دولت توجهی به برنامههای راهبردی برای کاهش فشار نقدینگی ندارد
- شناسه خبر: 9045
- تاریخ و زمان ارسال: 25 بهمن 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
به گزارش ولایت ، عبدالحسین کولجی، عضو اتاق اصناف قزوین در گفتوگو با صمت، نسبت به موضوع تشکیل سازمان بازرگانی و تنظیم بازار واکنش نشان داد و در اینباره گفت: شکلگیری سازمان بازرگانی و تنظیم بازار از جنبههایی میتواند مثبت تلقی شود.
در تمام کشورهای جهان و در بسترهای اقتصادی سالم و اصولی، باید فعالیتها و اقدامات مربوط به صنعت و تجارت، از یکدیگر تفکیکشده باشد و هریک اهداف و مسیر پیشرفت خود را طی کنند. در این راستا، وجود یک سازمان نظامدهنده اقتصادی در بحث تولید، توزیع و مصرف کالاها در تجارت داخلی، بهطورکلی اقدامی مثبت ارزیابی میشود، اما زمانی تشکیل این سازمان پیامدهای سازنده بههمراه دارد که در کنار سایر مولفههای اقتصادی و در بستری امن و سالم قرار گرفته باشد. بهبیان دیگر، تنها تشکیل سازمان، جوابگوی رفع مشکلات اقتصادی نیست و باید سایر متغیرهای وابسته و اثرگذار در این مسئله نیز موردبررسی قرار گیرند.
وی در ادامه تصریح کرد: طی چند سال گذشته، متولی رسمی و کارآمد برای عرضه و توزیع بهینه منابع اقتصادی و کالاها در بازار حضور نداشت و این ضعف در روند اقدامات وزارت جهاد کشاورزی و همچنین وزارت صمت دیده شد، چون سازمانی بهعنوان متولی رسمی تنظیم بازار وجود نداشت، مشکلاتی در این زمینه پیش آمد، اما بهنظر نمیرسد تشکیل سازمان بازرگانی و تنظیم بازار در شرایط فعلی، بتواند چالشهای پیشآمده در بازار را برطرف کند، چرا که بسترهای اقتصاد کلان کشور در حال حاضر درگیر نقص و التهابات مهم است و فضا برای این کار مهیا نیست.
ـ پایه پولی تحتفشار نوسان ارز
کولجی در ادامه، به توضیح اهمیت وجود بسترهای سالم اقتصادی اشاره کرد و در اینباره توضیح داد: برخی معتقدند نظر جدید دولت مبنی بر شکلگیری سازمان بازرگانی و تنظیم بازار را میتوان نوعی بزرگسازی دولت توصیف کرد، هرچند دولت در لایحهای که به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده، در نظر گرفته تا از منابع سازمانها و وزارتخانههای ذیربط استفاده کند، اما بهطبع، این قبیل مسائل، هزینهبر است و نیاز مبرم به بودجههای مالی و تجهیزاتی دارد، بنابراین بزرگسازی در بدنه دولت رخ خواهد داد.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: مولفههای اقتصادی باید در کنار یکدیگر به نحو احسن قرار گیرند تا اصلاحات ساختاری بدنه دولت کارآمد باشد. در شرایطی که ارزش پایه پولی کشور بهطورمداوم کاهش مییابد، شکلگیری سازمانی برای بازرگانی و تنظیم بازار، کمکی نخواهد کرد. یکی از مولفههای اقتصادی مهم برای کنترل و نظامبخشی اقتصادی در ایران، کنترل وضعیت ارز است، از اینرو دولت ابتدا باید سازوکارهای کنترل ارز و رفع تنشهای ناشی از این مسئله را در نظر بگیرد و به اجرای برنامههای هدفمند بپردازد.
این عضو اتاق اصناف قزوین ادامه داد: روزبهروز، پایه پولی کشور در اثر فشار نقدینگی کوچکتر شده و راهکار برونرفت از این شرایط، اصلاح سیاستهای اقتصادی است، اما متاسفانه دولت به برنامههای راهبردی توجهی نداشته و توجه خود را به سایر مسائل معطوف کرده است./ب