رودرویی با دود سیگار خطرات جبران ناپذیری دارد
- شناسه خبر: 17060
- تاریخ و زمان ارسال: 1 مرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت و به نقل از بهداشت نیوز، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مطالعهای با هدف تخمین بار بیماریهای ناشی از رودررویی محیطی با دود سیگار در بین کارکنان شهرداری قزوین با سن 25 تا 55 سال انجام دادند.
به گفته حمید کاریاب، دکترای تخصصی مهندسی بهداشت محیط و مجری اصلی این طرح، نتایج بررسی نشان داد که رودررویی محیطی با دود سیگار، شاخص «دالی»(DALY) به میزان 0.65 در هر هزار بزرگسال در سال را باعث میشود، که این بار بیماری، ناشی از سرطان ریه، آسم، و بیماری ایسکمیک قلبی است.
رئیس گروه توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در توضیح شاخص «دالی» گفت: این شاخص مخفف عبارتDisability Adjusted Life Years و مقیاسی است که تاثیر بیماری، ناتوانی و مرگ و میر را با اندازهگیری مدت زمان زندگی با معلولیت و زمان از دست رفته از عمر به علت مرگ زودرس را با هم میسنجد.
وی همچنین رودررویی با دود محیطی سیگار را با مرگ و میر ناشی از بیماری ایسکمیک قلب، سرطان ریه و آسم مرتبط دانست و گفت: بیماری ایسکمیک قلب، بالاترین نرخ پیآمدهای ناخواسته سلامتی در پیوند با رودررویی با دود محیطی سیگار را داشت.
دکتر کاریاب اظهار کرد که با اینکه پیشرفت در برنامههای کنترل دخانیات و قوانین جدید ممنوعیت مصرف سیگار را داشتهایم، اما سیگار کشیدن و رودررویی با دود سیگار در محیط، بهعنوان عامل بیماری، باقیمانده است، بنابراین، کاهش رودررویی با دود محیطی سیگار، ضرورتی برای کاهش بار بیماریها در جامعه است.
وی انجام بررسیهای کاربردی با هدف کاهش رودررویی با دود محیطی سیگار، تدوین شیوهنامه و آییننامههای پیشگیرانه در ادارات و سازمانها و محیطهای همگانی را پیشنهاد کرد.
گفتنی است، در این پژوهش، دکتر علی صفریواریانی، دکترای تخصصی مهندسی بهداشت حرفهای؛ دکتر زهره یزدی، دکترای تخصصی پزشکی طب کار؛ دکتر زهرا حسینخانی، دکترای تخصصی اپیدمیولوژی؛ جواد عباس علیمددی، کارشناس شهرداری قزوین و معصومه ضیائیها، عضو هیات آموزشی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین همکاری داشتند./ب