دیار مینودری، مقصدی مناسب برای گردشگری در نوروز
- شناسه خبر: 10575
- تاریخ و زمان ارسال: 15 فروردین 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
گزارش خبری ـ پروین شهسواری
استان قزوین به واسطه فراوانی آثار تاریخی، تفریحی و توریستی گنجینهای از هنر، زیبایی و جاذبههای تاریخی با قدمت چند هزار ساله را در خود جای داده که همه ساله این آثار ارزشمند شمار زیادی از گردشگران و علاقهمندان را به خود جذب میکند. این استان به علت داشتن جاذبههای تاریخی با قدمتی چند هزار ساله، زمینهای را برای علاقهمندان به تاریخ این سرزمین کهن مهیا کرده تا با کاوش و بررسی این آثار به فرهنگ و سنن این شهر با قدمتی کهن پی ببرند. همچنین استان قزوین با داشتن طبیعتی متنوع و چشمنواز، جلوهای بینظیر از زیباییهای خلقت را یکجا در خود جای داده است و همه ساله به ویژه در فصل تابستان و تعطیلات نوروزی پذیرای شمار زیادی از مسافران است. نوروز امسال که تا حدود زیادی محدودیتهای کرونایی برداشته شد مردم اقصی نقاط ایران نیز بار سفر را بستند و برخی از آنها مهمان این دیار مینودری شدند تا رنگ و بوی بهاری در این استان نیز خودی نشان دهد.
در این راستا نیز مسئولان استان و مدیران شهری هر ساله در تلاش هستند تا قزوین در ایام نوروز میزبان خوبی برای مسافران و گردشگران باشد تا بتوان در راستای پویایی شهر و رونق اقتصادی شهر گامهای خوبی برداشت.
بازدید بیش از 900 هزار نفر از جاذبههای گردشگری قزوین
علیرضا خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین در گفتوگو با ولایت با بیان اینکه بازدید از جاذبههای گردشگری استان در ایام نوروز رشد قابل توجهی نسبت به سال گذشته داشته است، گفت: حدود 936 هزار نفر در ایام نوروز ۱۴۰۲ از جاذبههای گردشگری استان شامل بناهای تاریخی و آثار طبیعی استان بازدید کردند.
وی ادامه داد: بیشترین بازدید از بناهای تاریخی استان قزوین در این مدت به ترتیب به دولتخانه صفوی، کاروانسرای سعدالسلطنه، آستان مقدس امامزاده حسین(ع) قلعه حسن صباح الموت و حمام موزه مردم شناسی قجر اختصاص داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین گفت: دریاچه اوان، بوستان ملی باراجین و پل معلق آوج نیز از آثار طبیعی پربازدید استان از سوی گردشگران نوروزی بود.
وی در ادامه سخنانش به آمار اسکان مسافران نوروزی در مراکز اقامتی استان اشاره و اظهار کرد: بیش از 81 هزار نفر از مسافران نوروزی نیز طی این مدت از اماکن اقامتی رسمی و غیررسمی استان قزوین استفاده کردهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین افزود: در ایام نوروز 11 نوروزگاه در مبادی ورودی شهرها و بناهای تاریخی شهر قزوین از سوی این دستگاه برپا شد که در آنها برنامههای فرهنگی، هنری و آئینی برای گردشگران و شهروندان برگزار شد.
برپایی ۲۰ نمایشگاه نوروزی صنایعدستی در قزوین
سیدمیثم حصاری معاون صنایعدستی و هنرهایسنتی قزوین نیز با بیان اینکه ۲۰ نمایشگاه صنایعدستی و سوغات طی نوروز امسال در نقاط مختلف استان برپا شدهاست گفت: هفت مورد از این نمایشگاههای نوروزی صنایع دستی در نوروزگاههای نقاط مختلف استان برپا شد و سایر نمایشگاهها نیز در مبادی ورودی و بناهای تاریخی چون آرامگاه حمدا… مستوفی، آبانبار مسجد جامع، کلیسای کانتور، مسجدمدرسه حیدریه و خانه تاریخی رئوفی قزوین و کاروانسرای شاهعباسی آوج برگزار شدند.
معاون صنایعدستی و هنرهایسنتی قزوین ادامه داد: نمایشگاه مرکزی صنایعدستی و سوغات قزوین در نوروز امسال نیز مانند سالهای گذشته در دولتخانه صفوی مستقر بود و ۲۵ هنرمند در رشتههای مختلف در آن آثار و محصولات تولیدی خود را به معرض نمایش و فروش گذاشتند.
او اظهارکرد: در برخی از غرفههای نمایشگاههای نوروزی نیز با هدف آشنایی مردم با صنایعدستی کارگاههای زنده تولید آثار از جمله چرم، نقاشی روی شیشه، تراش روی شیشه و دستبافتههای سنتی برگزار شد.
اجرای ۲ هزار برنامه فرهنگی، ورزشی و هنری نوروز در جشنواره «بهار در بهار»
برجی سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری قزوین نیز از اجرای ۲ هزار برنامه شاد و مفرح و جذاب در قالب جشنواره بهار در بهار خبر داد و افزود: این برنامهها از ۲۷ اسفندماه در قزوین شروع شده و اجرای آن تا ۱۲ فروردینماه سال جدید ادامه داشت.
وی تئاتر خیابانی شهروندی «مرشد و بچه مرشد»، نوروزخوانی سنتی، لافندبازی (بندبازی)، ابر بازیها، کاروان شکرستان، اجرای طنز شهروندی، حاجیفیروز، برپایی خدمات اتوبوس کتاب، مسابقه اسم فامیل خانوادگی، برپایی ایستگاه خوشنویسی، شاهنامهخوانی، حضور تنپوش کاروان عروسکی و برپایی نمایش عروسکهای اقوام و عمو نوروز را از جمله برنامههای فرهنگی و هنری سازمان در ایام نوروز برشمرد.
برجی ادامه داد: راهاندازی کاروان تاریخ صفویه، ساز و دهل، برپایی نمایشگاه و نمایش پرفورمنس در خانهموزه شهیدبابایی و ابوترابی، معرفی دمنوشهای سنتی قزوین اجرای سفره هفتسین و برپایی نمایشهای آیینی بومی ـ محلی از دیگر برنامههای فرهنگی و هنری شهرداری قزوین در ایام نوروز به حساب میآیند.
وی برگزاری جشنواره ورزش بومی ـ محلی را مهمترین برنامه ورزشی شهر قزوین در ایام نوروز برشمرد و گفت: برپایی جلسات ورزش باستانی در محلات، برگزاری رویداد کوهنوردی خانواده، برگزاری مسابقات ورزش همگانی معلولان، برپایی مسابقات والیبال معلولین، برگزاری مسابقات ایرهاکی و بسکتبال، برپایی مسابقه فوتسال نوجوانان محلات و مسابقه دوچرخهسواری از مهمترین برنامههای ورزشی نوروزی شهر قزوین بودند که اجرایی شد.
برجی با اشاره به تقارن عید نوروز و ماه مبارک رمضان افزود: برگزاری نمایشگاههای تصویرسازی و طراحی پوستر قرآنی، برگزاری جشن رمضان در محلات، برپایی جنگ رمضان در نواحی منفصل شهری قزوین و برپایی غرفههای آموزشهای دینی هم از جمله برنامههای تخصصی مربوط به ماه مبارک رمضان است که در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان برگزار شد.
اجرای کاروان استقبال از نوروز با اجرای برنامههای متنوع و شاد در ناحیه منفصل شهری چوبیندر، بهرهبرداری از اولین بازارچه صنایع دستی همزمان با آغاز سال نو، اجرای نقاشی دیواری و نصب عکسهایی از بناهای تاریخی و گردشگری قزوین، نصب المانهای نوروزی وکاشی نگارهها، اجرای برنامههای شاد و متنوع در بام موزه مردمشناسی قجر نیز از دیگر برنامههای شهرداری قزوین در ایام نوروز امسال بود.
اسکان نوروزی بیش از 13 هزار نفر در فضاهای آموزشی استان
نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز با بیان این آمار اظهار کرد: از ۲۷ اسفندماه تا تاریخ 12 فروردین ماه ، ۱۳ هزار و ۴۸۲ نفر در قالب ۴ هزار و ۵۱۲ خانواده در فضاهای آموزشی استان قزوین اعم از مدارس و مراکز رفاهی آموزش و پرورش اسکان پیدا کردند.
وی با بیان اینکه برای مدیریت اقامت موقت فرهنگیان و سایر اقشار در استان قزوین ۱۴ پایگاه اسکان نوروزی در آموزش و پرورش استان قزوین تشکیل شد، گفت: در مجموع در عید نوروز امسال ۵۴ مرکز اسکان موقت نوروزی به فرهنگیان و مردم خدماترسانی میکنند که شامل ۵۲ مدرسه و ۲ مرکز رفاهی است.
سیاهکالی مرادی اضافه کرد: با توجه به میزان کل اسکان نوروزی در استان قزوین بنابراین حدود ۲۰ درصد جمعیت گردشگرانی که در ایام نوروز در استان قزوین اسکان موقت داشتند، در مدارس و مراکز رفاهی زیر نظر آموزش و پرورش اقامت داشتند.
وی با ذکر اینکه آموزش و پرورش استان قزوین علاوه بر اقامت در حوزه جذب گردشگر هم نقش ایفا کرد، گفت: یکی از موزههای فعال قزوین در ایام عید نوروز امسال موزه آموزش قزوین بود که در آن تصاویر، کتابها و وسایل مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت به نمایش درآمدهاند.
جابهجایی بیش از 63 هزار مسافر با ناوگان حمل و نقل عمومی قزوین
جواد حق لطفی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای قزوین نیز از جابجایی بیش از 63 هزار مسافر از ابتدای تعطیلات نوروزی با استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی این استان به نقاط مختلف کشور خبر داد و گفت: آمار مسافرانی که از طریق ناوگان عمومی شامل اتوبوس، مینیبوس و سواریهای کرایهای مسافربری قزوین به نقاط مختلف کشور مسافرت کردند نیز از تاریخ 25 اسفند تا 13 فرودین ماه 63 هزارو 401 مسافر بوده است که در مقایسه با مدت مشابه گذشته یک درصد کاهش داشته است.
وی همچنین در خصوص آمار تردد خودرو طی مدت مذکور از محورهای مواصلاتی استان نیز اظهار کرد: 19 میلیون و 208 هزار و 602 خودرو از ۲۵ اسفندماه تا سیزدهم فروردین ماه در مسیرهای ارتباطی استان تردد کردند که نسبت به مدت مشابه قبل کاهش هشت درصدی را نشان میدهد.
حق لطفی با بیان اینکه همزمان با ایام ماه مبارک رمضان میزان جابهجای مسافرین در مسیرهای ارتباطی استان قزوین کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد: بیشترین ترددها مربوط به آزادراه قزوین ـ کرج و قزوین ـ رشت بوده است.