دستگاههای اجرایی را موظف به استخدام نیروهای نخبه کردهایم
- شناسه خبر: 27444
- تاریخ و زمان ارسال: 11 دی 1402 ساعت 07:45
- بازدید :
به گزارش ولایت و به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی در مورد لزوم حمایت از نخبگان در کشور از سوی مسئولان، گفت: امروز دنیا بر اساس حکمرانی نخبگانی پایهریزی شده است، به نوعی آیندهپژوهی، آیندهنگری و آیندهنگاری برای چشمانداز آتی و ترسیم مسیری برای موفقیت کشور است.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دنیا تحت تاثیر کنش و واکنش نخبگانی است، افزود: در مجلس، در برنامه هفتم توسعه تلاش کردیم جامعه نخبگانی به عنوان چهارمین برش سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور و نخستین برنامه برای تحقق گام دوم انقلاب با رویکرد مساله محوری و تقویت بنیه انسانی نخبگانی دیده و وارد عمل شود.
رئیس فراکسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی با تاکید به اینکه نخبگان را نمیتوان تنها در داشتن مدال المپیاد تعریف کرد، اظهار داشت: اگر هر کسی در هر جایی بتواند یک مساله و مشکل اساسی را تشخیص، برای آن راه حلی ترسیم و آن را در قالب راهبرد نشان دهد از گروه نخبگان خواهد بود و بر همین اساس نخبگان را نمیتوان تنها به صرف حضور در المپیادها و رشتههای برتر دانشگاهی خلاصه کرد.
محمدبیگی اظهار داشت: بیتردید شهدای ما از جمله نخبگان آیندهنگر این کشور بودند که بیمنت برای سرافرازی، اعتلا و حفظ این کشور و انقلاب از جان خود مایه گذاشتند.
پشتیبانی از نخبگان واجب است
وی ادامه داد: نخبگانی که از مرز علمی، تکنولوژی، هویت ملی و دفاعی حمایت میکنند باید پشتیبانی شوند؛ لذا طی برنامه هفتم توسعه موضوعات کارآمدی برای گروههای نخبه کشوری برای پنج سال پیش رو در نظر گرفته شد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در مجلس یازدهم نگاه ویژه حمایتی از نخبگان حاکم است و چندین قانون نیز در حوزه حمایتی از آنها تصویب و به دولت ابلاغ شد، گفت: از جمله آن قانون جهش تولید دانشبنیانها است که با تصویب قانون مذکور مجلس تلاش کرد مسائل شرکتهای دانش بنیان که بخش مهمی از آن توسط نخبگان اداره میشود، تشخیص داده و راهبردهای اساسی برای آنها در نظر بگیرد.
میتوان نخبگان را در کشور حفظ کرد
رئیس کمیته سلامت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس یازدهم با سه قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، قانون جهش تولید دانش بنیانها و قانون لغو راهبردی تحریمها و تقویت مسیر دیپلماسی با سایر ملل، توانست گام بلندی در حل بسیاری از مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور بردارد، یادآور شد: مجلس یازدهم براساس شعار توانمندسازی، هوشمندسازی و کارآمدسازی اقدام به تصویب قوانین دیگری همچون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار کرد که همین قوانین زمینه حضور نخبگان را در کشور پررنگ کرد؛ این قوانین گام مهمی برای کمک به حفظ و نگهداشت نخبگان در کشور است.
عضو هیات رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در لایحه برنامه هفتم توسعه توجه ویژهای به حوزه فناوری شده و در فصل ۲۰ تحت عنوان «ارتقای نظام علمی، فناوری و پژوهشی» در چهار بخش به این حوزه و تقویت زیرساختهای حمایتی از صاحبنظران و نخبگان پرداخته شده است.
توسعه اقتصاد دیجیتال کشور در حوزههای مختلف باید شکل بگیرد
نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید به استفاده از ظرفیت تخصص بنیان نخبگانی در فرآیندها و شکلگیری کمیتههایی همچون سلامت الکترونیک در مجلس، اظهار داشت: توسعه اقتصاد دیجیتال کشور در حوزههای مختلف در دولت، صنعت و سلامت الکترونیک باید شکل بگیرد، در سالهای آینده شرکتهای دانش بنیان محور در راستای پیشرفت کشور با استفاده از فناوری نوین اقدام به حل بیش از بیش مسائل میکنند.
محمدبیگی با بیان اینکه براساس قانون دستگاههای اجرای را موظف به استخدام نیروهای نخبه کردهایم، اظهار داشت: با تلاشهای صورت گرفته همکاریهای نخبگانی دو جانبه بین ایران و دیگر کشورها در زمینه موضوعات مختلف علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ممکن است، با تمام این تفاسیر ظرفیت ایران به لحاظ علمی و پیشرفت نخبگانی بسیار بالاست و شاهد همکاری با کشورهای مختلفی همچون آمریکای لاتین و کشورهای منطقه هستیم.
تولید واکسن میتواند ایران را زبانزد خاورمیانه کند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به پیشرفت کشور در حوزه علوم پزشکی اشاره کرد و یادآور شد: ایران جزو کشورهای نخست جهان در ساخت واکسن کووید ۱۹ بوده است، شرکتهای دانش بنیان ظرف ۶ ماه الی ۲ سال اقدام به تولید واکسن اپیدمی کرونا کردند؛ به گونهای که حدود ۳۷ کشور دنیا خواهان آن هستند، بیتردید تکمیل این پروژه ایران را زبانزد منطقه خواهد کرد.
تاریخ، خلف وعده کشورهای مختلف برای واگذاری واکسن کرونا به ایران را فراموش نمیکند
وی در ادامه به توانمندی نخبگان ایرانی در دوران پاندمی کرونا اشاره کرد و گفت: تاریخ، خلف وعده کشورهای مختلف برای واگذاری واکسن کرونا به ایران را فراموش نمیکند، زمانی که قربانیان کرونا از مرز ۵۰۰ نفر روزانه عبور کرده بود اما شاهد تحریم ایران بودیم اما این نخبگان ایران عزیز بودند که به میدان آمده و اقدام به ساخت واکسن کرونا موثر داشتند و کشور را از یک بحران بزرگ نجات دادند.
رئیس مجمع نمایندگان استان با اشاره به اهمیت والای ابر پروژه چشمه نور، افزود: مطالبه جدی ما از مسئولان توجه خاص و ویژه به این پروژه بزرگ علمی خاورمیانه که قابلیت جذب دهها هزار دانشمند ارشد و نخبگان تراز را دارد، باید هر چه زودتر فعال شود، این ابر پروژه ملی حداقل ۲۷ رشته علمی را به گونهای پوشش میدهد که میتوانیم از طریق زیست فناوری و فناوری نوین کشاورزی، پزشکی، صنعتی و دارویی جزو رتبههای نخستین باشیم.
محمدبیگی در پایان یادآور شد: در دولت و مجلس، نخبگان را به عنوان راهبران و چراغداران عرصه، آیندهسازان و تمدنسازان کشور میدانیم و حمایت از آنها در حوزههای مختلف که در عرصه دفاع از مرزهای تکنولوژی، هویتی و فناوری قدم برمیدارند، در عرصههایی از جمله تقویت بنیه، زیرساختها و ارائه تسهیلات، جذب و نگاهداشت نخبگان و متخصصان و تقویت نقش آفرینی آنان در چرخه خدمت به کشور را وظیفه خود میدانیم./ب