رودخانه باراجین به طول دو کیلومتر ساماندهی میشود
- شناسه خبر: 14511
- تاریخ و زمان ارسال: 23 خرداد 1402 ساعت 08:00
- بازدید : 105

به گزارش روابط عمومی معاونت فنی و عمرانی شهرداری قزوین، میراحسان میرزاده، مدیر پروژه کمربندی سبز با بیان اینکه اجرای این پروژه بزرگ عمرانی به طول بیش از 5 کیلومتر از سال 97 آغاز شده است، گفت: این پروژه، اولین و اصلیترین قطعه از کلان پروژه کمربندی شرق شهر محسوب میشود.
وی تصریح کرد: پروژه کمربندی شرق شهر قزوین با هدف بهبود عملکرد ترافیکی شبکه حمل و نقل قزوین و با کاهش زمان سفر و طول مسیر و توسعه فضای سبز شهری و فضای ورزشی- تفریحی مانند مسیرهای پیادهروی و دوچرخهسواری در کنار ساماندهی رودخانه باراجین و ایجاد ظرفیت بهرهبرداری از فضاهای مجاور این رودخانه به منظور ایجاد فضای تفرجگاهی آغاز شده است.
میرزاده یادآور شد: ساماندهی رودخانه باراجین میتواند از بروز سیلاب صدساله جلوگیری کرده و وقوع سیلاب 200 ساله را کنترل کند که نمونه آن را میتوان در بارندگیهای سال 98 و جلوگیری از سیلابی شدن جریان آب در رودخانه بیان کرد.
این مسئول بیان کرد: باتوجه به اینکه بخشی از آبیاری نهر ارنجک در پاییندست و باغها و حقابه آنها توسط رودخانه باراجین تامین میشد و میزان حقابه انتقال شده، 3 متر مکعب بر ثانیه بود با کانال کِشی بیش از یک هزار و 500 متر، ضمن همکاری معاونت عمرانی شهرداری و شرکت آب منطقهای استان، میزان حقابه از 3 متر مکعب بر ثانیه به 10 متر مکعب در هر ثانیه افزایش یافته است.
وی با اذعان به اینکه تمام نقشههای رودخانه باراجین اعم از ساماندهی و ایجاد کانال ارنجک با تایید و کارشناسی شرکت آب منطقهای استان انجام شده است، گفت: در حال حاضر 80 درصد از ساماندهی رودخانه انجام شده، 20 درصد از ساماندهی دیوارههای آن باقی مانده است و در تلاش هستیم با سرعت بیشتری عملیات ساماندهی به اتمام برسد.
ساماندهی رودخانه باراجین، مانع دخل و تصرفات سودجویان میشود
سینا جمشیدی، مدیر دفتر مهندسی رودخانه و سواحل شرکت آب منطقهای استان قزوین نیز اظهار کرد: طرح اولیه ساماندهی رودخانه باراجین با همکاری شهرداری در سال 94 با رویکرد ایجاد فضای سبز و پارک ساحلی تهیه شد و در ادامه در سال 97 باتوجه به سیاستهای شهرداری مبنی بر احداث کمربندی سبز، بخشی از اراضی مورد نظر برای ساماندهی در مسیر پروژه کمربندی قرار گرفت؛ بر اساس این طرح، ساماندهی رودخانه باراجین به طول دو کیلومتر (از میدان شورا تا بند ارنجک) در نظرگرفته شد که در حال حاضر بخش قابل توجهی از آن انجام شده و بخش کمی باقی مانده است.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی رودخانه باراجین از دخل و تصرفات سودجویان جلوگیری میکند، گفت: در صورت عدم ساماندهی و مدیریت رودخانهها در زمان ورود به فاز شهری، عموما این رودخانهها به محل دفع نخالههای ساختمانی، محل انباشت ضایعات و پسماندهای کشاورزی منازل تبدیل میشوند که این فضا چهره چندان زیبایی برای طبیعت و فضای شهری نخواهد بود.
جمشیدی با بیان اینکه ضمن ساماندهی رودخانهها و تعیین حد و مرز برای آنها، علاوه بر تضمین عبور جریانهای سیلابی آب، از دخالت و تصرف سودجویان به محدوده رودخانهها جلوگیری میشود، گفت: شرایط رودخانههای شمالی قزوین به ویژه رودخانه باراجین اینگونه است. در زمان ورود رودخانه کوهستانی به دشت، در اثر گسترش عرض رودخانه، میزان سودجویی و تصرف سودجویان پیرامون آن افزایش مییابد.
این مسئول با تاکید بر این امر که تخلیه نخالهها در رودخانهها در عبور جریانهای سیلابی تاثیرگذار است، گفت: رودخانههای باراجین و ارنجک جزو رودخانههای تامینکننده حقابه باغستان قزوین هستند و زمانی که این رودخانهها با نخاله پر میشوند، تصرف صورت گرفته و در میزان حقابه در پایین دست اختلال ایجاد میکند. البته با ساماندهی رودخانهها، موضوعات مطرح شده مرتفع میشود.
مدیر دفتر مهندسی رودخانه و سواحل شرکت آب منطقهای استان قزوین در پایان با اشاره به مهمترین دستاوردهای طرح ساماندهی رودخانه باراجین، گفت: عبور ایمن جریانهای سیلابی، جلوگیری از دخل و تصرف در بستر رودخانه، ایجاد منظر شهری مناسب و انتقال مناسب جریانات فصلی به پایین دست، از جمله این دستاوردها خواهد بود.