راهکارهایی برای زمانی که در تنهایی دچار حمله قلبی میشوید!
- شناسه خبر: 6182
- تاریخ و زمان ارسال: 23 آذر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
ترجمهی: ا. امیردیوانی
اشاره:
عمدهترین عامل جان سپاری ناگهانی، پس از تصادمهای رانندگی، حملات قلبی است. به منظور کاستن از خطر هولناک «ایست قلبی» موقع بروز چنین رخدادی، باید به سرعت و دقیقا دست به کار شد. مانع چشمگیرتر زمانی است که حین حملهی قلبی، تک و تنها باشید. در این وضعیت، راهکارهای زیر، یاریگرتان خواهند بود:
ـ بلافاصله با سازمان فوریتهای پزشکی (اورژانس) تماس بگیرید
تصور کنید در منزل، خیابان یا محل کار تنهایید و ناگهان دردی در قفسهی سینهتان حس مینمایید، سخت نفس میکشید، احساس سنگینی میکنید، درد در استخوان فک، شانهها و بازوانتان میپیچد و چند دقیقهای تداوم مییابد. این جاست که به هیچ وجه درنگ جایز نیست و فورا از اورژانس مدد بجویید. امکان دارد دچار حمله قلبی شده و لختهای خون یکی از رگهای قلبتان را مسدود کرده باشد. بنابراین، بیفوت وقت خودتان را به مرکز درمانی برسانید.
ـ خونسردی خویش را حفظ نمایید
پس از تماس با فوریتهای پزشکی، وقت آن است که آرام باشید. دراز بکشید یا روی صندلی بنشینید. آرامش خود را حفظ کنید تا خودروی مربوطه برسد. علت دراز کشیدن و یا نشستن این است که مبادا فعالیت بدنی داشته باشید تا عضلههای قلبتان با فشار زیادی رویارو گردد.
ـ آسپرین بخورید
پیامدهای بررسیها حاکی است که استفاده از این دارو هنگام حملهی قلبی احتمالا در بهبود وضع اثر مینهد چرا که آسپرین با برخورداری از تاثیر ضد انعقادی خون لختگی، که رگ را گرفته و مانع رسیدن اکسیژن به قلب میشود، مشکل را برطرف میسازد. با این وصف، چنانچه نمیدانید که گرفتار حمله قلبی گشتهاید یا مشکل دیگری ایجاد شده، بهتر است داروی یاد شده را مصرف نکنید.
بر طبق معمول بیمارانی که درگیر مشکل عروق اکلیلی ـ تاجی (کرونری) هستند، پیوسته در خانه آسپرین دارند و قادرند به محض مشاهدهی نخستین نشانههای حملهی قلبی (احساس دردناکی در قفسهی سینه، بازو و …) و در فاصلهی رسیدن کمک، آسپرین مصرف کنند. باید توجه داشت مصرف این دارو به کسانی که حساسیت (آلرژی) و زخم معده دارند توصیه نمیشود زیرا باعث خونریزی شان میگردد.
ـ اگر موقع رانندگی دچار حمله قلبی شدید، لباستان را سبک کنید
ابتدا شیشهی خودرو را پایین بکشید و دکمههای لباس خویش را باز کنید تا راحتتر تنفس نمایید. حملهی قلبی، نگرانی، سراسیمگی، آشفتگی، حسن خفگی و تنگی نفس پدید میآورد، جهت اینکه تا رسیدن امداد پزشکی، اینگونه نشانهها را بکاهید، در وضع راحتی قرار گیرید. دکمههای بلوزتان را باز کنید. هر گاه به حرکت و تلاش فزونتری نیاز دارید، تمام شیشههای خودروتان را پایین بکشید و اگر در خانهاید، پنجرهها را بگشایید تا هوا داخل گردد و راحتتر تنفس کنید.
برخی مردمان توصیه میکنند در زمان حمله قلبی، باید پشت سر هم سرفه کرد و نفس عمیق کشید. ولی هیچ پژوهش علمی به اثبات نرسانده است که این گونه کنشها به حفظ جان بیمار کمک کند. لذا کارشناسان چنین اموری را توصیه نمیکنند. آنانی که سرفه را سودمند مشمارند، بر این باورند که سرفه همچون مشت و مال (ماساژ) قلبی عمل نمیکند لیکن به نظر متخصصان چنین تصوری اشتباه است و امکان دارد سرفه کردن حتی خطرناک نیز باشد.
ـ با خودروی خود به بیمارستان نروید
در صورتی که به حملهی قلبی مبتلا گردیدهاید، سوار خودروی خودتان نشوید و تا بیمارستان رانندگی نکنید. این خطرناکترین عمل برای نجات جان خویش است. در زمان حمله قلبی، هر لحظهای حیاتی است و بهترین شیوه تماس با اورژانس شمرده میشود.
ـ با همسایه یا نزدیکان خویشتن تماس بگیرید
بهتر است در موقع حملهی قلبی تنها نباشید. از همین رو، خیلی زود با همسایه یا یکی از نزدیکانتان که بیدرنگ میتواند خودش را به شمار برساند، تماس بگیرید. وجود فرد دیگری قادرست فشار روانی (استرس)شان را کاهش دهد.
بهتر آن است شماره تلفن کسانی که میتوانند در مواردی اضطراری فوری به یاری شما بیایند را کنار تلفن و دم دستتان قرار دهید.
ـ نشانههای حمله قلبی را بشناسید
عمدهی مردم علایم حملهی قلبی را نمیشناسند و حال آنکه با تشخیص نشانههای حملهی قلبی، قادرند جانشان را از خطر برهاند. در زمان حملهی قلبی قاعدتا دردی در ناحیهی قفسهی سینهها پشت جناغ سینه میپیچد. گویی قفسهی سینه لای منگنه گیر کرده باشد و فرد در این نقطه احساس فشار، تنگی نفس یا سوزش میکند. امکان دارد چنین دردی در چانه، شانه، بازو و بالای شکم هم احساس شود.
پینوشت:
Top Sante