در نجمآباد چه خبر است؟
- شناسه خبر: 25350
- تاریخ و زمان ارسال: 7 آذر 1402 ساعت 07:30
- بازدید :
تولید 18 هزار قطعه زمین مسکونی در روستاهای مجاور
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در گفتوگو با خبرنگار ولایت با اشاره به الحاق زمین به 4 روستای نزدیک شهر قزوین برای ایجاد مسکن ملی گفت: در مجموع این 4 روستا 890 هکتار زمین از طریق طرح هادی برای ساخت مسکن ملی به بافت روستایی الحاق میشود که از این 890 هکتار، 450 هکتار مورد ساخت واحدهای مسکن ملی قرار خواهد گرفت.
فرهاد سبحانی اضافه کرد: در مجموع با الحاق این 890 هکتار زمین، 18 هزار و 68 قطعه زمین مسکونی در این 4 روستا ایجاد میشود که در این زمینها مسکن ملی برای متقاضیان واجد شرایط احداث میشود.
وی درباره عدم انتخاب روستای رزجرد برای اجرای طرح ملی مسکن گفت: رزجرد به دلیل فاصلهاش از مرکز شهر قزوین، هزینه بالای آمادهسازی زمین و همچنین تعداد خیلی پایین قطعات حاصل از اجرای طرح هادی از فهرست گزینههای اجرای طرح ملی مسکن در روستاهای اطراف شهر قزوین کنار گذاشته شد.
سبحانی ادامه داد: رویکرد ما برای الحاق زمین به روستا تأمین مسکن برای متقضیان مسکن ملی شهر قزوین است. چرا که برای متقاضیان واجد شرایط قانون جوانی جمعیت، کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید زمینی برای ساخت مسکن در شهر قزوین نیست.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه روستاهای انتخابشده چسبیده به محدوده شهری قرار دارند، خواهناخواه در آینده به شهر قزوین الحاق میشوند و به همین خاطر بهترین روش برای تأمین زمین مسکن ملی برای متقاضیان جدید الحاق زمین به این روستاهاست که موجب تقویت این روستاها شده و جلوی ساختوسازهای غیرمجاز و زمینخواری را میگیرد.
بورسبازی زمین در روستای نجمآباد
اما یکی از مشاوران املاک در روستای نجمآباد در گفتوگو با خبرنگار ولایت با بیان اینکه از ابتدای امسال شاهد بورسبازی و خریدوفروش زمین در زمینهای مجاور این روستا هستیم، گفت: هدف این معاملات بیشتر زمینهای نزدیک به اتوبوسرانی است که به آنها زمینهای قیطریه میگویند.
وی که نخواست نامش فاش شود، اضافه کرد: البته در حال حاضر به دلیل خالی بودن جیب مردم و فقدان نقدینگی معاملات راکد شده و البته اوقافی بودن زمینها موجب شده که مردم از تکرار وضعیت شهرهایی مانند الوند و بیدستان بترسند و بهراحتی دست به خرید این زمینها نزنند.
این بنگاهدار ادامه داد: اگر قرار باشد در نجمآباد زمین از حالت وقفی خارج شده و مالکیت قطعی آن به افراد برسد، خرید این زمینها منطقی است، در غیر این صورت این زمینها به این زودیها آباد نمیشود.
با وجود اندیشه و عظیمیه ساختوساز در نجمآباد عجیب است
یک کارشناس بازار مسکن هم در گفتوگو با خبرنگار ولایت با اشاره به وجود شهرکهایی با زیرساختهای آماده مانند شهرک اندیشه در پیرامون شهر قزوین گفت: در حال حاضر مردم شهرک اندیشه به دنبال انبوهسازانی هستند که زمینهایشان را برای آنها به صورت شراکتی بسازند، اما چون تراکم این منطقه 3 طبقه است، انبوهسازی در این منطقه برای افراد صرفه اقتصادی ندارد.
ذوالقدر افزود: اگر شهرداری قزوین با همکاری دولت تراکم ساخت آپارتمان در شهرک اندیشه را از 3 به 4 اضافه کنند، آنوقت ساخت مسکن در این ناحیه شهری برای انبوهساز توجیهپذیر میشود. ضمن اینکه دولت و شهرداری میتوانند از پیمانکاران مورد اعتماد خود برای انجام این کار بهره بگیرند.
وی ادامه داد: تا زمانی که زمینهای شهرک اندیشه و عظیمیه خالی است، عجیب است که دولت به دنبال ساختوساز در روستاهایی مانند نجمآباد برود که حداقل امکانات شهرنشینی را هم ندارند و با این کار دوباره شاهد ایجاد مهرگانهای جدیدی خواهیم بود که هزاران آسیب اجتماعی را گریبانگیر مردم متمدن قزوین میکند.
تاکنون زمینی به خانوادههای 3 فرزندی تعلق نگرفته است
قاسم اللهیاری، عضو شورای شهر قزوین هم نقد جدی به اعطای زمینهای مسکن ملی در روستاهای پیرامون شهر دارد.
اللهیاری در گفتوگو با خبرنگار ولایت با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری پیرامون کاهش جمعیت جوان کشور و به کار بردن تعبیر «خطر بزرگ» توسط ایشان اظهار کرد: با توجه به اهمیت این موضوع دو سال پیش قانونی جامع در مجلس شورای اسلامی تحت عنوان «قانون جوانی جمعیت» به تصویب رسید و در این قانون برای تمام سازمانها و نهادهای کشور تکالیفی معین شد، اما به نظر میرسد قوانین مصوب بهخوبی اجرا نمیشود.
وی با اشاره به نحوه اجرای این قانون در شهر و استان قزوین افزود: طی دو سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ خانواده سه فرزندی و بیشتر در استان برای بهرهمندی از زمین رایگان ثبتنام کردهاند که از این تعداد، نزدیک به هزار خانواده در شهر قزوین سکونت دارند، تا این لحظه زمینی در شهر قزوین به متقاضیان تحویل داده نشده است.
واگذاری زمین در 20 کیلومتری شهر مورد گلایه شهروندان است
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر قزوین با بیان اینکه کمکاری متولیان در این خصوص بهطور کامل مشهود است، خاطرنشان کرد: پس از پیگیریهای مداوم خانوادهها، شنیدههایی مبنی بر تحویل زمین در جوار روستاهای اطراف با فاصله حدود ۲۰ کیلومتر از شهر به گوش میرسد که به دلیل نبود زیرساخت مناسب مورد گلایه شهروندان قرار گرفته است.
اللهیاری با انتقاد از واگذاری زمین در روستاها در قالب طرح جوانی جمعیت گفت: بر اساس ماده ۴ قانون جوانی جمعیت باید به مشمولان ساکن در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر و در شهرکهای اطراف شهر محل سکونت، زمین واگذار و سند مالکیت بعد از پرداخت هزینههای آمادهسازی، به والدین تحویل داده شود.
وی با تأکید بر فرموده رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه کاهش جمعیت کشور تنها موضوعی است که خواب را از چشم ایشان گرفته است، افزود: در چنین برههای که عدهای وارد عرصه شدند و تصمیم گرفتند با این بحران مقابله کنند، اما شاهد تصمیمات دلسردکننده متولیان امر هستیم.
تأمین زمین مسکن ملی از بافت فرسوده شروع شود
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قزوین هم درباره اولویت تخصیص زمین به طرح نهضت ملی مسکن گفت: برای تأمین زمین نهضت ملی مسکن باید ابتدا از بافتهای فرسوده داخل شهرها استفاده کنیم و اگر زمین کافی نبود، باید به سراغ شهرها و شهرکهای موجود و زمینهای ملی متصل به شهرها برویم.
سعید وکیلی افزود: اگر هیچکدام از این گزینهها ممکن نشد، بعد باید به سمت روستاها برویم. البته دستاندازی به زمینهای روستایی باید در حد معقول باشد و در حد معقولی زمین در قالب نهضت ملی مسکن به بافت روستاها الحاق شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در طرح الحاق زمین به روستاها برای اجرای نهضت ملی مسکن، روستاهای نزدیک به مراکز استانها بیشتر مورد توجه زمینخواران هستند، باید خیلیمراقبت کنیم و بنابراین باید آفتها و پیامدهای الحاق زمین به بافت روستایی در کنار شهر قزوین را مد نظر قرار بدهیم.
آبرسانی به 890 هکتار زمین روستا 1900 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
داراب بیرانوندی، مدیرعامل شرکت آبفای استان قزوین هم در شورای برنامهریزی و توسعه استان ضمن اعلام مخالفت با اجرای طرح الحاق زمین به 4 روستای اطراف شهر قزوین گفت: برای ایجاد زیرساختهای آبرسانی در 890 هکتار زمین الحاقی این روستاها فقط 1900 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و در ضمن چطور ممکن است به یک روستای 500 هکتاری یکباره 400 هکتار اضافه شود؟ یکمرتبه سیستم آن روستا به هم میخورد!
این مسئول ادامه داد: در ضمن با توجه به اینکه همه این 4 روستا در شعاع 10 کیلومتری مهرگان هستند و اگر آنجا هزینه کنیم بهتر است؛ چرا که صاحب زمینهای مهرگان راه و شهرسازی است.
وی یادآور شد: در ضمن ما 600 روستای بالای 20 خانوار داریم که اگر به هر کدام از آنها 2 هکتار اضافه کنیم، 1200 هکتار به بافت روستایی اضافه میشود و یکریال هم اعتبار برای توسعه زیرساختهای آب در این روستاها نمیخواهیم.
واگذاری زمین در دهکدههای شهری هنگام و کوشک
از سوی دیگر، معاون عمرانی استانداری قزوین در کمیته واگذاری زمین رایگان به خانوادههای سهفرزندی و بیشتر و در پاسخ به نقدهای موجود گفته بود: پس از ابلاغ قانون جمعیت، قزوین جزو اولین استانهای پیگیر واگذاری زمین بود، اما به دلیل کمبود زمین در استان به دنبال راهحل اساسی برای تأمین زمین بودیم و همین مسئله زمانبر شد. وضعیت زمینهای موجود در قزوین بررسی و در نهایت دهکده شهری هنگام و کوشک قزوین برای واگذاری زمین در نظر گرفته شده است.
رجحانی اضافه کرده بود: دهکده هنگام و کوشک هم بعد از کارشناسیها و انجام مطالعات لازم برای این طرح انتخاب شده است و ایجاد زیرساختهای آن به زودی آغاز میشود، این مناطق دارای آینده خوبی هستند و به زودی شرایط زندگی در آن بهبود مییابد.
تخصیص زمین در شهر قزوین و بافت فرسوده زمانبر است
معاون استاندار تأکید کرد: برخی هم خواستار دریافت زمین در سایر مناطق شهری هستند، اما باید بدانند که سایر زمینهای موجود در شهر یا الحاقی به شهر مستلزم سیر روال پیچیده خارج استانی و بسیار زمانبر است، ضمن اینکه برخی از این اراضی هم سرمایهای است و باید برای تأمین زیرساختهای لازم مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد در منطقهای گرانقیمت شهری هم زمین داده شود، مطابق قانون به چندین نفر یک زمین داده خواهد شد و ارزش واگذاری ثابت است. اما در این مناطق ۲۰۰ متر زمین میدهیم که در آینده رشد پیدا میکنند و سرمایه مناسبی برای خانواده میشود. در ضمن اختصاص فضا در بافتهای فرسوده هماکنون امکانپذیر نیست؛ چراکه در بازآفرینی با مشکلاتی روبهرو هستیم که باز شدن گره آنها زمانبر است.