دو سالن به سینماهای قزوین افزوده میشود
- شناسه خبر: 20362
- تاریخ و زمان ارسال: 21 شهریور 1402 ساعت 08:00
- بازدید :
مقدمه
موسسه «بهمن سبز» ابتدا در دوشاخه مجزا با عنوان فنی و تبلیغاتی تحت پوشش سازمان توسعه سینمایی سوره حوزه هنری آغاز به کار کرد و تا انتهای دهه هفتاد سینماهای کشور بهصورت استانی مدیریت میشدند.
از اواخر دهه هفتاد حوزه هنری تصمیم به اداره یکپارچه سالنهای سینمایی در سطح کشور تحت یک مدیریت واحد اکران قرار گرفت تا امکان ایجاد جریان محتوایی یکپارچه را فراهم کند. به همین منظور در آذرماه سال ۱۳۸۳ موسسه «بهمن سبز» به ثبت رسید تا علاوه بر نمایش انواع فیلمهای تبلیغاتی در سینماهای کشور، به شکل انحصاری در سینماهای حوزه هنری تهران و شهرستانها و انعقاد قرارداد و پخش تبلیغات در سینماهای خصوصی تهران و شهرستانها، سالنهای تحت اختیار خود را بهصورت ستادی و زنجیرهای اداره کند.
تا اوایل سال ۱۳۹۰ که بحث توسعه و تجهیز سالنهای سینمایی کشور هنوز تبدیل به امری جدی نشده بود، موسسه «بهمن سبز» عمدتاً در حوزه اختیارات خود به پخش و توزیع فیلمهای سینمایی پرداخت، اما از سال ۱۳۹۲ این موسسه به فرآیند نوسازی و توسعه سالنهای سینمایی ورود جدی یافت و بهعنوان بزرگترین متولی سینماداری در ایران، وظیفه بازسازی، ساخت و تجهیز سالنهای سینمایی را برعهده گرفت.
با این توضیحات کوتاه از «میلاد حبیبی» مدیر امورسینمایی حوزه هنری استان قزوین را دعوت به گفت و گو کردیم. حبیبی در دوران مدیریتش موفق شده تحولات چشمگیری را در موسسه «بهمن سبز» قزوین و سینما بهمن ایجاد کند. شرح این گپ و گفت از خاطر شما از فرهیختگان میگذرد.
محمدرضا مقدم
یکی از اقدامات شما «راهاندازی تیم اکران سیار» بود، در این مورد بیشتر توضیح دهید:
بله. توزیع عادلانه سبد فرهنگی یکی از رسالتهای امور سینمایی حوزه هنری استان قزوین است. با کادرسازی و تشکیل تیم اکران سیار، اقدام به اکران فیلمهای سینمایی در مناطق محروم، روستاها، کمپهای ترک اعتیاد، دانشگاهها و شهرهای فاقد سالن سینما کردیم و توانستیم چندین هزار مخاطب را به مخاطبهای سینما اضافه کنیم.
در نظر بگیرید بسیاری از این افراد تا حالا فرصت لذت تماشای فیلم در سینما را نداشتند و یا به هر علتی حضور در سینما را تجربه نکرده بودند؛ خوشبختانه توانستیم تا فرصت تماشای فیلم را برای این قشر از جامعه فراهم کنیم. بخشی از هموطنانمان در مناطق محروم و کمبرخوردار زندگی میکنند؛ با بررسیهای میدانی متوجه شدیم که این قشر اصلا توانایی خرید بلیط سینما را ندارند. ما به جای این که به آنها بلیط رایگان بدهیم؛ سینما را به محل زندگی آنها بردیم تا ضمن اکران فیلم، نشاط اجتماعی را نیز برای آنها مهیا کنیم که الحمدا… با استقبال بینظیری مواجه شدیم.
به نظر شما چرا هنوز سینما در سبد فرهنگی خانوادههای ایرانی جایگاه جدی ندارد؟
این موضوع نیاز به فرهنگسازی دارد و فرهنگسازی باید به صورت ریشهای انجام شود. متاسفانه در این زمینه، کار فرهنگی خاصی انجام نشده است. اتفاقا یکی از دغدغههای ما فرهنگسازی برای قشر کودک و نوجوان است. ما اعتقاد داریم اگر بچهها از همان سنین کودکی با سینما آشنا شوند و اگر فیلم مناسب سن و نیاز آنها در دسترسشان قرار بگیرد، قطعا در آینده شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی خواهیم بود. مورد دیگری که باید به آن توجه شود این است که اگر بچهها آشنایی و ارتباط بیشتری با سینما داشته باشند، جامعه پر جنبوجوش و کنشگری خواهیم داشت. ما همه این نکتهها را در نظر گرفتیم و طرح «زنگ سینما» را به آموزش و پرورش پیشنهاد کردیم. این طرح با استقبال ویژهای از طرف مدارس و آموزش و پرورش مواجه شد و طی این فرآیند چندین هزار دانش آموزش به سینما آمدند و در یک محیط سالم و فرهنگی به تماشای فیلم نشستند.
در بسیاری از استانها و بهویژه در تهران، اکرانهای مردمی با استقبال گسترده از طرف مردم مواجه میشود؛ برنامهای برای این موضوع ندارید؟
در دوسال گذشته اکرانهای مردمی برای اولین بار در استان راه افتاد که بستری مناسب جهت حضور بازیگران و عوامل فیلمها در سینما بهمن و ارتباط مستقیم با مخاطبان برقرار شد. حضور هنرمندان در زمان اکران علاوه بر رشد مخاطب سینما، فرهنگسازی سینما را نیز به همراه داشته است. خیلی از مردم علاقه دارند با هنرمندان سینما عکس یادگاری بگیرند و به طور مستقیم با آنها صحبت کنند. اکرانهای مردمی در قزوین با استقبال گرمی از طرف مخاطبان روبهرو شد و درصدد هستیم که اکرانهای مردمی را ادامه بدهیم. البته این کار مستلزم صرف وقت، هزینه و ارتباط گسترده است، ولی به هر حال ما برای احترام به مخاطبان و به دلیل اشتیاق آنها، قطعا در آینده اکرانهای مردمی خواهیم داشت که اخبار آن متعاقبا اعلام میشود.
یکی از خلاهای فرهنگی در قزوین، نبود پاتوقهای فرهنگی است که اتفاقا میتواند کمک زیادی به فرهنگسازی مخاطب کند؛ چه نظری در این مورد دارید؟
پاتوقهای فرهنگی میتواند افراد دغدغهمند را گرد هم بیاورد تا آنها در مورد یک موضوع مشترک با هم بحث و یا دیدگاههای همدیگر را نقد کنند و به چالش بکشند. ما در حوزه کاری خودمان پاتوقهای فرهنگی با موضوع سینما را راهاندازی کردیم. بستری ایجاد کردیم تا استادان و صاحبنظران و هنرجویان و دوستداران هنر هشتم کنار هم بشینند و به نقد و بررسی فیلم، فیلم کوتاه و مستند بپردازند. علاقهمندان سینما جهت حضور در کلاسهای نقد فیلم باید به تهران بروند مبالغ قابل توجهی را هزینه کنند. در پاتوقهای فرهنگی ما این امکانات را فراهم کردهایم تا میزبان همه دغدغهمندان و اهالی سینما باشیم.
آیا برنامهای برای مخاطبشناسی دارید؟
مخاطب سرمایه اصلی سینما است و سینما با مخاطب معنا پیدا میکند. به همین منظور «باشگاه مخاطبان سینما بهمن» باهدف ایجاد پل ارتباطی با مخاطبان سینما و شناخت سلایق و نقطه نظرات مشتریان را راهاندازی کردیم. باشگاه مخاطبان به ما کمک کرد تا با شناخت مشتریان ثابت سینما و ارائه امکانات و تخفیفات متعدد بتوانیم مخاطبمان را حفظ کنیم و همچنین فروش گیشه خوبی هم داشته باشیم.
در دنیای مدرن تبلیغات وارد فاز جدیدی شده است؛ آیا از شیوههای جدید تبلیغاتی استفاده میکنید و یا هنوز تبلیغاتتان به سیاق گذشته است؟
کمپینهای تبلیغاتی یک مجموعه چند وجهی است که با انتقال پیام صحیح و تعیین مخاطب هدف، برنامههای اجرایی متنوعی را برای تبلیغات ارائه میکند. ما برای بهرهمندی هر چه بیشتر از بازار فروش و ارتباط دو سویه با مخاطب، شیوههای تبلیغ جدیدی را به کار گرفتهایم تا از آن فرم سنتی و کلیشهای خارج شویم. یکی از این شیوهها درگیرکردن مخاطب با داستان یا شخصیتهای فیلم است که موفقیت در فروش آثار سینمایی را برای ما به همراه داشت. همچنین برگزاری رویدادها، تبلیغات، بازاریابی مستقیم و استفاده از بستر فضای مجازی ازجمله ابزارهای کمپینهای تبلیغاتی هستند که از آنها بهرهبرداری میکنیم.
«راهاندازی شبکه بازرگانی و تبلیغاتی» یکی دیگر از برنامههایی است که نگاه ویژهای به آن داریم. سینما علاوه بر فروش، امکاناتی جهت افزایش درآمد جانبی دارد که برپایه اکران فیلم نیست؛ تبلیغات اسپانسرینگ قبل از فیلم بر روی پرده سینما یکی از امکانات درآمدزایی سینما محسوب میگردد که با راهاندازی آن، بخشی از هزینههای سینما جبران خواهد شد. همچنین فضای تبلیغاتی داخل سینما و مراکز تجاری موجود مانند بوفه و کافیشاپ در تحقق این هدف، نقش ویژهای داشتند که سینما بهمن در سال گذشته با راهاندازی این بخش حدود ۳۰۰ ملیون تومان درآمد کسب کرده است.
تجهیزات سینما بهمن در چه وضعیتی است؟ آیا نیاز به ارتقا دارد؟
بازسازی و بهروزرسانی سینما یکی از اهداف امورسینمایی حوزه هنری استان قزوین است تا بتوانیم خدمات مناسبی را به مردم ارائه دهیم. در همین راستا سال گذشته سیستم نمایش سینما بهروزرسانی شد و سالن شماره دو به صورت کامل بازسازی گردید.
خوشبختانه با توجه به قرار گرفتن سینما بهمن در بین سینماهای سودده، با همت موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز به زودی سالن اصلی و ساختمان سینما به صورت کامل بازسازی و بهروز میشود و ۲ سالن به سالنهای سینما اضافه می گردد.
با توجه به تمامی برنامهها اقداماتی که ذکر کردید؛ آیا به طور دقیق میتوان گفت مخاطب سینما در قزوین افزایش یا کاهش داشته است؟
خوشبختانه سینما بهمن نه تنها کاهش مخاطب نداشته است بلکه رشد مخاطب چشمگیری هم داشتهایم. طبق این طبق آمار و آنالیزها، جذب مخاطب در ۳ سال گذشته در سینما بهمن قزوین رشد کاملا صعودی داشته است. ما درسال۱۴۰۰، ۹۸۲درصد افزایش و درسال ۱۴۰۱، ۱۵۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش مخاطب داشتهایم. این روند صعودی درحالی ادامه دارد که در ۶ماه نخست سال ۱۴۰۲ شاهد رشد ۱۱۰ درصدی مخاطب در سینما بهمن بودهایم.
آیا از لحاظ اقتصادی، شرایط مناسبی دارید؟
شاخص بهرهوری سینما بهمن قزوین در بین سینماهای موسسه بهمن سبز حوزه هنری رتبه چهارم را دارد. در نیمه اول سال ۱۴۰۲ سینما بهمن قزوین موفق به افزایش چمشگیر فروش در سطح کشور شد و در جدول سینماهای پرفروش کشور جایگاه خوبی دارد. این رکورد فروش باعث تعجب سینماداران کشور شد. نکته قابل توجه این است که سینما بهمن قزوین با ظرفیت ۲۵۰ صندلی با سینماهایی که دارای چندین هزار نفر ظرفیت هستند رقابت کرد و موفق شد جزو پرفروشترین سینمای کشور باشد.
ضمن تشکر از همراهی شما در پایان اگر صحبت خاصی هست بفرمایید:
باید از این فرصت استفاده کنم و روز سینما را به مردم سینمادوست قزوین تبریک بگویم. امیدوارم با حمایت مسئولین ارشد استان بتوانیم سینماهای بیشتری در استان قزوین داشته باشیم.