث فرهنگی زمستان امسال برگزار خواهد شد و امیدواریم بتوانیم به سهم بزرگ و نقش اساسی رسانهها توجه داشته باشیم و از رسانههای برتر این حوزه تجلیل کنیم.
دارابی اظهار کرد: سفیران میراث فرهنگی نیز به زودی کار خود را آغاز میکنند. هدف ما این بود که از نخبگان و شایستگان برای کمک به میراث فرهنگی به عنوان سفیران دعوت به همکاری کنیم و هدف این است که نخبگان در آموزش میراث فرهنگی به ما کمک کنند که جزییات آن اعلام خواهد شد.
وی تشریح کرد: هفته آینده در هجدهمین نشست کمیته بیندولی میراث فرهنگی ناملموس که در آفریقا برگزار میشود، ایران عزیز سه پرونده جهت ثبت دارد. «افطاری» و سنتهای اجتماعی و فرهنگی مرتبط با آن (که از چند کشور درخواست شده به پرونده بپیوندند) و هنر تسهیل و جشن سده که از سهمیه کشورهای دیگر استفاده کردیم تا به عنوان پرونده چندملیتی آن را به ثبت برسانیم.
دارابی عنوان کرد: امیدوار هستیم بتوانیم برای ثبت آثار میراث فرهنگی ملموس و ناملموس گامهای بزرگی را برداریم؛ معاونت میراث فرهنگی در دوره جدید تلاش خود را بر مردمی کردن به مثابه سازوکار برای حفاظت و صیانت قرار داده است.
وی یادآور شد: همچنین تشکیل انجمن خیران میراث فرهنگی با مشارکت ۵۰۰ نفر از نیکوکاران اتفاق افتاد که راهی برای تحقق این مساله است و نکته مهم دیگر کمک به عمران کشور و معرفی و تلاش برای افزایش سواد میراثی است که برگزاری جشنواره یکی از اهدافش تحقق این مساله بوده است.
دارابی گفت: سرمایهگذاری، توسعه و همکاری بینالمللی، حفاظت در برابر سوانح و فرونشست در زمینه میراث فرهنگی و ساماندهی محوطههای تاریخی و موزهها و اماکن گردشگری در اولویت قرار دارد. حفاظت از آثار تاریخی در نظام دیوانسالار در دهه اخیر دچار دگرگونیهای مختلفی شده است. میراث فرهنگی را در حد یک امر لوکس و تشریفاتی تقلیل دادند و گاهی آن را امری انحصاری و حاکمیتی تلقی کردند که تلاش داریم بتوانیم امر حفاظت، صیانت و نگهداری و معرفی را یک امر مردمی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: دولتها میآیند و میروند و این مردم بزرگ و آثاری که از نیاکان ما برجا گذاشته شده، استوار خواهند بود و میتوانیم با نهضت بزرگ مردمیسازی؛ این آثار بزرگ را حفظ کنیم. از خدای بزرگ سلامتی و سعادتمندی میخواهم و برای خدمت بیشتر به عرصه میراث فرهنگی کشور استدعای دعا و یاری داریم.
در خاتمه آیین دومین جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی از تمبر جشنواره با طرح کاروانسرای جهانی سعدالسلطنه که به تازگی در سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، رونمایی شد و به صورت یادبود به امضا رسید.
همچنین از سند راهبردی مربوط به باغستانهای قزوین رونمایی شد. این منشور برای آن طراحی و تدوین شده که باغستان این شهر مردمی باقی بماند و در اقتصاد تولید و گردشگری نقش داشته باشد.
اهدای جوایز از دیگر بخشهای این جشنواره بود که با حضور چهرههای هنری ملی صورت گرفت.