راهاندازی دو مرکز دانشگاهی تضمین اشتغال در استان
- شناسه خبر: 44986
- تاریخ و زمان ارسال: 23 مهر 1403 ساعت 07:30
- بازدید :

به گزارش خبرنگار ولایت، محمد دوسرانیان مقدم به مناسبت سی و سومین سالروز تاسیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی در کشور در نشست خبری با اصاحب رسانه مهمترین اقدامات علمی و مهارتی این دانشگاه طی دو سال گذشته را در استان قزوین تشریح کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی در سال 87 راهاندازی شده است اظهار کرد: در سالهای گذشته بر اساس نیازهای حوزه کسب و کار و نیازهای تخصصی هر استان، رشتههای تحصیلی این دانشگاه بهروزرسانی شد؛ به گونهای که از سال 1400 تاکنون 125 رشته جدید در این دانشگاه ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی بر اساس نیازهای جامعه در سال 1401 تعداد 8 هزار و 775 کد رشته محل را حذف کرد؛ ادامه داد: در سال جاری نیز این دانشگاه 4 هزار و 409 کد رشته محل را از میان کد رشتههای خود حذف کرد تا بتواند با ایجاد رشتههای جدید پاسخگوی نیازهای متقاضیان تحصیل و حوزه کسب و کار باشد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان تصریح کرد: در استان قزوین با وجود آنکه در سال گذشته، سه مرکز شهرداری، جهاد دانشگاهی و هلالاحمر بر اساس تصمیمات کشوری شدند، اما با رایزنیهای صورت گرفته مرکز علمی کاربردی هلالاحمر قزوین را یک بار دیگر با چهار رشته تخصصی راهاندازی کردیم.
دوسرانیان مقدم اضافه کرد: از آنجایی که مرکز علمی کاربردی شهرداری تعطیل شده است و با توجه به اینکه رشته آتشنشانی یکی از دغدغههای شخصی من است، در تلاش هستم این رشته را در مرکز هلالاحمر قزوین ایجاد کنیم؛ چراکه این رشته از نیازهای مهم کشور میباشد و در حال حاضر در هیچ دانشگاهی تدریس نمیشود.
این مسئول در ادامه سخنانش از راهاندازی 2 مرکز تخصصی تضمین اشتغال در استان قزوین خبر داد و افزود: برای اولین بار در کشور مرکز تخصصی تضمین اشتغال «در شرکت فراپوش رنگ پارسیان» واقع در شهرک صنعتی کاسپین یک راهاندازی شده و از مهرماه امسال پذیرش دانشجو را آغاز کرده است.
دوسرانیان مقدم توضیح داد: این مرکز دارای 6 رشته کاردانی و 3 رشته کارشناسی است و 540 نفر ظرفیت دارد. در این مرکز سایر متقاضیان و پرسنل شرکت برای افزایش مهارت تخصصی خود میتوانند در کد رشتههای آن ثبتنام کنند.
این مسئول ادامه داد: پذیرش در این مرکز به صورت مصاحبه و با تایید سازمان سنجش خواهد بود. دانشجویان آن نیز میتوانند در حین تحصیل یا پس از تحصیل در این واحد صنعتی مشغول به کار شوند؛ ظرفیت اشتغال آن نیز یک هزار و 160 فرصت شغلی همراه با تحصیل میباشد.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مراکز علمی کاربردی استان که با محوریت تضمین اشتغال ایجاد شده است واقع در شهرصنعتی البرز میباشد، عنوان کرد: این واحد صنعتی در راستای تامین نیازمندیهای انسانی خود در افق 5 ساله مرکز علمی کاربردی راهاندازی کرده است و دارای 7 رشته کاردانی و یک رشته کارشناسی میباشد و در مجموع 440 نفر ظرفیت پذیرش دانشجو دارد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مطرح کرد: تضمین اشتغال در این دانشگاه به دو صورت شامل: حین تحصیل و پس از فارغالتحصیلی میباشد که دانشجو باید نسبت به اشتغال در آن مرکز تعهد دهد.
دوسرانیان مقدم با اشاره به سایر اقدامات دانشگاه جامع علمی کاربردی قزوین در دو سال گذشته تصریح کرد: ایجاد رشته تیراندازی و اسبسواری، اخذ مجوز ارزیابی صلاحیتهای حرفهای پرسنل دستگاههای اجرایی، تاسیس مرکز استاندارد با همکاری اداره کل استاندارد استان، ایجاد رشته تحصیلی آرایشگری بانوان، کارشناسی گیاهان دارویی، رشته پدافند غیرعامل و مدیریت بحران، انعقاد تفاهمنامه با اداره کل محیطزیست و دامپزشکی برای برگزاری دورههای تخصصی از جمله این اقدامات بوده است.
وی با اشاره به اجرای طرح «آباد» در دانشگاه جامع علمی کاربردی قزوین بیان کرد: این طرح با رویکرد آموزش برای اشتغال فارغالتحصیلان سایر دانشگاهها در سال گذشته مطرح شد و در خرداد ماه امسال به تصویب هیات وزیران رسید و ابلاغ شد. بر اساس این طرح سایر دانشجویانی که از دانشگاههای مختلف فارغالتحصیل میشوند و فاقد مهارت کافی برای ورود به بازار کار هستند میتوانند با شرکت در دورههای پودمانی دانشگاه جامع علمی کاربردی مهارت لازم برای اشتغال را کسب کنند.
این مسئول با اشاره به برگزاری دو هزار دوره کوتاهمدت تخصصی مصوب دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور عنوان کرد: از این تعداد 95 دوره آن در استان قزوین برگزار میشود.
دوسرانیان مقدم با اشاره به افزایش مدرکگرایی در جامعه تشریح کرد: با توجه به اینکه خروجی دانشگاهها به سمت مدرکگرایی سوق یافته است؛ از این رو کارفرمایان برای جذب نیرو با مشکلاتی چون عدم مهارت کافی دانشجویان روبرو هستند؛ از این رو دانشگاه جامع علمی کاربردی سعی به برگزاری دورههای مهارتی با کیفیت کرده است که در این راستا تاکنون 39 دوره آموزشی تخصصی به مدت 35 هزار نفر ساعت در استان برگزار شده است.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات اشتغال دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مطرح کرد: از محل تسهیلات تبصره 18 سال گذشته پنجاه فقره تسهیلات اشتغالزایی با اعتبار 5 میلیارد تومانی در دو حوزه کارفرمایی و خویشفرمایی به دانشجویان این دانشگاه اختصاصی یافت.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان همچنین با اشاره به مهاجرت جوانان تاکید کرد: برای جلوگیری از فرار مغزها و ایجاد انگیزه در جوانان برای ماندن آنها در کشور باید برنامههایی پیادهسازی شود که یکی از راهکارهای لازم برای این موضوع تضمین اشتغال آنهاست که دانشگاه جامع علمی کاربردی با جدیت به این موضوع ورود کرده است و تاسیس دو مرکز تضمین اشتغال استان با همین رویکرد بوده است./ی