دزدی با روی خوش!
- شناسه خبر: 5361
- تاریخ و زمان ارسال: 9 آذر 1401 ساعت 08:00
- بازدید :
شخصا چند نفری را میشناسم که به خاطر اعتماد به پیامکهای ناشناس حسابشان خالی شده باشد.
محمد ماجرای خالی شدن حسابش را برای ولایت اینطور بازگو میکند: «پیش دوستانم نشسته بودم که یک پیامک برای گوشیام آمد که برای دیدن احضاریه دادگاه وارد این لینک شوید. به دوستانم گفتم نمیدانم کی از من شکایت کرده؟ وارد لینک شدم و نوشته بود مبلغی جزئی باید واریز کنم تا بتوانم اطلاعات احضاریه را ببینم. بدون اینکه فکر کنم شماره کارتم را وارد کردم. رمز دوم را که زدم توی دلم خالی شد. بلافاصله پیامکی آمد که نشان میداد مانده حسابم صفر شده. یخ کردم! به هر کجا هم شکایت کردم فایدهای نداشت.» منوچهر هم دارایی یکی از حسابهایش را با همین پیامک از دست داده. او توضیح میدهد: «پیامک آمده بود که اگر نسبت به وضعیت یارانه خودتان شکایت دارید وارد این لینک شوید.» او هم به همان شیوه قبلی شماره کارت را وارد کرده و داراییاش را از دست داده: «شانس آوردم حساب پساندازم نبود و بیشتر از 5 میلیون در آن پول نداشتم. وگرنه همه داراییام را از دست میدادم.» او ادامه میدهد: «هیچ وقت فکرش را هم نمیکردم با یک پیامک اینطوری فریب بخورم و اصلا فکرش را هم نمیکردم که هکرها بتوانند به همین راحتی وقتی در خانه نشستیم با دست خودمان حسابمان را خالی کنند.»
اما حالا از آن راحتتر هم میتوانند حسابتان را خالی کنند. شیوه جدید تماس تلفنی است و اعلام اینکه شما برنده یک مسابقه شدهاید. مریم میگوید: «آنقدر بازاریابیشان قوی است که فکرش را هم نمیکنید تله باشد. یک آقای متشخص پشت خط آنقدر ادبی و با شور و اشتیاق صحبت میکند که باورتان میشود بین کلی از خریداران شما برنده شدهاید و این شانس همیشه در خانه شما را نمیزند.» او ادامه میدهد: «خیلی راحت به من گفتند که بین 300 نفر از خریداران اینترنتی فلان، سایت من و چند نفر دیگر انتخاب شدهایم و جایزه مخصوص 300 هزار تومانی دریافت کردهایم. آنقدر پر شور بود حرفش که یادم رفت بگویم من اصلا از این سایت خرید نکردم. خرید اینترنتی زیاد داشتم اما سایتی که نام بردند فقط یک نام آشنا بود. بعد هم محصولی معرفی کردند که با 300 هزار تومان تخفیف میشد در شرایط استثنائی تهیهاش کنم و شانس بزرگتری بود. من هم هول شدم و بلافاصله قبول کردم. مبلغ را هم واریز کردم و از برنده بودنم لذت بردم؛ یک ساعت بعد تازه دوزاریم افتاد که قضیه چیست.» این مالباخته ادامه میدهد: «بسته پستی که برایم رسید فهمیدم چه کلاهی سرم رفته. کل بسته حتی 100 هزار تومان نمیارزید. خیلی زور داشت اینطور گول خوردن ولی خب کاریش هم نمیشد کرد.»
مهدی هم مالباخته دیگری است که از تماس تلفنی دیگری با مادربزرگش میگوید: «مادربزرگ من زن سرپا و زرنگی است. کارهایش را خودش میکند و چون دبیر بازنشسته است حتی کارهای بانکی و کار با عابربانکش را هم خودش انجام میدهد و از آنجایی که تنها زندگی میکند این همیشه برای ما خوشایند بوده که اینقدر مستقل است و نیازی به ما ندارد. اما هیچوقت فکر اینجای کار را نکرده بودیم که به این راحتی مورد سوءاستفاده سارقان قرار بگیرد.» او ادامه میدهد: «برای خودم هم عجیب است که میگویم سارق. اما خب واقعیت همین است چون کارشان سرقت بوده. حتما که نباید هفتتیر بگذارند بیخ گوش آدم تا بگوییم دزد، دیگر دوره دزدی با آرامش و مهربانی انگار رسیده.» او توضیح میدهد: «خلاصه که تلفن زده بودند به پیرزن بیچاره و گفته بودند برود سمت عابربانک تا جایزهاش را برایش واریز کنند و او هم به همین راحتی اعتماد کرده بود و از حسابش پول برداشت شد که حقوق بازنشستگیاش بود و مطمئنم خوردن ندارد و از دماغ دزدها در میآید.»
***
در همین خصوص اخیرا رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از بازداشت فردی که در پوشش تماس از رادیو و اعلام برنده شدن در قرعهکشی اقدام به خالی کردن حساب شهروندان کرده بود، خبر داد و نسبت به این شیوه از کلاهبرداری هشدار داد.
به گزارش ایسنا، سرهنگ داوود معظمی گودرزی در تشریح جزئیات این خبر گفت: چندی پیش یکی از شهروندان با مرجوعه قضایی به پلیس فتا مراجعه و اعلام کرد که فردی با او تماس گرفته و خود را مجری رادیو معرفی کرده است. این فرد به ماموران گفت که صدای پشت زمینه فرد تماس گیرنده نیز بسیار شبیه به صدای استودیو بوده و همین موضوع باعث شده تا حرف این فرد مبنی بر برنده شدن در قرعهکشی را باور کند.
وی با اشاره به اظهارات شاکی افزود: مجرم در ادامه با استفاده از ترفندهای خاصی از مالباخته خواست که برای دریافت جایزه خود کدهایی را که از طریق پیامک برایش ارسال شده را به او اعلام کند و متاسفانه شاکی هم با یک غفلت این کدها را در اختیار این فرد قرارداده و دقایقی بعد، متوجه سرقت تمامی موجودی کارت بانکی و خالی شدن حساب خود شده است.
معظمی گودرزی با بیان اینکه ماموران برای شناسایی و دستگیری این فرد وارد عمل شدند، گفت: رسیدگی به موضوع در دستورکار ماموران متخصص پلیس فتای پایتخت قرار گرفت و سرانجام آنان پس از اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهم را شناسایی کرده و پس از تشریفات قضایی در یکی از مناطق غربی پایتخت دستگیر و به پلیس فتا منتقل کردند.
وی با بیان اینکه متهم در جریان بازجوییها به جرم خود اعتراف کرد، گفت: متاسفانه کلاهبرداری با شیوه برنده خوششانس همچنان برای عدهای دردسر ایجاد میکند و از اینرو شهروندان باید هوشیار و آگاه باشند. امروز ممکن است شیوههای کلاهبرداری این افراد مجرم متفاوت باشد اما در نهایت به یک شیوه عمل میکنند و با اعلام برنده شدن مخاطبان، با ترفندهای ماهرانه تمام اطلاعات حساب بانکی و یا کارت عابر بانک افراد را دریافت کرده و با استفاده از آن اقدام به برداشت از حساب افراد میکنند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: همان گونه که به دفعات توسط پلیس هشدار داده شده است به هیچ عنوان برای دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک و یا دادن اطلاعات محرمانه کارت بانکی نیست و تماسهایی که این موارد را از شهروندان درخواست میکنند قطعاً کلاهبرداری است.
هرچند بخت با مالباخته مورد نظر در این خبر یار بوده که توانسته با شکایت مبلغ دزدیده شده را پس بگیرد اما بسیاری از مالباختگان از طریق، تماس تلفنی گفتهاند که موفق به استرداد مبلغ دزدیده شده نشدهاند و پلیس کمکی در این خصوص نتوانسته بکند.
بهتر است پیش از هر انتقال وجهی حواسمان به کلاهبرداریهای اینترنتی باشد و احتیاط کنیم.