دو روز تعطیلی در هفته یا عقبافتادگی بیشتر کشور!
- شناسه خبر: 35585
- تاریخ و زمان ارسال: 31 اردیبهشت 1403 ساعت 07:30
- بازدید :
مهندس سعید یوسفزادگان ـ کارآفرین
ارائه لایحه تعطیلات دو روز در هفته توسط دولت محترم که سردمدار تولید و اشتغال و بهبود اقتصاد کشور میباشد با عنایت به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال 1403، «جهش تولید با مشارکت مردم» مغایر و در تضاد میباشد.
به نظر میرسد درخواستکنندگان و مصوبین لایحه یا فعال اقتصادی نیستند یا با شرایط دشوار در تولید و رقابت جهانی بالاخص شرایط سخت ایران آشنایی ندارند.
در جوامع خارج، اتومبیلی که زیاد خراب میشود را میگویند «تولید دوشنبه بوده» یعنی بعد از دو روز تعطیلات تولید مناسبی صورت نمیگیرد.
بعد از جنگ جهانی در دهه 60 میلادی ژاپن در مواجهه با فاجعه بمب اتمی به جهت جبران عقبماندگی ساعت کاری در هفته را حدوداً 60 ساعت و اندی افزایش داد تا توانست سریعا خود را بازسازی و در زمره کشورهای پیشرفته قرار بگیرد.
کره جنوبی قطعا نیز در دهه 70 میلادی ساعت کاری خود را به حدوداً 70 و اندی در هفته رساند؛ وضعیت پیشرفت آن کشور را شاهد هستید.
این دو نمونه شاهد گویای این مطلب است که از کار کردن و پویایی، کشور به رشد مورد نظر میرسد و اصولا تعطیلات باعث لختگی، تنبلی و افسردگی جامعه میشود.
ساعت کاری در ایران در 44 ساعت و در کشورهای پیشرفته 40 ساعت در هفته میباشد، کاهش ساعت کاری به 40 ساعت برای کشوری که فاصله زیادی با کشورهای پیشرفته دارد، توجیه اقتصادی ندارد.
لازم به ذکر است مشکل تعطیلات ایران تنها خود آن روز نمیباشد بلکه بینالتعطیلین هست که کشور را در طی چند روز از حالت مولد به مصرفکنندگی میرساند.
به نوعی میتوان اذعان نمود نمایندگان محترم که این مورد را مصوب کردهاند از منظر تولید و تجارت دچار فقر اطلاعاتی و یا کار کارشناسی بودهاند و بالتبع میبایست اینگونه موارد را از منظر تولید و صادرات مورد بررسی قرار میدادند، و وقت خود را صرف رفع موانع تولیدکننده میگذاشتند نه تعطیلات بیشتر!!!!.
لذا درخواست تعطیلات دو روز در هفته و کاهش ساعت کاری به هفتهای 40 ساعت مغایر با روح تولید و صادرات بوده و قطعا تولیدکنندگان واقعی مخالف این مورد هستند. متاسفانه نمایندگان محترم مجلس نیز با تعطیل نمودن کشور در این شرایطی که دغدغه اصلی همه معیشت و تولید میباشد موافقت نمودند! ولی انتظار این بود که با مشوقهای تولید و حذف قوانین زائد بستر تولید و صادرات را هموار میکردند اما به نظر میرسد پول نفت تاثیرش را گذاشته و پشت دولت و مجلس به درآمدهای نفتی، نه تولید و صادرات گرم میباشد.
بحث دوم که شدیدا توسط یک سری از افراد مطرح گردید این موضوع بود که به دلیل هماهنگی با تعطیلات جامعه جهانی، روز شنبه تعطیل شود اما با وجود فضای مجازی و ارتباط بسیار گسترده و لحظهای، دیگر تقریبا تعطیلی فیمابین و اختلاف ساعت کم اثر گردیده به عنوان مثال کشور چین و آمریکا با اختلاف زمانی 12 ساعت بیشترین روابط تجاری را دارند.
کشور ما براساس سنت دیرینه و گره خورده با عقاید پنجشنبه را نیمه تعطیل و در تهران تعطیل اعلام کرده؛ در اصل ۱۷ قانون اساسی، تکلیفِ تعطیلی هفته روشن شده است، تعطیلی رسمی هفتگی روز جمعه است.
درخواست افراد معدودی برای تعطیل نمودن شنبه به جای پنجشنبه در حالت عادی منجر به تعطیل شدن دو روز و نیم یعنی از پنجشنبه ظهر الی یکشنبه میشود.
روز اصلی تعطیلات جهانی که یکشنبه هست ما فعالیت خود را شروع کرده و همان رویه سابق ارتباط با جامعه جهانی از دوشنبه تا جمعه ادامهدار خواهد بود و تغییری در تعداد روزهای کاری حاصل نمیشود.
فقط یک روز شنبه که فعالیت اصلی کشور آن شروع میشود را به تعطیلی میکشانیم و باعث افزایش هزینه تولید و گران شدن مراودات داخلی و منطقهای با همسایگانی که بیشترین مراودات تجاری را با ما رقم میزنند، آسیب جدی خواهد دید. در حالی که در چین به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی دنیا و یا دیگر کشورها، روز شنبه روز کاری و سرویسدهی برخی سازمانهای دولتی که با مردم ارتباط مستقیم دارند، میباشد.
لازم به ذکر است، به عنوان فردی که بیش از سی سال دارای سابقه تجارت جهانی و صادرات و تولید بوده، تعطیلی روز شنبه هیچ تاثیر مثبتی در روند تجارت خارجی نداشته و هیچ تعطیلی در معاملات در سطح جهانی وجود نداشته و در هر ساعت از شبانهروز و در تمام ایام هفته امکان معامله بین کشورها وجود داشته و تعطیل کردن روز شنبه غیرمنطقی و غیرقابل توجیه است. و صرفا کشور که میباید هفت روز هفته کار کند را به سمت خسران بیشتر میبریم.
در پایان از شورای محترم نگهبان تقاضا داریم با تعطیلی دو روز هفته کاملا مخالفت نموده و بالاخص تعطیلی روز شنبه را که مجلس محترم تصویب نموده! مخالف کرده و برنامه جهش تولید را برای اصلاح به مجلس ارسال نمایند.